Играч първи, приготви се 3D

Играч първи, приготви се 3D


Оригинално заглавие: Ready Player One
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, приключенски, екшън
САЩ, 2018, 140'
Режисьор: Стивън Спилбърг
С: Тай Шеридан, Оливия Кук, Бен Менделсон, Т. Дж. Милър, Саймън Пег, Марк Райлънс
Покрай маратона за Оскарите тази година вече гледахме филм на Стивън Спилбърг – важният социално, политически и човешки Вестник на властта, но сай-фай авантюрата му Играч първи, приготви се има съвсем различни претенции от това да привлича размисли и номинации.


Двата часа фантастика с ефекти са забавление, каквото режисьорът на Джурасик парк и Изкуствен интелект може да сглоби и със затворени очи. Тук го прави по романа на Ърнест Клайн, който ни запраща в 2045 година в един антиутопичен свят, където тийнейджърът Уейд Уотс (Тай Шеридън) живее в изоставен парк за каравани, а единственото му бягство е виртуалната вселена Оазис. "Идваш в Оазис за това, което можеш да направиш, и оставаш за това, което можеш да бъдеш" е само началото на надпреварата, в която Уейд и групичка играчи тръгват по следите, оставени от създателя на играта, за да спечелят половин трилион долара и ключовете за нея. Звучи като кръстоска между Джуманджи и Аватар с капка Люк Бесон, а пороят от добри CGI каскади и точни попкултурни препратки пълни цяла кошница свежи домати.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098