С пълни шепи


19 септември 2019 текст и снимки Севда Семер
Бургери? Никакви бургери, поне когато отидете в новата Манджа станция за първи път. Не че ги няма в менюто, но пълнете шепи с тако, което правят с най-голям мерак.


Може да са отворили преди няколко дни, но тези хора не са новобранци – трупат опит на бойното поле на уличната храна още от 2016, когато започват да взимат поръчки през прозореца на своя Манджа ван. Сега се разклоняват с постоянна спирка на Кристал с повече място, наливна бира и няколко дървени маси отпред, а ние сядаме по обяд да опитаме кое е най-горещо.

От краткото меню посочваме за начало печените на плоча пилешки крилца, които идват сочни, с хрупкави картофки и сос майоджини (майонеза + джинджифил). Продължаваме към трио тако с бавно печено свинско, телешка кайма и дърпано телешко – месото е крехко и се връзва супер с доматения сос. Към веджи версията посягаме по-плахо, защото растителните опции често са скука. Не и тук – тортилите им с боб и гуакамоле, ориз с доматена салца, чътни от тиквичка и гриловани зеленчуци засега са любимата ни тако тройка в града. С всяка хапка личи, че правят на място всичко от питката до соса и държат на това повече, отколкото да е автентично мексиканско – затова си играят доста с местните ни съставки и предпочитания. Повечето хора тук например не харесват прекалено пикантно, така че като добавка на бара ви подават меките на вкус бананови чушки само "за атмосфера в устата". Ако сте от лютите фенове обаче, имат и таен буркан с Каролина Рипър, най-пламенния вид на света. Поискайте си, ако ви се плаче.

Манджа станция е в градината Кристал, работи от около 11:00 до 22:00
Трио тако са по 10/12лв, крилцата – 6лв


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.