Международен Ден на испанския език

Международен Ден на испанския езикНа 23 юни Институт Сервантес-София отбелязва международния Ден на испанския език. Празникът ще се чества във всички 78 центъра на Институт Сервантес в 44 страни на пет континента. В България фиестата започва точно в 11:00 и ще продължи през целия ден с редица културни събития за публика от всички възрасти.


Акцент в тазгодишните празненства е музиката на Испания, Португалия и Латинска Америка. Танго, фламенко и фадо ще звучат в сградата на Институт Сервантес-София на ул. Съборна 1. Всеки посетител ще може да научи повече за тангото и различните му стилове в демонстрация, водена от танцьорите от асоциация tango.bg или да се срещне с омагьосващата сила на португалската музика чрез филма на Карлос Саура Фадо, който ще се прожектира през целия ден. Най-малките гости ще научат любопитни подробности за испанското фламенко от разказа на 7-годишната Мария Ганчева в библиотеката на Института.
За напълно начинаещите в испанския език се организира безплатен урок за деца и възрастни, а всеки посетител ще може да напише любимата си дума на испански на фасадата на Института.
В изложбената зала може да се разгледа изложбата Всичко е дизайн – творби на четиридесет испански дизайнери.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.