София Хартиен Арт Фест 2014

София Хартиен Арт Фест 2014


30 април 2014 - 30 май 2014
Изкуството на хартията се завръща в столицата с поредица от събития, обединени под мотото Сподели идеи - с една дума София Хартиен Арт Фест 2014.


Фестивалът ще се случи тази година за четвърти път, организиран отново от фондация Аматерас. Тази година фестивалът е посветен на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Тази година британско издателство ще издаде и тематична книга, в която място ще намери и Хартиеният фест. 
Голямото събитие, изобилстващо от изложби, лекции, уъркшопи, кино и театър, ще се разпростре и извън рамките на столицата – през месец май и септември с отделни събития той ще гостува и в Перник.
Нещата са подобни и от международна гледна точка – през останалата част от годината Хартиеният фест ще гостува във Франция, Чехия, Финландия, Италия, Великобритания.
Фондация Аматерас вече притежава завидна колекция от над 1000 произведения в голям и малък формат, както и архивни материали, който факт идеално се вписва в тазгодишното мото на феста: Сподели идеи.
Големият акцент на фестивала тази година е връзката с Япония – страна, която има сериозен принос върху хартиеното изкуство.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.