Дни на предизвикателствата

Дни на предизвикателствата


2 - 4 декември 2014
От 2 до 4 декември в София ще текат Дни на предизвикателствата, които се провеждат вече 10 години.


Юбилеят няма да мине без Боян Петров, който е сред най-добрите и най-дръзките в света. За по-малко от 100 дни той изкачва два от най-смъртоносните върхове – К2 (висок 8611м, в Чогори, Пакистан) и Канчедзьонга (висок 8586м, в Хималаите). Бил е и на Броуд пик (8047м) без кислородна маска, за останалото сам ще разказва. Много очакваме и от другия гост на феста – Лео Холдинг, един от най-добрите световни катерачи, покорил Еверест по стъпките на експедицията легенда на Малъри и Ървайн от 1924 и това е само началото.

От презентациите по време на Дните не бихме пропуснали поне тези две: разказът за гмуркането и ползите от него Надълбоко сред тайните на подводния свят (2 декември, 21:00), и представянето на инициативата Прозрачни планини с работещи идеи за спасяване на родните ни масиви и Пирин, който все по-често е под заплаха (3 декември, 19:40).

Филмовата селекция е стабилна. Изваждаме няколко заглавия, само да събудим апетита. Филмът на Маел Баге със заснетия му в детайл бейсджъмп (2 декември, 18:40). Фоторазходката на Юлиан Ангелов из старинните гробници и баралефи на Иран (2 декември, 20:00). Преплуването на три морета с каяк на Боян Николов (2 декември, 20:30). Документалният Мечтата Еверест за българското покоряване на върха, който не търси приятелство с хората (2 декември, 22:00). Видео разказа за пълната промяна в живота на Атанас Куцев и Моника Балабанова, които без предупреждение заминават за Непал, за да преподават английски на монаси в манастир в Катманду (3 декември, 19:50). Филмовите дневници на участниците в Red Bull JOURNEYversity – приключенски университет за журналисти, оператори и кинаджии (3 декември, 21:10).

Пълната програма на Дните ще намерите на официалния сайт на фестивала. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.