• 18% сиво

  България/Великобритания/Германия/Северна Македония/Сърбия/Белгия/Унгария, 2020, 111'
  по едноименния роман на Захари Карабашлиев · Режисьор: Виктор Чучков-син · Сценарий: Хилари Нориш, Доля Гавански, Захари ...

  "Дали съм мрачен интроверт, или безпощаден хроникьор" – фотографът Зак (Рушен Видинлиев) се чуди като кое от двете да представи работата си, а ще се лута между тях и до края на филма по романа на Захари Карабашлиев.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • .
 • Адам Adam

  Мароко-Франция-Белгия, 2019, 98'
  Режисьор: Мариям Тузани · С: Лубна Азабал, Нисрин Ерради, Дуе Белхауда

  Алба работи в малка квартална пекарна в Казабланка. Един ден рутинното ѝ ежедневие е прекъснато от Самия - млада жена, която търси работа и подслон.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Дом на киното  
 • Арабски блус Un Divan à Tunis

  Франция/Тунис, 2019, 88'
  Режисьор: Манеле Лабиди Лабе · С: Голшифтех Фарахани, Маджд Мастура, Айша Бен Милед

  След 10 години, прекарани в Париж, Селма се завръща в Тунис. Докато се опитва да се приспособи и започне работа като психотерапевт, тя се сблъсква с усложнения, каквито не е очаквала.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Дом на киното  
 • Астерикс: Тайната на вълшебната отвара Astérix: Le secret de la potion magique

  Франция, 2018, 83'
  Режисьори: Александър Астие, Луи Клиши

  Не е продължение с Жерар Депардийо, а още една анимация на французите Александър Астие и Луи Клиши за дребния умник Астерикс и глуповатия добряк Обеликс.

  G-8 Cinema  
 • Бащата

  България/Гърция, 2019, 87'
  Режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов · С: Иван Бърнев, Иван Савов, Таня Шахова, Христофор Недков, Боян Дойчинов, Николай ...

  Ден след погребението на Валентина вдовецът ѝ Васил и синът ѝ Павел откриват, че тя настойчиво се мъчи да се свърже със съседката по мобилния.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Босият император The Barefoot Emperor

  Белгия/Холандия/Хърватия/България, 2019, 98'
  Режисьори: Джесика Удуърт, Петер Бросенс · С: Петер Ван ден Бегин, Луси Дебе, Удо Киер, Джералдин Чаплин, Бруно Жорис, Титус де Вогт

  Белгийският крал Николас III е прострелян в ухото по време на злощастен инцидент в Сараево. Антуражът на краля неуспешно се опитва да го предпази от новините, че неотдавнашните сътресения в тяхното кралство са предизвикали разпадането на Европейския съюз. Вместо да се завърнат в родината, неукрепналият крал и антуражът му се оказват на странен остров.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Вади ножовете Knives Out

  САЩ, 2019, 130'
  Режисьор: Райън Джонсън · С: Даниъл Крейг, Крис Евънс, Джейми Лий Къртис, Дон Джонсън, Тони Колет

  Ако харесвате класическа кримка с масивни декори, изпипани костюми и топ актьорски състав, това тук направо ще ви отреже главата.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Великото пътешествие The Big Trip

  Русия/САЩ, 2019, 90'
  Режисьор: Наталия Лопато · Сценарист: Били Фролик · Озвучен на български с гласовете на: Константин Каракостов, Петър Върбанов, ...

  Може ли да пренесеш на ръце едно бебе панда от руската тайга до бамбуковите гори на Китай?

  G-8 Cinema  
 • Виното зове Wine Calling

  САЩ/Бразилия, 2019, 95'
  Режисьор: Брюно Совар

  Във Франция има над 3000 производители на вино, но по-малко от три процента от тях използват био, биодинамични и естествени методи за производство на вино.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Война в изкуството War of Art

  Норвегия, 2019, 102'
  Режисьор: Томи Гуликсен

  Група съвременни творци се озовават в Северна Корея с целта да разботят със севернокорейци по проект, който показва предизвикателно изкуство в държава, в която то е табу.
  · Master of Art 2020
  Одеон филмотечно кино  
 • Войната с дядо War with Grandpa

  САЩ, 2020, 94‘

  Признаваме таланта на Робърт де Ниро, макар че в последните десетина години имахме доста поводи да се усъмним в подбора и процеса на пресяване на заглавията с негово участие от страна на мениджърите му. Напоследък неговата филмография се лута между предвидими, лесно смилаеми сюжети с гарантиран касов успех, но твърде спорни качества (като недоразумението Ох, на дядо! от 2016).

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Волф Прикс: Архитектурата трябва да пламти Wolf Prix: Architecture Must Burn

  Швейцария, 2019, 55'
  Режисьор: Матиас Фрик

  Филмът за Волф Прикс е опит за закъсняло признание за архитекта, градския проектант, визионера, провокатора и автора на нестандартни идеи. Прикс е предизвикал революция в архитектурата през миналия и този век, той е виновникът за ново критично възприемане на архитектурата и поставя под въпрос установените практики.
  · Master of Art 2020
  Одеон филмотечно кино  
 • Върлината

  Русия, 2019, 130'
  Режисьор: Кантемир Балагов · Сценарий: Кантемир Балагов, Александър Терехов · С: Виктория Мирошниченко, Василиса Перелигина, ...

  1945. Втората световна война е опустошила Ленинград. Ия и Маша са две млади жени, които търсят смисъл и надежда в битката за оцеляване, за да започнат да изграждат живота си отначало.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  G-8 Cinema  
 • Господ съществува, името ѝ е Петруния Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

  Северна Македония/Белгия/Словения/Хърватия/Франция, 2019, 100'
  Режисьор: Теона Стругар Митевска · Със: Зорица Нушева, Лабина Митевска, Славица Стефан Вужишич, Суад Беговски, Симеон Мони Дамевски

  Всеки януари в малък македонски град свещeникът хвърля кръст в местната река, а стотици мъже се хвърлят, за да го извадят. Безработната млада жена Петруния скача във водите и изважда кръста.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  G-8 Cinema  
 • Гренландия: Последно убежище Greenland

  САЩ, 2020, 120'
  Режисьор: Рик Роман Уоуф · C: Джерард Бътлър, Морена Бакарин, Скот Глен, Дейвид Денман, Брандън Куин

  Човек би си помислил, че последното, от което имаме нужда по време на пандемия, е още един филм катастрофа, но двата часа на Гренландия: Последно убежище всъщност се оказват доста ефективни за отвличане на вниманието от болежките на деня. Екшънът е нонстоп, но пречупен през човешката гледна точка, намира лесен път към симпатиите ни.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Paradise 4DX  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Да обичаш Винсент Loving Vincent

  Великобритания/Полша, 2017, 95'
  Режисьори: Дорота Кобела и Хю Уелчман

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана историята за живота и смъртта на Винсент ван Гог в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини.

  G-8 Cinema  
 • Далеч от брега

  България/Украйна, 2018, 135'
  по романа Чайки далеч от брега от Евгений Кузманов · Режисьор и продуцент: Костадин Бонев · С: Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, ...

  По време на буря в открито море кораб губи капитана си и като на шега зад руля му застава Тапата - досега незабележим моряк, който скоро се превръща в диктатор и подчинява екипажа със страх и репресии.

  G-8 Cinema  
 • Джентълмените The Gentlemen

  САЩ, 2019, 113'
  Режисьор и сценарист: Гай Ричи · С: Матю Макконъхи, Хенри Голдинг, Хю Грант, Колин Фарел, Джеръми Стронг, Мишел Докъри, Чарли Хънам

  С този филм Гай Ричи се завръща към стила, който го направи Гай Ричи към края на 90-те: свръхактивна гангстерия на британска територия с безброй персонажи и маниерни диалози с тежки акценти.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Джуди

  Великобритания, 2019, 117'
  Режисьор: Рупърт Гулд · С: Рене Зелуегър, Джеси Бъкли, Фин Уитрок, Ръфъс Сюъл

  От малка Джуди Гарланд е възпитана да дава това, което иска тълпата: щом прожекторите я заслепят и музиката тръгне, тя тръсва глава и започва да пее, танцува и пуска магнетичния си чар.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Дора Маар – между светлината и сянката Dora Maar

  Франция, 2019, 52'
  Режисьор: Мари-Ев дьо Грав

  Потапяйки ни във фотографиите и картините на Дора Маар, филмът проследява смайващия път на една уникална личност, като създава точна представа за Плачещата жена.
  · Master of Art 2020
  Одеон филмотечно кино  
 • Държавно погребение

  Нидерландия/Литва, 2019, 135'
  Режисьор: Сергей Лозница

  С помощта на уникални, в по-голямата си част непоказвани досега, кадри от март 1953 филмът показва погребението на Йосиф Висарионович Сталин като кулминация на култа към личността на диктатора.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  G-8 Cinema  
 • Ева Eva

  Франция/Белгия, 2018, 100'
  По романа на Джеймс Хадли Чейс · Режисьор: Беноа Жако · Сценаристи: Беноа Жако, Жил Торан · С: Изабел Юпер, Гаспар Юлиел, Джулия ...

  Между Изабел Юпер и Гаспар Юлиел има 35 години разлика, които се размиват като в сън в този френски трилър с толкова много стил и сексапил, че е грехота как историята накрая се разпада по шевовете.

  Euro Cinema  
 • Една година в Бургундия

  САЩ/Франция, 2013, 91'
  Режисьор: Дейвид Кенард

  Филмът проследява една година от живота на седем семейства винопроизводители от района на Бургундия във Франция, като набляга на процеса на създаване на вино, както и на дълбоката връзка между хората и земята.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
 • Една година в Порто

  САЩ/Португалия, 2016, 86'
  Режисьор: Дейвид Кенард

  Филмът е посветен най-вече на културата на портото и древните институции, свързани с него, в които се преплитат британски и португалски традиции.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
 • Екшън

  България, 2019, 100'
  Режисьор: Радослав Илиев · Сценарист: Тео Чепилов · С: Милко Йовчев, Пламен Димов, Петър Петров, Джонас Толкингтън, Тери Рандал, ...

  "Внимание: филмът не съдържа творчески търсения и тъга" е жокерът, който рекламата на този Екшън ви дава, за да разберете дали е вашият филм.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • За безкрайността Om det oändliga

  Швеция/Германия/Норвегия, 2019, 78'
  Режисьор: Рой Андершон · С: Бенгт Берджиус, Аня Бромс, Мари Бурман

  Едновременно ода и елегия, филмът представлява калейдоскоп на непреходните ценности и безкрайна история за деликатната човешка природа.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Изкачването

  САЩ, 2019, 93'
  Режисьор: Майкъл Анджело Ковино · С: Майкъл Анджело Ковино, Кайл Марвин, Гейл Ранкин

  Кайл и Майк са най-добри приятели, които са в отлични взаимоотношения, докато Майк не преспива с годеницата на Кайл.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Клара

  Украйна, 2019, 86'
  Режисьор: Олександър Клименко · Сценаристи: Сергей Грабар, Олександър Клименко · Озвучен на български с гласовете на: ...

  Историите на вълшебно драконче, гонено от зли сили, и момиченце, изгубило паметта си, се завързват на панделка в тази приключенска украинска анимация, която и за миг не може да стои на едно място.

  G-8 Cinema  
 • Клир Kler

  Полша, 2018, 133'
  Режисьор: Войчех Смажовски · С: Аркадиус Якубик, Робърт Виекиевич, Ясек Брасяк

  Трагични събития свързват съдбите на трима католически свещеници. На всяка годишнина от нещастието свещенослужителите се събират, за да отпразнуват чудотворното си оцеляване.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Люмиер Лидл  
  Одеон филмотечно кино  
 • Книжарницата The Bookshop

  Испания/Великобритания/Германия, 2017, 113'
  По романа на Пенелопе Фицджералд · Режисьор и сценарист: Изабел Койшет · С: Емили Мортимър, Бил Наи, Патриша Кларксън, Хънтър ...

  Полубиографичният роман на Пенелопе Фицджералд (нищо общо със Скот), по който испанката Изабел Койшет заснема тази особена трагикомедия за провинциална Англия от края на 50-те, стига до шортлиста за наградата Букър през 1978.

  G-8 Cinema  
 • Котка в стената

  България/Великобритания/Франция, 2019, 92'
  Режисьори и сценаристи: Весела Казакова, Мина Милева · С: Ирина Атанасова, Ангел Генов, Орлин Асенов, Гилда Уо, Чинуи Ей Нуоколо, ...

  От дуета Мина Милева & Весела Казакова досега сме гледали документални провокации (Чичо Тони, Тримата глупаци и ДС и Звярът е още жив) и игралният им дебют донякъде запазва тези качества.

  G-8 Cinema  
 • Кралско Корги 3D The Queen's Corgi

  Белгия, 2019, 92'
  Режисьори: Бен Стасън, Винсент Кастелуут

  Коргито се казва Рекс и е с високо вирнато самочувствие, понеже сред цялата свита от себеподобни в двореца точно той е любимецът на кралицата и съответно му се разминават лошите обноски и постоянните пакости.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Кънингам

  Германия/Франция/САЩ, 2019, 93'
  Режисьор: Ала Ковган · С: Каролин Браун, Джон Кейдж, Ашли Чен

  Режисьорката Ала Ковган събира последното поколение от танцьорите на Кънингам, които представят най-добрите образци от неговия репертоар.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Лигата на животните Pets United

  САЩ, 2019, 90'
  Режисьор: Райнхард Клоус · С: Патрик Рош, Натали Дормър, Феликс Ауер

  Не се подвеждайте – това не е поредното продължение на анимацията Сами вкъщи, макар че изглежда и звучи почти като нея. Тук обаче няма да се дивим какви ги вършат домашните любимци далеч от погледите на стопаните си, а ще се трогнем от обединяването на видовете в името на обща кауза.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Sofia  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
 • Лошо момиче

  България, 2019, 100'
  Режисьор: Мариан Вълев · C: Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дариа Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, ...

  "Един филм на Мариан Вълев" вероятно е най-точната реклама на Лошо момиче, с който едно от лошите момчета в нашето кино пораства от актьор до режисьор и сценарист.

  G-8 Cinema  
 • Мариан и Ленърд: любовни думи

  САЩ, 2018, 102'
  Режисьор: Ник Брумфийлд · С: Ник Брумфийлд, Мариан Илен, Леонард Коен

  През 1960 на гръцкия остров Хидра, Ленърд Коен, непознат на никого автор на романи, и Мариан Илен, самотна майка с малък син, стават част от емигрантската общност на художници, писатели и музиканти.

  Дом на киното  
 • Мартин Идън

  Италия/Франция/Германия, 2019, 129'
  Режисьор: Пиетро Марчело · Сценарий: Пиетро Марчело, Маурицио Браучи · С: Лука Маринели, Джесика Креси, Винченцо Немолато, Марко ...

  Младият и неопитен работник Мартин Идън се влюбва от пръв поглед в дъщерята на богат индустриалец, Елена. Образованата и изискана млада жена скоро се превръща в идея фикс за Мартин, който се надява, че мечтата му да стане писател, ще му помогне да се издигне над скромния си произход и да се ожени за Елена.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Cine Grand Park Center  
  Euro Cinema  
 • Медена земя

  Македония, 2019, 85'
  Режисьори: Тамара Котевска, Любомир Стефанов · Оператори: Фежми Даут, Самир Люма · С: Хатидже Муратова

  Прехвърлилата 50 години, Хатидже живее в запустяло село в Македония. Всеки ден тя изкачва един хълм, за да се грижи за своите пчелни семейства, сгушени в скалите.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Cine Grand Park Center  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Одеон филмотечно кино  
 • Мистър Джоунс

  Полша/Украйна/Великобритания, 2019, 120'
  Режисьор: Агнешка Холанд· С: Джеймс Нортън, Ванеса Кирби, Питър Сарсгард, Селин Джоунс

  1933, Гарет Джоунс е амбициозен млад журналист от Уелс, който се прочува като единствения чуждестранен журналист, летял с Хитлер. Докато работи като съветник на Лойд Джордж, той започва да се оглежда за следващата голяма история.
  · Кинодвор - лятно кино 2020
  G-8 Cinema  
 • Младият Ахмед Le jeune Ahmed

  Франция/Белгия, 2019, 90'
  Режисьори: Жан-Пиер Дарден, Люк Дарден · С: Идир Бен Ади, Мирием Акедиу, Клер Бодсон, Оливие Боно, Витория Блук, Отман Мумен

  Белгия, в наши дни. Съдбата на 13-годишния Ахмед е подложена на изпитание от сблъсъка между идеалите за чистота на неговия имам и изкушенията на живота.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Euro Cinema  
 • Мулан Mulan

  САЩ/Канада/Хонконг, 2020, 115'
  Режисьор: Ники Каро · С: Лу Юфей, Гонг Ли, Джет Ли, Дони Йен, Рон Юан, Чум Ехелепола, Ченг Пей-Пей, Розалинд Чао, Ци Ма, Джейсън Скот Лий, ...

  Обичаната легенда за смелата Мулан е поредното класическо Дисни заглавие, прекроено за живо действие.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Paradise 4DX  
  Cinema City Sofia  
  Влайкова  
 • Мълчание с достойнство

  България, 2019, 60'
  Режисьор: Адела Пеева

  Мълчание с достойнство е документален филм за живота и творчеството на известните български кинорежисьори - семейство Ирина Акташева и Христо Писков.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  Люмиер Лидл  
 • Напред Onward

  САЩ, 2020, 102'
  Режисьор и сценарист: Дан Сканлън · Озвучен на български

  "Най-добрият филм на Пиксар от години насам е Замръзналото кралство, но с момчета", вдига точките на тази анимация ревюто на Гардиън.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Неконформистката алтернатива

  Стерео любов България, 2013, 9'  Режисьор: Мартин Илиев Дрехи България, 2016, 23' Режисьор: Веселин Бойдев Партньори България, 2018 ...

  G-8 Cinema  
 • Ненормален Unhinged

  Южна Африка, 2020, 90'
  Режисьор: Дерик Борте · С: Ръсел Кроу, Карън Писториус, Майкъл Пападжон, Джими Симпсън, Габриел Бейтман · Сценарист: Карл Елсуърт

  Филмът разказва за това до какви фатални последствия може да доведе яростта на пътя. Рейчъл (Карен Пистолиус) бърза за работа и на един светофар натиска продължително клаксона на колата си, с което ядосва мъжа в автомобила пред нея.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  G-8 Cinema  
 • Новите мутанти The New Mutants

  САЩ, 2020, 94‘
  Режисьор: Джош Буун · Сценарий: Джож Буун, Нейт Лий · С: Мейзи Уилямс, Аня Тейлър-Джой, Чарли Хийтън

  Петима млади мутанти, които тепърва откриват способностите си, докато са държани в тайно съоръжение против волята си, се борят, за да избягат от миналите си грехове и да се спасят.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Омагьосаната къща

  Белгия, 2013, 85’
  Режисьори: Бен Стасен, Джеръми Дегрусон

  Приветстваме всяка европейска филмова премиера с радост, особено пък когато става въпрос за анимация и то триизмерна. Приключенската пълнометражна продукция Омагьосаната къща е дело на доказаните майстори в жанра Бен Стасен и Джеръми Дегрусон, добре запознати с възможностите на 3D киното.

  G-8 Cinema  
 • От къщата с куклите до жълтите павета От къщата с куклите до жълтите павета

  България, 2020
  Режисьор: Екатерина Минкова

  Богатствата на Националния етнографски музей и любопитни факти от бита на софиянци от началото на 19 век гледаме с вход свободен в Kino Cabana вечерта на 28 септември.

  Kino Cabana  
 • Паразит Gisaengchung

  Южна Корея, 2019, 132'
  Режисьор: Понг Джун Хо · Сценарий: Понг Джун Хо, Дзин Уон Хан · Със: Сонг Ханг Хо, Лий Сан Хин, Чо Йо Джан, Чой Лу Шик, Парк Со Дан, Лий ...

  Семейството на Ки-тек е задружно, но всички са безработни и бъдещето им изглежда несигурно. Синът Ки-ву е препоръчан от свой приятел, студент в престижен университет, за добре платена преподавателска работа, която може да му осигури постоянен доход.

  G-8 Cinema  
 • Пепеляшка: Тайната на принца Cinderella and Secret Prince

  САЩ, 2018, 87'
  Режисьор: Лин Сутърланд · Сценарист: Франсис Глебас

  Не се заблуждавайте, че с малката ви принцеса вече сте чели приказката за кристалната пантофка и с поредния филм по темата най-много да започне да ѝ доскучава.

  G-8 Cinema  
 • Песента на скорпионите The Song of Scorpions

  Швейцария/Франция, 2017, 119'
  Режисьор: Ануп Сингх · С: Голшифтех Фарахани, Ирфан Хан, Уахида Рехман, Шашанк Арора, Критика Панде, Сара Аржун, Шефали Бушан, Тилотама ...

  Докато снима филма си Qissa, режисьорът Ануп Сингх научава за бруталното изнасилване на жена в автобус в Индия. Темата остава дълго в ума му и така се появява идеята за Песента на скорпионите – насън Сингх чува тихо тананикане и за първи път среща своите герои.
  · Кинодвор - лятно кино 2020
  G-8 Cinema  
 • По Божията милост

  Франция/Белгия, 2018, 137'
  Режисьор: Франсоа Озон · С: Мелвил Пупо, Денис Меночет, Суон Арло

  Александър живее със семейството си в Лион. Един ден случайно открива, че свещеникът, който го е насилвал като дете, продължава да работи с младежи.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Дом на киното  
 • Предателят

  Италия/Франция/Германия/Бразилия, 2019, 145'
  Режисьор: Марко Белокио · Сценарий: Марко Белокио, Валия Сантела, Лудовика Рамполди, Франческо Пиколо, Франческо Ла Ликата · С: ...

  В началото на 80-те години на миналия век избухва война между босовете на сицилианската мафия за контрола на търговията с кокаин. Един от главатарите – Томазо Бушета, търси убежище в Бразилия.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Cine Grand Park Center  
  Влайкова  
  Одеон филмотечно кино  
 • Приказка за Астрид Unga Astrid

  Швеция/Дания, 2018, 123'
  По действителната история на шведската писателка Астрид Линдгрен · Режисьор: Перниле Фишер Кристенсен · Сценаристи: Ким Фупс ...

  Филмът осветлява малко познатата история около появата на най-непокорното и луничаво момиче в литературата – Пипи Дългото чорапче.
  · Кинодвор - лятно кино 2020
  G-8 Cinema  
 • Пропаганда. Изкуството да се продават лъжи Propaganda. The Art of Selling Lies

  Германия, Канада, 2019, 90'
  Режисьор: Лари Уайнстайн

  Глобалният разговор за разпространението на фалшивите новини и алтернативните факти става все по-разгорещен на фона на все по-свободния достъп до медиите.
  · Master of Art 2020
  Одеон филмотечно кино  
 • Пътешествието на принца Le voyage du prince

  Франция/Люксембург, 2019, 77'
  Режисьори: Жан-Франсоа Лагиони, Ксавие Пикар · Сценарий: Жан-Франсоа Лагиони, Аник Льо Рей

  Възрастен потомък на знатен маймунски род попада на непознат бряг. Ранен и объркан, той е открит от 12-годишния Том, който го завежда при родителите си.

  G-8 Cinema  
 • Ратчет и Кланк

  САЩ, 2016, 94'
  Режисьори: Кевин Мънроу, Джерика Клиланд · Сценарий: Ти Джей Фиксман, Кевин Мънроу, Гери Суолоу · Оператор: Антъни Ди Ниньо · ...

  Плейстейшън състезателите вероятно помнят играта от 2002, в която хуманоидна котка (от вида Ломбакс) и малкият й приятел робот с големи очи обикалят Галактиката в опит да спрат всички зли сили, които се опитват да я унищожат.

  G-8 Cinema  
 • Родина

  Литва/Латвия/Германия/Гърция, 2019, 97'
  Режисьор и сценарист: Томас Венгрис · Оператор: Аудриус Кемезис · Музика: Карлис Аузанс ·С: Матас Метлевски, Северия ...

  Малко след падането на желязната завеса 12-годишният Ковас пътува за първи път до родината на майка си Виктория.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Семейна романтика ООД

  САЩ, 2019, 89'
  Режисьор и сценарист: Вернер Херцог · Оператор: Вернер Херцог · С: Юичи Иши, Махиро Танимото

  Вернер Херцог завладява нови територии във филмовата форма, смесвайки реалистичния стил на своите документални филми и безпощадно новаторския си киноезик в тази привидно непретенциозна, но разтърсваща история, чието действие се развива в Япония.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Дом на киното  
  Люмиер Лидл  
 • Синът Bik Eneich: Un Fils

  Тунис/Франция/Ливан/Катар, 2019, 96'
  Режисьор и сценарист: Мехди М. Барзауи · Оператор: Антоан Еберле · Музика: Амин Буафа · Със: Сами Буажила, Нажла Бен Абдала, Юсеф ...

  Тунис, лятото на 2011. Почивката на Фарес и Мерием завършва катастрофално, след като 10-годишният им син Азис случайно е прострелян от засада.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Дом на киното  
 • Скуби-Ду! Scoob!

  САЩ, 2020, 94‘
  Режисьор: Тони Червоне · Сценарий: Джак Доналдсън, Дерек Елиът, Мат Либерман · С гласовете на: Уил Форте, Марк Уолбърг, Джейсън ...

  Новият Скуби-Ду! ни връща във времето, когато най-известният немски дог сред детективите е още невръстно пале, а Шаги не е и чул за лицево окосмяване, за да видим първата среща на хариз-матичното дуо (чийто сборен коефициент на интелигентност гравитира около стойността на билета за кино) и началото на детективска агенция Мистерия ООД.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Славни времена La Belle époque

  Франция, 2019, 115'
  Режисьор: Никола Бедо · С: Даниел Отьой, Гийом Кане, Дория Тилие, Фани Ардан

  Виктор е карикатурист, прехвърлил шейсетте. Изданието, в което винаги е публикувал, спира да излиза на хартия и той губи ангажимента си.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • След сблъсъка After We Collided

  САЩ, 2020, 105'
  Режисьор: Роджър Къмбъл · С: Хироу Файнс Тифин, Джоузефин Лангфорд

  Хардин Скот (Хироу Файнс Тифин) и Теса Йънг (Джоузефин Лангфорд) са разделени. И ако Хардин се опитва да преживее всичко по лош начин, Теса започва да преследва мечтите си, но не е толкова лесно да загърбиш миналото си.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  G-8 Cinema  
 • Соник: Филмът Sonic the Hedgehog

  САЩ/Япония/Канада, 2020, 99'
  Режисьор: Джеф Фоулър · Сценаристи: Джош Милър, Патрик Кейси, Орен Узиел · С: Джим Кери, Джеймс Марсдън, Нийл Макдона, Тика ...

  Игрална екшън комедия, в която големи хора като Джим Кери и Джеймс Марсдън се суетят около анимиран син таралеж на име Соник.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

  Швеция, 2013, 114’
  Режисьор: Феликс Хернгрен · С: Роберт Густафсон, Ивар Викландер, Миа Скерингер, Алън Форд · по романа на Юнас Юнасон

  Докато сме на скандинавска вълна с фестивала Северно сияние, едно шведско заглавие влиза премиерно в кината, за да докосне по-широка публика. Воден от големия комик Робърт Густафсон, филмът е непретенциозен фарс за един жизнен дядо пироман, който навършва 110 години, но не иска да прекара в старческия дом и 111-тата си.

  G-8 Cinema  
 • Сърце от любов

  Полша, 2017, 74’
  Режисьор: Лукаш Рондуда · С: Юстина Вашилевска, Яцек Понеджалек, Магдалена Челецка, Патрик Пневски

  Романтичната история на Войчех – един от най-популярните пърформанс артисти в Полша, и Зузана – художник и поетеса, е болезнено реалистична. Съвместимостта между нарцисизма и любовта е основната тема, върху която размишляваме заедно с филма.

  G-8 Cinema  
 • Тенет Tenet

  САЩ/Великобритания, 2020, 150'
  Режисьор и сценарист: Кристофър Нолан · С: Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики

 • Фарът Фарът

  България, 2009, 4'42''
  Режисьор: Велислава Господинова

  Базиран върху поемата на Жак Превер Фаропазачът много обича птиците, този филм ни разказва за абсурда на живота, за играта на съдбата, ...
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Cine Grand Park Center  
  G-8 Cinema  
 • Хотел Белград Hotel Belgrade

  Русия, 2020, 110'
  Режисьор: Константин Статский · В ролите: Милош Бикович, Диана Пожарская · Сценарист: Анатолий Молчанов

  Пол е богат наследник и собственик на престижния хотел в Белград. Ненадейно в неговия безгрижен живот се намесва белградската мафия, луда булка и стара любов. Лежереният му живот се превръща в приключение, където всичко е възможно.

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Червената обувчица и седемте джуджета

  Южна Корея, 2019, 92'
  Режисьори: Сун-хо Хонг, Му-Хюн Джанг · Озвучен на български с гласовете на Надя Петрова, Папи Ханс, Иван Тишев

  Ако се чудите къде са тръгнали джуджетата без Снежанка, тя също участва в тази иронична корейска анимация, но е доста по-пухкава, отколкото се очаква от една приказна хубавица.

  Cinema City Paradise  
 • Човекът, който уби Дон Кихот The Man Who Killed Don Quixote

  Испания/Великобритания/Франция/Португалия, 2018, 132'
  Режисьор: Тери Гилиъм · Сценаристи: Тери Гилиъм, Тони Грисони · С: Адам Драйвър, Джонатан Прайс, Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, ...

  Тази вече легендарна комедия на Тери Гилиъм тръгва с фалстарт 8 пъти за последните 29 години, а веднъж е на ръба да бъде заснета – през 2000, когато Джони Деп и Ванеса Паради са в главните роли, но декорите се разпадат заради наводнение.

  G-8 Cinema  
 • Чутовното нашествие на мечките в Сицилия La fameuse invasion des ours en Sicile

  Франция/Италия, 2019, 82'
  Режисьор: Лоренцо Матоти · Сценарий: Томас Бидеген, Жан-Люк Фроменатал, Лоренцо Матоти · С гласовете на: Тони Сервило, Антонио ...

  За да открие отдавна изчезналия си син и осигури храна за зимата, могъщият крал на мечките слиза със своето семейство от планината към света на хората. След като се спасяват от ужасни чудовища и побеждават зъл благородник, мечките и хората заживяват заедно в мир. За известно време.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Чърчил

  Великобритания, 2017, 95'
  Режисьор: Джонатан Теплицки · С: Браян Кокс, Миранда Ричардсън, Джон Слатъри

  Напрежението завладява британския премиер Уинстън Чърчил в дните на дебаркирането на съюзниците в Нормандия през юни 1944. Той се страхува от повтаряне на грешките от Първата световна война в битката при Галиполи.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Шарлатан Szarlatan

  Чехия/Ирландия/Словакия/Полша, 2020, 114'
  Режисьор: Агнешка Холанд · Сценарий: Марек Епстайн · С: Иван Троян, Йоахим Паул Асбьок, Ян Влашак, Яна Квантикова, Юрай Лой

  Сърцераздирателна история за човек, надарен с необикновени възможности, развиваща се на фона на тоталитаризма през 50-те години.
  · София Филм Фест 2020: Пролет
  G-8 Cinema  
 • Шиндизи

  Грузия, 2019, 105'
  Режисьор: Дито Цинцадзе · Оператор: Константин Есадзе · Музика: Звияд Мгебри · С: Гога Пипинашвили, Дато Бахтадзе, Тамар ...

  Филмът разказва за действителни събития, случили се по време на руската военна интервенция в Грузия през 2008.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Щастливият Лазаро Lazzaro felice

  Италия/Швейцария/Франция/Германия, 2018, 125'
  Режисьор: Аличе Рорвахер· С: Адриано Тардиоло, Алба Рорвахер, Томазо Рано, Лука Чиковани, Агнезе Грациани, Серджи Лопес, Наталино ...

  Как няма да е щастлив двайсетгодишният Лазаро, млад фермер и вечен оптимист, предвид че живее така просто в италианското си село, живописно като картина на стар майстор.
  · Кинодвор - лятно кино 2020
  G-8 Cinema  
 • Ялда, нощ за прошка

  Иран/Франция/Германия/Швейцария/Люксембург, 2019, 90'
  Режисьор и сценарист: Масуд Бакши · Оператор: Юлиан Атанасов · Със: Садаф Асгари, Бехназ Джафари, Арман Дарвиш, Форуг Гаджабали, ...

  Иран в наши дни. 22-годишната Мариям случайно убива 65-годишния си съпруг Насер и е осъдена на смърт.
  · София Филм Фест 2020: Есен
  Одеон филмотечно кино  
 • Ятаган

  България, 2020, 100'
  Режисьор: Андрей Андонов · Сценарист: Христо Христов · С: Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Ивайло ...

  По-кривият профил на действителността ни се оглежда в новия филм на Андрей Андонов (снимал дебютния си Никой през 2016 с акция в Indiegogо), който събира популярни актьори като Мариан Вълев с неопитни в киното като Жени Калканджиева за една оплетена схема от корупция, терористичен страх и медийни манипулации.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema