Нощ на литературата 2015

Нощ на литературата 2015


13 май 2015
На 13 май за четвърти път България ще отбележи Нощ на литературата. В ежегодния общоевропейски проект през 2015 ще се включат 11 български града - София, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора и Шумен.


Нощ на литературата е международно събитие, в което за девети път ще се включат десетки европейски градове. Целта е представяне на преводна съвременна европейска литература и запознаване с нови и непознати за отделната дестинация автори. На 13 май едновременно във всички участващи градове ще се проведат публични четения от произведения на европейски автори. Чете се в нетрадиционни градски пространства от известни актьори или публични личности, като във всяко "гнездо" се представя по един отделен откъс на всеки половин час. Така слушателите имат възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ.

В София на 13 май от 18 до 21.30 часа ще има разположени 12 читателски гнезда съсредоточени около района на ул. Шипка и Оборище. За събитието ще бъдат издадени специални брошури, в които всеки ще може да получи печат от отделните читателски гнезда. Събралият поне пет печата ще има възможност да се включи в томбола в края на вечерта.
· Пловдив · Варна · Бургас · Стара Загора
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.