• Да върнем картините в Музея

  14 август 2017

  Първата дарителска кампания за споделено финансиране на част от музейна колекция стартира на 18 юли, за да набира средства за реставрацията на двайсет непоказвани досега картини от фонда на Регионалния етнографски музей в Пловдив.
 • От деца за деца: Подари любов

  12 декември 2016

  С този призив Младежки център Пловдив кани всички училища и университети в града сами да изберат своята кауза и да я подкрепят с участие в благотворителен хендмейд базар, който ще се проведе на 18 декември от 12:00 до 16:00 в сградата на центъра.
 • FLUCA - Австрийски културен павилион

  13 септември 2016

  Австрийски архитекти трансформират транспортен контейнер в огледална арт инсталация и мултифункционална сцена, която от 17 септември до 15 октомври ни тегли към ул. Отец Паисий 38 за изложби, пърформанси, концерти, партита, прожекции и дискусии.

 • Creative Media Workshop

  19 август 2016

  Нощ в Пловдив събира на едно място специалисти и любители на новите технологии за безплатен уъркшоп с участието на Барак Корен от Израел и Петко Танчев.
 • Виртуална разходка в РЕМ - Пловдив с Google Street View

  21 януари 2016

  От днес хората по цял свят могат да разглеждат експозицията на Регионален етнографски музей – Пловдив онлайн благодарение на успешното сътрудничество между музея и Google Cultural Institute.
 • Heineken® прави първото в света селфи от космоса

  9 ноември 2015

  За да отбележи партньорството си с емблематичния франчайз на Джеймс Бонд, Heineken® обяви първото в света селфи от космоса. Така нареченото "spyfie" беше снимано на ексклузивно събитие с повече от 200 присъстващи в Хувър Дам, Невада, САЩ.