Изкуството на оперното пеене с Красимира Стоянова

Изкуството на оперното пеене с Красимира Стоянова
15 март 2017
Организаторите на Аполония подготвят близо три години майсторски клас на оперната прима Красимира Стоянова, поради препълнения й график. Затова нейното присъствие ще бъде едно от най-очакваните събития и специален акцент в програмата на фестивала това лято.


Самият клас ще се проведе от 2 до 6 септември във ваканционно селище Санта Марина в Созопол и ще завърши с официален концерт. Участие в него могат да вземат оперни изпълнители от страната и чужбина на възраст от 18 до 35 години. Формата за кандидатстване е отворена до 1 юни на www.apollonia.bg.
Красимира Стоянова споделя, че се радва на факта, че вече има много кандидатури, а тя наистина обича да преподава. Надява се да помогне на изпълнителите да подобрят техниката и пеенето си и да създадат заедно нещо красиво. През 2017 на оперната прима ѝ предстоят участия още в Метрополитън Опера в Ню Йорк, Ковънт Гардън в Лондон, както и на сцени в Цюрих, Кьолн, Залцбург, Мюнхен и Виена.
Красимира Стоянова прави своя професионален дебют с ролята на Джилда в Риголето от Верди през 1995 в Софийската национална опера. Само три години по-късно започва международната ѝ кариера като солистка във Виенската държавна опера, където за заслуги към оперното изкуство е удостоена със званието Kammersaengerin. Към днешна дата, примата е постоянен гост на най-престижните оперни театри и концертни зали по света и е работила с диригенти като Рикардо Мути, Зубин Мета, Жорж Претр, сър Колин Дейвис и др.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.