Ловен парк

Ловен паркЕзик: български
България, 2009, 75'
Режисьор: Любомир Младенов
С: Елена Димитрова, Христо Петков
 
Неда и Андрей се запознават в града и го прекосяват надлъж и шир. Случайната им среща се превръща в значимо и за двамата събитие.


Всеки нов български филм е малка пътеводна светлина към галактиката на голямото кино, където много ни се иска по-често да изгрява наша звезда. Игралният дебют на режисьора Любомир Младенов е опит да се разкаже една история за самотата и преоткриването на света чрез другия, без излишни заигравки – само с една камера, двама души пред нея и ефекта на черно-бялото, в което всичко лъсва много по-болезнено и истинско. Сюжетът в Ловен парк, доколкото изобщо съществува, завърта двама млади – Неда и Андрей, които се опитват да открият себе си заедно, прекосявайки София надлъж и нашир. Срещат се в пуст, зимен парк – тя търси кучето си, а той прави незнайно какво, проснал се в студения сняг. След сломената съпротива за близост на Андрей, двамата тръгват по улиците на града, опитвайки се да видят света през очите на човека до себе си.
Филмът е направен с малко пари и това ужасно много си личи, очевидно търсеният ефект на непрекъснато трептящата камера на моменти докарва лек главобол, а диалогът, който почти липсва, не ни помага да навлезем в тази претендираща за дълбочина камерна история. Актьорите – Елена Димитрова и Христо Петков, познати ни от театралната сцена, са доста неубедителни на места, но като цяло си вършат работата. На Ловен парк определено му липсват доста неща, за да се превърне в новия български филм, за който всички да говорят.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.