Места за шампиони


28 май 2015
Ако и вие сте оградили в червено датата 6 юни в календара си, срещата е ясна – Ювентус срещу Барселона на финала на Шампионска лига. Много поздрави на Берлин, ако ще гледате мача на живо оттам, но ако търсите екран с екстри в София, помагаме – тези четири заведения идват с кристална картина, питиета, мезета и компания, която никога няма да каже "не свършва ли вече, че изпуснах От местопрестъплението?!"


Ale house
Христо Белчев 42, за резервации: 0884 320 400, 02 980 17 17

Да започнем от екраните – шест на брой, с добра видимост от всеки стол в заведението. Останалото се чете върху неговия флаг – това е място "for beer lovers by beer lovers", като посоката е традиционна немска бирария с тукашни удоволствия. Шампионът в чаша е живото пиво Пети океан, което наливаме сами от кранове до масата си (5.99лв за литър), а за напечената вечер избираме менюто Световна класика с различни видове вурстове, картофки и тънък домашен чипс. Ако обичате футбола в нетипична компания, проверете боба с гуакамоле и чипс от арабски хляб (6.99лв). Резервациите тук са задължителни, обадете се поне два дни по-рано, за да не останете на сухо.


New fox&hound
Ангел Кънчев 34, за резервации: 0876 331 419

Не се притеснявайте от думата New пред името на познатия английски пъб – след двугодишна пауза всички хубави страни на мястото са запазени, от собствениците до покривките. Има два телевизора, пред които да се позиционирате стратегически преди началото на химна. Менюто за вечерта е точно и върховно като подаване на Анреа Пирло – създадено е с цел да си оближем пръстите, и то буквално, защото идеята е да не си пречим c вилиците и ножовете. Сервират зеленчуков микс с дип от заквасена сметана (6.70лв), къдрав хрупкав бекон (8.30лв) и ирландски пушени наденички със зелен чай (8.20лв). Какво друго към тях, освен халба Erdinger Weissbier – много пъти.


Renaissance
Граф Игнатиев 24, за резервации: 0884 669 956

Ако вдигате червен картон на шумните тълпи и предпочитате уиски пред бира, току-що намерихте мястото си. В специфичния тежък уют на Renaissance, финалът ще се отрази леко на финансите – точно тази вечер поръчваме всичко с 20% намаление. Заведението има още един двуметров коз – витрините към Графа ще бъдат отворени и може да седнете на бара отвън без да губите видимост към екрана. Тук вече имат опит с подобни събития след битката между Кобрата и Кличко – с пускането на телевизора атмосферата леко се променя, но усещането за европейски аристократизъм остава силно. Уискито е ясно, от наливните бири имат Glarus и Leffe, а при голяма резервация получавате бонус ядки, чипс, хапки и тортия.


Bar 75
Васил Левски 75, за резервации: 0878 886 504, 0877 957 330

Ако ви се гледа мач в зала с високи тавани – давайте към Васил Левски 75, едно от местата, които редовно канят мачове на екраните си. Два етажа, два телевизора – дотук логично, но нас най-силно ни привлече малката маса на полуетажа, която идва с гледка от високо. Бирата е наливна, а за хрупане има ядки, моркови, чипс и други подобни от жанра (ако искате пълна маса, барът има и ресторант – Българска армия на стадиона със същото име). При по-големи резервации ще ви направят и хапки – ако сте десетина човека, направо приемайте офертата и си запазете дългия бар пред плазмата на първия етаж. На второто ниво можете да седнете на някой от тихите дивани – идеално за компания, която гледа и разисква съсредоточено.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.