Щастливият Лазаро

Щастливият Лазаро


Оригинално заглавие: Lazzaro felice
Език: италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
Италия/Швейцария/Франция/Германия, 2018, 125'
Режисьор: Аличе Рорвахер· С: Адриано Тардиоло, Алба Рорвахер, Томазо Рано, Лука Чиковани, Агнезе Грациани, Серджи Лопес, Наталино Баласо, Николета Браски
Как няма да е щастлив двайсетгодишният Лазаро, млад фермер и вечен оптимист, предвид че живее така просто в италианското си село, живописно като картина на стар майстор.


Е, вярно, всички са доста бедни, работата е тежка и изобщо всеки миг филмът сякаш ще завие към мрачен реализъм, ако не бяха леките шеги, усещането за вълшебна приказка и красотата на камерата. Детайлите обаче бавно се трупат в странна купчина и внезапно разпознаваш напълно ясно какво се случва: селяните всъщност са държани в робски труд от жена, която от години някак ги е убедила, че ѝ дължат работата си. Нейният син Танкреди по тийнейджърски се разбунтува срещу измамата с особен план, в който посочва за помощник и пръв приятел именно Лазаро. Лицето на нашия щастливец под съвършените къдрици отново светва – за това приятелство той ще направи всичко, дори да се наложи да задейства магия през времето, пространството и реалността.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 20.03.2019 16:43 simsonia

Re: Щастливия Лазаро

Една чудесна съвременна притча за доброто, което е сред нас, но ние не го забелязваме, приемаме го за даденост, не го ценим, унищожаваме го.


Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098