• С други очи

  23 декември 2014

  Чухме за хората с различна от нашата националност, потърсили убежище в България. Видяхме кадри на бедстващи семейства, напуснали живота, който познават, за да избягат от война, в която не искат да участват. За съжаление, станахме свидетели и на това как много врати в нашата страна се затварят пред тях и как незнанието и страхът раждат омраза и отхвърляне по продразбиране. Сега една инициатива променя нагласите – с добра идея и човечност.

 • SOS детски селища с фейс-ту-фейс кампания

  11 декември 2014

  Кампанията е под надслов Децата са като цветята – нуждаят се от постоянна грижа, за която постоянна грижа са измислени и ежемесечните дарения.
 • Базарен ден

  4 декември 2014

  Коледа е на два уикенда оттук и ловът на подаръци вече започна. Трудно е, защото всеки иска да намери под опаковката нещо неповторимо, избрано лично за него. И точно така трябва да бъде.
  Горе главата, може да се давим в конфекция, но в същото време все повече хора намират куража да създадат свой собствен бранд и да правят оригинални изделия за гардероба, дома, стила и живота ни. Пращаме ви на три базара, където ще ги срещнете накуп. Дали ще зарадвате себе си или ближния с подарък вече няма такова значение
 • ЛГБТ Арт фест

  2 декември 2014

  От ЛГБТИ движението отново напомнят, че различното не е нищо повече от още една част от живота ни в 21 век. Фестивалът, с който за десета година подкрепят и празнуват свободата в сексуалната ориентация, започва на 1 декември и ще продължи до 5-ти с прожекции на филми, събития и дискусии. Всичко се случва в Червената къща, а пълната програма ще намерите на фейсбук страницата на събитието.
 • Коледа по италиански

  20 ноември 2014

  Грехота е по Коледа да не опитате нещо сладко. От сладкарница Горчиво Сладко – същата, която ни подари шоколадово-канеления вкус на Италия, са се подготвили подобаващо.
 • Да си подариш Коледа

  20 ноември 2014

  Целите сме в слух, когато се заговори за живо изпълнение на Биг Бенда на БНР – заради добрите стари традиции, но най-вече заради безгрешния подбор на музикантите. А когато добрата музика е съчетана с пазаруване за изненадващо малко пари, Коледата започва да звучи възможно.
 • Ах! Тази бира

  20 ноември 2014

  текст Гергана Гугунска

  Усетихме, че нещо се мъти в бутилката преди няколко седмици. Накрая Рори Милър отвори капачката на новата си бира с едно звучно Ах! и още този уикенд ще налее да опитаме.
 • Ден на майстора

  13 ноември 2014

  На първия Ден на българската крафт бира в София пивото ще срещне очи в очи хората от двете страни на бутилката – феновете и създателите му.
 • Фабричен арт

  6 ноември 2014

  Или как една безпризорна сграда се превръща в адрес за градски посещения.
 • Уиски (без фъстъци)

  30 октомври 2014

  текст Евелина Иванова

  Като главен герой във филма на живота ни, и то заслужава собствен фестивал. Тези дни и в София.
 • Настолни книги

  30 октомври 2014

  Откакто Трансформатори преобразиха ел таблата ни в сюжети, не спираме да се оглеждаме за нови улични разкази.
 • Тичай!

  10 октомври 2014

  Каним ви на поредната чудесна и позитивна инициатива, чиято цел е да насърчи активния начин на живот и да превърне столицата ни в по-модерен и уреден град - Sofia Morning Run.
 • Велодиспансерът

  9 октомври 2014

  Където всеки велосипед получава точното лечение. Или тунинг, ако иска.
 • Отличното място за чуждоезиково обучение

  18 септември 2014

  текст Славина Илиева

  Ученето на чужд език трябва преди всичко да бъде приятно занимание. Всички удоволствия от езиковото обучение намираме в школа Excellence, в която освен английски, бихме могли да учим и холандски, а за чужденци има курсове по български език. Excellence се помещава в елегантна сграда в центъра на София, изцяло реставрирана и оборудвана по начин, кореспондиращ с модерното езиково обучение.
 • PARK(ing) Day

  17 септември 2014

  Славина Илиева

  PARK(ing) Day е ежегодна международната инициатива, в рамките на която граждани, фирми, културни организации и артисти превръщат за ден традиционните паркоместа в паркове. София несъмнено се нуждае от повече зелени инициативи, които от моментни събития да се превърнат в осъзната необходимост. Затова и четвъртото българско издание на PARK(ing) Day ни е добре дошло.
 • Go West

  11 септември 2014

  текст Таня Трендафилова

  Go West, припяваха някога синтпоп легендите Pet Shop Boys, а сега ние призоваваме да направите същото, но не в геополитически, а в чисто културен смисъл, защото в края на септември (19-21) се задава поредният фестивал за изкуство в публично пространство Западен парк.
 • Ново начало

  10 септември 2014

  Купонът никога не свършва – това е особено вярно за култовите софийски клубове Mascara и :PM.
 • Новите тенденции от Deichmann

  28 август 2014

  В началото на модния сезон есен/зима 2014 специалистите от Deichmann открехват вратата на шкафа с актуалните обувки.
 • GLOBUL търси млади таланти

  26 август 2014

  Имате ли идея как мобилните технологии и дигитални комуникации могат да допринесат за разрешаването на обществено значим проблем и за постигане на позитивна социална промяна?
  Ако е така, сега можете да се включите в конкурса на GLOBUL и да спечелите участие в международния младежки форум Telenor Youth Summit 2014, който ще се проведе от 9 до 11 декември в Осло.
 • Нека да е лято!

  13 август 2014

  Ледени коктейли и гореща програма ни очакват на покрива на Сердика Център, където се е настанил уютният плажен бар. Beach Bar ще забърка изкусителен микс от горещи и студени емоции по време на месец август.