Лесна, А?

Лесна, А?


Оригинално заглавие: Easy A
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия
САЩ, 2010, 92'
Режисьор: Уил Глук
С: Стенли Тучи, Лиса Кудроу, Патриша Кларксън, Ема Стоун, Кам Гигандет, Аманда Байнс, Малкълм Макдоуел, Томас Хейдън Чърч, Трейси Травис, Пен Брадли, Брус Клайд Дженкинс, Дан Бърд
Остроумна младежка трактовка на Алената буква от Натаниел Хоторн – училищна комедия за Олив и почти случайно придобитата й репутация на леснпо момиче, от която тя ловко се възползва.


Критиците побързаха да нарекат Лесна, А? най-забавната училищна комедия след Десет неща, които мразя в теб с покойния Хийт Леджър. Асоциациите са напълно основателни – също като Десет неща..., базиран върху Укротяване на опърничавата, Лесна, А? поставя класическо произведение в гимназиална обстановка, предлагайки ни остроумна младежка трактовка на Алената буква от Натаниел Хоторн.
Озарилата с чаровното си присъствие Суперяки и Zombieland Ема Стоун тук влиза в ролята на Олив – тийнейджърка, която е прекалено интелигентна, за да бъде популярна. Всичко се променя, когато един ден тя споделя с приятелката си измислена история за това как е прекарала уикенда с някакво колежанче и вече не е девствена. Както може да се очаква във времената на мобилните комуникации и социалните мрежи, новината достига до всички в училището за броени часове. Вместо да се притесни от новопридобития си етикет на уличница, нашата героиня решава да се възползва максимално от него, за да подобри финансовото и социалното си положение. Първото бизнес предложение идва от неин съученик, непрестанно тормозен заради хомосексуалните си наклонности, който моли Олив да се престори, че прави секс с него на един купон, за да бъде оставен на мира. Офертите за подобни измами зачестяват, Олив се превръща в най-обсъжданото момиче в училището и дори с гордост закачва на дрехата си алена буква, което не пречи на мнимата уличница да копнее за малко истинска любов и интимност.
Лесна, А? се отличава с интелигентен сценарий, който балансира крайно умело между хумора, ироничните препратки и романтиката, без да залита нито към прекалените лигавщини, нито към просташките шегички в стилистиката на Американски пай. Колкото до Ема Стоун, тя без усилия изнася филма на крехките си плещи, доказвайки, че понякога няма нищо по-секси от чувството за хумор.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098