Ловец на лисици

Ловец на лисици


Оригинално заглавие: Foxcatcher
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
САЩ. 2014, 130`
Режисьор: Бенет Милър
С:Чанинг Тейтъм, Марк Ръфало, Стив Карел, Ванеса Редгрейв, Сиена Милър и Антъни Маки
Когато Марк Шулц, състезател по свободна борба и носител на златен олимпийски медал, е поканен от мултимилионера Джон Дюпон да се премести в неговото имение, за да помогне да се състави отбора за Олимпиадата в Сеул 1988 и да тренира в изключително модерния му тренировъчен комплекс, Шулц приема възможността веднага.


Той се надява да се съсредоточи върху тренировките и най-после да излезе от сянката на брат си Дейв. Движен от скрити подбуди, Дюпон намира във възможността да подкрепи световния шампион в битката му за злато шанс за себе си да впечатли величията от своя обществен кръг и най-вече своята вечно недоволна майка.
Поласкан от вниманието и зашеметен от царствения свят на милиардера, Марк започва да припознава в него бащинска фигура и става все по-зависим от одобрението му. Непостоянната и деструктивна природа на Дюпон го променя и той започва да примамва Марк към начин на живот, който заплашва да обезсмисли тренировъчния му процес. Скоро безразборното поведение на Дюпон и извратените му психологически игри започват да подриват вече отслабеното самочувствие на атлета. Богаташът пренасочва вниманието си върху Дейв, който знаейки, че не всичко се купува с пари, излъчва онази самоувереност, липсваща и на Марк, и на Дюпон. Нарастващата параноя на Дюпон и прогресивното отчуждение между него и братята води до трагедия, за която никой не би могъл да предположи. Филмът е създаден въз основа на истински случай от режисьора на Капоти и Кешбол.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.