Чаша лято, моля!


18 юни 2015
Петък е, пет следобед. Какво по-важно имаме да вършим, освен да изведем на тестдрайв тези три цвята вино? Бутилките са от лятната серия на Domaine Boyar и ще ги пробваме една след друга, защото ниският алкохолен процент (8.5) е така добър да ни го позволи.


Подреждаме ги по оттенъка и лекотата: първо е новото Шардоне със сок от манго и праскови, следва Розе с ягоди и малини, накрая разливаме Мерло с боровинки и малини. Нищо по-малко от брависимо за небцето, създало комбинациите – във всяка от трите чаши плодовият сок не крие вкуса на виното, а го допълва и отива на природата му така добре, че след три глътки се заричаш какво ще пиеш цяло лято.


На масата Frutino няма нужда от много: достатъчно е да пуснем в чашата малко лед, листо мента и резенче лимон. Ние обаче сме по-изобретателни: сгащихме предварително пресни плодове в кубчета лед, после ги търкулнахме във виното и изчакахме 5 минути да се случи химията. Оoh la la, петък вечер може да започне! Така измръзнало, Frutino е страшно свежо и идеално сладко, а ароматът му се засилва с всяко поклащане на чашата и прави всяка глътка – хапка пресен плод. Докато отпиваме имаме чувството, че градусите падат от 30+ на прохладните 25, а от прозореца отсреща звучи Лучано Павароти (е, хубаво де, Ерос Рамацоти). Дочуваме също, че виното с натурален плодов сок от породата на Frutino е силна тенденция в Европа в момента. Изобщо не се учудваме – след пет следобед на лятото му трябва точно това.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.