Софийски фестивал на науката 2012

Софийски фестивал на науката 2012


9 - 13 май 2012
Науката на открито не е като мегавеликите експерименти в Лабораторията на Декстър, но пък може да бъде също толкова забавна. За това са се погрижили организаторите на втория Софийски фестивал на науката (9 – 13 май), който тази година се мести в парка Заимов и пет дни ще пръска знание и мъдрост под формата на презентации, работилници и срещи с интересни гости.


Check in Here
Докторската градина се оказа тясна за Фестивала на науката, който в първото си издание привлече доста почитатели, затова тази година събитията се прехвърлят в парка Заимов, където ще има три шатри. В Ирбис арена ще се състоят основните шоу програми и лекции, билети ще намерите в Eventim на скромната цена от 4лв. В Научното кафене пък можете да пийвате кафе, докато чакате да започне вашето събитие, а за програмата там входът е свободен. В Архитектурната работилница малки и големи ще могат да майсторят разни неща под зоркото око на професионалистите.

Научно казано
Темите отново обхващат всички области на науката, като насочваме вниманието ви към математическите занимания с англичанката Сара Сантош – Забавна геометрия (Ирбис Арена, 10 май, 16:30) и Тайната на номер 2 (същите ден и локация, 20:30). Акцент са също и Олимпийските игри в Лондон това лято – на тях е посветена изложбата с макет на Олимпийския комплекс в Научното кафене (9 – 13 май), както и презентацията Олимпийски дизайн и архитектураКафенето, 9 май, 18:00), водена от студенти от НХА и УАСГ и техните наставници.

Лицата
Науката отдавна е надскочила неблагодатния си имидж на суха материя, а това ясно личи по гост презентаторите, които ще направят и невъзможното, за да е интересно, забавно и любопитно за хора от всички възрасти. За химията в кулинарията ще говорят Бояна Рачева и Борис Тасев от Foodies' (Ирбис арена, 9 май, 20:30), а невромаркетинга ще обсъдят Станимир Андонов и Стелиян Георгиев (Ирбис арена, 12 май, 20:30). Ще има гости от чужбина, Fame Lab лауреати и млади български надежди, вече успели в своето научно амплоа.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.