Истории отвисоко

Истории отвисоко


15 септември 2021 текст Димитър Димитров
Казват, че най-истинските и разтърсващи истории откриваме там, където дробовете се борят за глътка разреден въздух, докато тялото бавно пъпли по скалист, снежен склон. Божествено красиви, ала и дяволски жестоки, планинските висоти снемат от човека стреса, суетата и баналността на ежедневието. Вместо тях ни даряват спиращи дъха гледки, неповторимо удовлетворение и безценни спомени за хора и истории, останали завинаги в сърцата и умовете ни.


Ако цените улавянето на мигове, чувства или истории, бързаме да запълним програмата ви с Истории отвисоко на InGlobo този четвъртък, 16 септември, от 19:00 в City Stage Sofia.

Върховите си постижения с нас споделят трима вдъхновяващи ловци на приключения. Достигналият 7000 метра надморска височина под легендарния К2 Весо Овчаров ни понася с парапланера си към рекордите и победите си в международни състезания. Ако пък летенето не ви е страст, останете на канала за филма 48 часа. Неговият създател Мартин Граховски разкрива кадри и подробности от срещата между камерата му, Балкана и хората, избрали планината. Всичко това е запечатано в една от най-въздействащите ленти на големия екран в България през тази година.


Кулминацията на събитието ни връзва за въжето на един от най-популярните български катерачи Емилиян Колевски, с когото поемаме по скални траверси, остри зъбери и водопадни стени към някои от най-недостъпните кътчета на света.

Събитието е вдъхновено от поредицата Европа отвисоко на National Geographic - основните партньори на събитието ведно с MINI Bulgaria и Samsung Bulgaria.  Организаторите от InGlobo пък ни приласкават с обещания за много игри, награди и изненади през цялата вечер.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098