Фелини на духовете

Фелини на духовете


Оригинално заглавие: Fellini degli spiriti
Език: италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: документален
Италия, 2020, 100'
Режисьор и сценарист: Анселма Дел’Олио
С: Уилям Фридкин, Тери Гилиъм, Деймиън Шазел
Дълбоко влюбен в живота, Фелини го изживя в търсене на смисъла му. Този документален филм изследва неговата страст към това, което самият той нарича „енигмата, езотеричното, невидения свят” – едно непрестанно търсене на други възможности, измерения, пътувания и въобще всичко, което кара духа и съзнанието да летят.


Първоначално Маестрото проучва тези аспекти (които присъстват в цялото му творчество) заедно с великия психоаналитик юнгианец Ернст Бернхард, който не само му разкрива тайните на несъзнаваното, но и му показва съвсем нова визия за света чрез картите таро. Срещата на Фелини с проф. Густаво Рол покрай снимките на Джулиета на духовете и неговите експерименти му доказват, че наистина съществуват други измерения и че човешкото пътуване е безкрайно. Много гласове ще ни разкажат за магическия свят на Фелини – от гадателката, с която той винаги се е съветвал, през Джудита Машоша, медиумката, близка до проф. Рол, до някои от най-близките съратници и приятели на режисьора. Чрез невероятни архивни материали от Rai Teche, Istituto Luce и международни архиви, откъси от филмите му и интервюта с изследователи на творчеството му, Фелини на духовете е рядък, интимен и духовен портрет на великия режисьор. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098