Робин Худ

Робин Худ


Оригинално заглавие: Robin Hood
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, екшън
САЩ, 2010, 148'
Режисьор: Ридли Скот
С: Ръсел Кроу, Кейт Бланшет, Уилям Хърт, Марк Стронг, Матю Макфейдън, Кевин Дуранд, Дани Хюстън, Джейми Кларк, Макс фон Сюдов, Оскар Айзък, Леа Сайдокс, Марк Ади, Скот Гримс, Елиан Аткин
Ридли Скот и Ръсел Кроу отново действат заедно – в епична екранизация на приключенията на Робин Худ преди да се превърне в Принц на крадците и да оглави Веселата дружина.


Чакаме тази филмова героика от Гладиатор насам и ето – времето за лъкове, мечове и средновековна епика дойде. Ридли Скот и Ръсел Кроу отново действат заедно – в поредната екранизация на приключенията на Робин Худ преди да се превърне в Принц на крадците и да оглави Веселата дружина.
Режисьорът Ридли Скот и актьорът Ръсел Кроу работят заедно за пети път, а резултатът е закономерно добър. Легендата за Робин Худ, която още не е изгубила очарованието си, придобива изненадващо човешки измерения в тази нова трактовка. Познатите герои и злодеи губят своята еднопластовост и разгръщат нормални, изтъкани от добродетели и слабости характери. Маестро Скот винаги е бил известен със способността си да запазва човешкото в своите истории дори насред епос с грандомански мащаби и тук за пореден път остава верен на себе си. Класическото черно и бяло на доброто и злото тук леко се размиват.
Историята ни изглежда пределно ясна, но бъдете готови за няколко сериозни изненади в сюжета, който не следва стриктно легендата за Робин. Бъдещият Принц на крадците се сражава в армиите на крал Ричард Лъвското сърце срещу французите. След смъртта на краля той отива в градчето Нотингам, страдащо под деспотичната власт на местния шериф. Там среща красивата и наскоро овдовяла лейди Марион, чието сърце – разбира се – следва да бъде спечелено, въпреки че дамата е скептично настроена относно реалните мотиви, стоящи зад действията на горския кръстоносец.
Като цяло получаваме поредния страхотен филм на британския режисьор, в която Ридли Скот за пореден път ни предлага страхотна визия, а Ръсел Кроу, въпреки че със своите 45 години е най-възрастният актьор, влязъл в ролята на Робин Худ, е във върхова бойна форма, сякаш от заснемането на Гладиатор не са минали цели десет години. Впечатляващи масовки, добри актьори, интересен нов поглед към една легенда – всичко това е тук и работи безотказно, за да си прекарате добре в киното. Поредно браво за Ръсел и Ридли.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098