DA Fest

DA Fest


10 - 14 септември 2013
DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия, който среща българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства – дигитално видео, интерактивен пърформанс и инсталация, нет арт, саунд арт и др.


Фестивалът има мисията да изгради благотворна културно-образователна среда в полето на дигиталните изкуства, създавайки платформа за диалог между артисти, студенти, изследователи, преподаватели и критици, работещи в тази сфера.

Четвъртото издание на фестивала ще се проведе от 10 до 14 септември в галерия Академия, ателиетата и дворното пространство на НХА, ул. Шипка 1 и ще представи отново съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.
Сред участниците в новото издание на фестивала са: Бернд Опл (Австрия), Пьотр Вижиковски (Полша), Петер Уилиям Холден (Англия/Германия), Марко Донарума (Италия/ Великобритания), Геум-Хюнг Джеонг (Южна Корея), Роб Фишър (Германия), Сибин Василев и Фабиан Блайш (България/Германия), Петко Дурмана (България) и много други.

Като допълнителна програма на DA Fest са онлайн конкурса за кратко видео на тема Всичко е добре, когато започва добре, организиран от Societe Generale Експресбанк и DA Fest и първото издание на Не Фест - фестивал за независимо експериментално изкуство, инициатива на група млади ентусиазирани артисти (дипломирани художници от НХА), с подкрепата на Студентския съвет към Академията.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.