От Азия до нас


8 октомври 2015
Не ни е за пръв път да спрем на дървения бар на Сан Стефано и да поръчаме от мястото за експресна азиатска храна. Днес обаче сме в Asia to Go с цел – тестваме новите червени точки в менюто им. По старо правило всичко се приготвя прясно и на място, за да отпътува към дивана вкъщи. Или стола пред витрината, както е в нашия случай – с бутилка японска бира Asahi сядаме за пет минути да изчакаме тройка чинии.

Първа пристига купичка Том Ка – името е тайландско и значи "кокосова пилешка супа". Кокосовото мляко е в комбо със силен избор от подправки (плюс стрък пресен кориандър отгоре), пиле, чесън и люто чили, сготвени по вдъхновение на младия готвач. Нищо чудно, че рецептата излиза от кухнята точно есента – сгрява на първите три глътки и отваря апетит за нататък, толкова е лека, сладка и пикантна.

Номер две атакуваме с пръчици. В яйчните ни нудли със скариди има сезонни зеленчуци, пуснати за няколко мига в силно загрят тиган, за да омекнат, а компания им правят кръгчета пресен лук. Излапват се с все парчето лайм от украсата, което застава на върха на пръчиците с последната скарида.

Най-доброто оставихме за накрая – в менюто ни следва суши Татаки рол. Тук удоволствието започва веднага щом поръчате: шеф майсторът свива ловко пред вас авокадо, манго и ориз в нори и добавя отгоре пресни ивици сьомга и риба тон. После вади мини горелка и с експертни движения пърли рибата за няколко секунди. Така се получава лека коричка, а вътрешността остава крехка и вкусът е блаженство на няколко нива. Топим ролцата тон (с манго) и сьомга (с авокадо) в соев сос с уасаби и допиваме последните глътки бира, преди да продължим нататък с деня – това, че обядът е бърз, не му пречи да бъде и гурме.

Asia to go е на Сан Стефано 4А и asiatogo.bg, работи от 10:30 до 21:00

Супа Том Ка – 5.99лв
Яйчни нудли със скариди – 7.59лв
Tатаки рол сьомга – 6.69лв, риба тон – 8.89лв


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.