Монахинята

Монахинята


Оригинално заглавие: The Nun
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси, трилър
САЩ, 2018, 96'
Режисьор: Корин Харди
Сценаристи: Джеймс Уан, Гари Доберман
С: Бони Аарънс, Таиса Фармига, Ингрид Бису, Шарлот Хоуп, Демиан Бичир
Помните ли зловещата монахиня, която първо ни изправи косите в Заклинанието 2, а после ни намигна от една избеляла снимка в Анабел: Сътворение?


Е, Джеймс Уан очевидно е решен да издърпа всички конци от този мрачен свят, за да изплете цяла вселена, подобна на Marvel, но не със супергерои, а със злокобни същества. Дотук му се получава плашещо добре и макар сега режисьор да е Корин Харди (когото помним с The Hallow), Уан има пръст в сценария на тази история, която започва още преди случаите на Ед и Лорейн Уорън и живата кукла Анабел. След като млада монахиня от манастир в Румъния се самоубива, свещеник с опит в екзорсизма и негова послушница на прага на последния си обет са изпратени от Ватикана да разследват случая. Там, разбира се, не ги очакват само пост и молитва, а цяло подземие с дяволските тайни на ордена и демонът Валак в черно расо. Какво може да е по-страшно от обитавана от духове къща? Почакайте да тръгнете на първата разходка из манастира с фенер в ръка, докато тишината и бавното движение на камерата пилят по нервите, а за още по-сладки сънища си представете филм а ла Отмъстителите с всички герои от тази хорър вселена.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098