TED 2016

TED 2016"Правете големи планове", казва архитектът Даниел Бърнам – малките просто не са толкова вълнуващи. Едва ли е имал предвид билет за кино, но на 16 февруари този малък план може да се окаже голям – конференцията TED ще се излъчва на живо от Ванкувър до София.


Не се сещаме за по-голям проводник на идеи от серията лекции, които говорят за всичко от наука и медицина до силата на изкуството да променя. Освен независимите конференции TEDx – каквито имаме и тук – ядрото е в голяма среща, която веднъж в годината вади на сцената светещите крушки от най-добрите умове и продължава няколко дни. За 2016 темата е Dream – защото колкото и възможности да имаме днес, технологиите още не настигат мозъците на големите авантюристи в инженерството, иновацията и науката. Слушаме как те прескачат препятствията на живо и на големи екрани из целия свят – конференцията продължава цяла седмица във Ванкувър, а при нас достига основният ден. На 16 февруари седем лектори ще споделят идеите си, стегнати в по 18 минути: в крак с темата, на сцената първо ще излезе десетгодишно момиче от Индия, което пише детски книги и има представа какво да питаме по-малките от нас; след нея Дан Палота ще обясни защо всичко, което знаем за даряването на средства, е грешно; Рикардо Сабатини ще говори как можем да хакнем кода на живота; продуцентката на Анатомията на Грей ще разкаже за своята година, в която е казвала винаги "да", а Бил Джоунс ще обясни как се подпалва огън към танца в кръвта ни. Ако ви се мечтае на широко, давайте към касата – билетът е 25лв, но вдъхновението ще бъде в пъти по-ценно. И по-бързо, че залата не е планирана достатъчно голяма.

TED 2016 ще се излъчва в Cinema City Mall Sofia на 16 февруари, само на английски език
От 20:15 е предвидено време за нетуъркинг между зрителите, прожекцията започва в 21:00, билети по 25лв онлайн или на касата на киното


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.