• 7 артистични събития, с които да кажем „Обичам те“ на 14 февруари

  6 февруари 2023

  Още щом най-романтичният месец в годината се зададе иззад ъгъла, ни засипва море от влюбени гълъбчета, розови сърца, шоколадови бонбони и цветя. Вдъхновени от кампанията на Fashion Days, които също като нас вярват, че любовта няма само едно лице, обръщаме гръб на клишетата и казваме „Обичам те“ с изкуство.  Докато следим социалните мрежи на бранда, откриваме как се е променил езика на любовта и с колко много думи може да се продължи изречението "Любов е..." Оттам съвсем логично следва да се запитаме какво е любовта и за самите нас. Като истински почитатели на културата планираме перфектната среща за артистичната си половинка и посвещаваме своя споделен Свети Валентин на музика, арт кино, театър и изложби. Няма значение, че тази година 14 февруари се пада във вторник – София е както винаги динамична и изпълнена с вълнуващи събития, подходящи за всеки натюрел.

 • Градските кулинарни върхове са налице, аплодисментите - в наши ръце

  23 януари 2023

  Началото на годината традиционно е отредено за сезона на наградите, който обаче не се ограничава единствено до бляскавите церемонии на Златните глобуси и Оскарите. Време е да отличим най-любимите си заведения, барове и клубове, защото в Go Guide Food & Drink Awards журито сме самите ние. Гласуваме за най-вкусните локации в София и Пловдив, разпределени в 22 категории, до 16 февруари тук.
 • Go Guide's House of X-Mas - тази Коледа не играем по правилата

  7 декември 2022

  22.12.2022. Помни се лесно, нали? Обезателно запазваме датата в календарите си, защото броени дни преди празниците ни очаква едно необичайно парти, което излиза от традиционните рамки на този тип предколедни тържества и ни пренася в една вълшебна приказка за пораснали. Очакват ни тематични коктейли, музика на живо, pole dance и какво ли още не. Започваме в 20:00 в клуб The Steps, трансформиран в Коледната къща на Go Guide, и откарваме до сутринта.
 • Тази година коледните желания се сбъдват в Киноцентър Бояна

  7 декември 2022

  Откъсваме се от забързания ход на ежедневието, за да се гмурнем в магическия свят на киното. От 15 декември филмите слизат от екрана и се заселват в Киноцентър Бояна с ударна доза коледно настроение и незабравимо новогодишно парти, което може да бъде описано само с една дума: грандиозно. Потапяме се в празничен Ню Йорк, благодарение на рекламната криейтив агенция B2Y Creative, които на свой ред канят гости от цялата страна в рамките на две главозамайващи събития: Приказна Коледа в Ню Йорк и Нова Година - Улиците на Ню Йорк.
 • Благотворително парти с кауза в подкрепа на мечките в България

  1 декември 2022

  текст Анастасия Стоева

  Ден след Мечкинден (30 ноември, Андреевден) се посвещаваме на събитие с кауза по случай 2 години от създаването на Спасителния мечешки отряд на фондация WWF. Благотворителното парти носи любопитното име Стани космат и комбинира стендъп комедия, музика на живо и викторина със забавни въпроси, свързани с дивата природа.

 • Събития против есенна меланхолия

  7 ноември 2022

  текст Анастасия Стоева

  Есента е царицата на меланхолията – със своите вихрушки от пожълтели листа, опустелите клони и щъкащите врани покрай релсите на трамвая. Ние обаче приветстваме сезона с ентусиазъм и не се оставяме на нежната тъга, защото ноември е месец, обагрен в цветовете на десетки големи културни събития. Ако навън вятърът е безмилостен, а локвите са цели океани, веднага се шмугваме на топло в киносалона или театралната зала, или пък бързаме да хванем сезонните намаления и да се сдобием с подходящи дрехи против ноемврийския хлад.

 • Живата планета умира, а бъдещето ѝ е в наши ръце

  19 октомври 2022

  текст Анастасия Стоева

  Природата бие тревога: двата есенциални за просъществуването на човечеството компонента, биоразнообразието и климатичните промени, са в критично състояние. Сама по себе си тази новина не е изненадваща, а комплексните предпоставки са добре познати – от бракониерството и незаконния дърводобив до замърсяването и свръхексплоатацията на Земята. При все това милиарди хора и половината от световната икономика са пряко зависими от опазването на околната среда.

 • Заедно сме в борбата срещу акнето

  5 октомври 2022

  Човек дори и добре да живее, идва пубертета, а с него често се появява и враг номер едно на гладката кожа - акнето. За щастие борбата, макар и привидно неравна, е разрешима. Време е да сключим примирие, защото за осма поредна година BIODERMA обединява усилия с редица специалисти и организации в открит диалог по темата. Акнето е лечимо заболяване, особено с помощта на добър дерматолог и отговорна грижа за кожата, а от 5 до 20 октомври можем да получим безплатен преглед както онлайн в приложението за телемедицина Healee, така и в кабинет наблизо. В инициативата се включват стотици специалисти в цялата страна, готови да ни предложат най-доброто решение на проблема.
 • Парти на четири лапи с Dog Fest

  23 септември 2022

  Вече знаем къде най-добрият приятел на човека ще ни изведе на разходка в почивните дни.

 • Търсим пристана на добрия вкус с Go Seaside Awards 2022

  15 август 2022

  През лятото София типично опустява и колкото и да ни харесва да се шляем по тихите улици, огласяни единствено от спорадично преминаващи автомобили, нещо ни тегли към морето. Плажът, разбира се, е неделима част от почивката, но най-вече ни изкушават любимите заведения с крайбрежна атмосфера, пресните морски дарове в добрите ресторанти и среднощните партита, след които се събуждаме с пясък по краката и аромат на бриз в косите.
 • Истории със зелен отпечатък в ботаническата градина

  4 юли 2022

  текст Анастасия Стоева

  Истинската промяна идва отвътре, идва постепенно и искрено, идва от сърце. Това важи още повече, когато говорим за едно по-осъзнато и екосъобразно съществуване. Ледниците се топят, сметищата преливат, затова именно сега е време за действие. Позитивната страна е, че има надежда, колкото и злокобно да изглежда бъдещето понякога.

 • Тичане с кауза

  10 юни 2022

  текст Виолета Иванова

  Преди около четири милиона години предците на човека развиват умението да тичат. Смята се, че то им е трябвало най-вече за да станат по-добри в ловуването. Днес работата е друга – бягаме, защото това е сред най-достъпните форми на спорт, който зарежда и ни прави по-здрави, без да изисква кой знае каква екипировка или организация. Не е за вярване, че някога на жените е било забранено да се включват в състезания по бягане. Благодарим на времената, в които живеем, че това вече е отдавна забравен факт, и празнуваме четвъртото издание на Bioderma Women’s Run – състезание, организирано от Bioderma и спортен клуб Бегач, което прогресира по пътя към целта си: да виждаме повече дами в бегаческите надпревари у нас. Какво да очаквате в деня на събитието – 25 юни, и как с включването си в състезанието ще сторите добро на сума хлапета и техните семейства, четете надолу.
 • Ловци на истории: Храната, която създава истории

  27 май 2022

  Между звездите над главите ни сияят почти невидими нишки, изградени не от космически частици, а от истории. Изживяното, измечтаното и изказаното – тези връзки изплитат деликатна мрежа, в която като същински ловци на истории улавяме смисъла и го превръщаме в свой.
 • Помогни за опазването на природата – рециклирай старите си дрехи в The Мall

  10 май 2022

  Да си отговорен към природата, да оставяш все по-малък въглероден отпечатък – това отдавна не е тенденция, а цяла философия, призоваваща за сплотеност и отговорност. Планетата Земя е нашият голям дом и всеки от нас може да допринесе за нейното по-добро и зелено бъдеще.
 • Дивите животни са заложени на карта

  18 април 2022

  текст Михаела Самарджиева

  Червения списък на IUCN определя критично застрашените от изчезване животински видове, а от 1964 година този списък постоянно расте. Цели 26% от изчезващите видове са бозайници, от които са останали единични семейства. Да, това са животните, които подаряваме на децата си под формата на плюшени играчки и които са главни герои на анимационните филми. Ще останат ли само там след няколко години? Зависи от всички нас.
 • Обяд с полъх от Средиземно море

  14 април 2022

  текст и снимки Ивайло Александров

  „Знаеш ли някой нов ресторант с хубава средиземноморска кухня?“, ме попита моя близка приятелка преди няколко дни. Не ми отне много мислене, за да се сетя, че Pastoccino вече е с нов адрес, а аз още не съм ходил там. Е, това е достатъчен повод да посетим Osteria Pastoccino в красивата стара сграда с облицовани с плоски камъни стени на ул. Шейново.
 • Среща с храбрия екип на "ПЕС ПАТРУЛ"

  24 февруари 2022

  Неслучайно казваме, че кучето е най-добрият приятел на човека. Това е първото животно, което предците ни са опитомили, и то чак преди около 30 000 години. Днес не е останало почти нищо от вълчата природа на дивите му предшественици. Дори напротив: самоотвержеността на четириногите ни любимци е пословична, а обичта им – безрезервна.
 • Наградите не са това, което бяха

  2 февруари 2022

  Церемониите по награждаване винаги са били специални събития – задължително вплитат поне по мъничко блясък, триумф, разочарование, заслуги и усърдно старание, за да стигнем изобщо до тях. Тазгодишният февруари обаче се отличава с предстоящото седмо поредно издание на наградите на Go Guide за най-добрите барове и ресторанти. Победителите избираме всички ние.
 • Бутилка, която ти се иска да облечеш

  7 октомври 2021

  текст Анастасия Стоева

  Свикнали сме да считаме видовете дизайн за отделни сфери: уеб дизайнът си остава на екраните, а графичният – върху плакатите и брошурите. Напоследък обаче все по-често се случва различните подгрупи да се припокриват и тогава ставаме свидетели на революционни резултати. Модата слиза от подиумите и се повява в домовете ни с една бутилка, която ни се иска да можехме да облечем.
 • Действия, които променят света

  21 септември 2021

  текст Димитър Димитров

  Познаваме такива и от двата вида – деяния, които вдъхват така бленуваната положителна промяна, и актове, които рушат безвъзвратно. Често общото помежду им е, че ни достигат и засягат дори без да съзнаваме ясно ефекта им.