• Ловци на истории: Храната, която създава истории

  27 май 2022

  Между звездите над главите ни сияят почти невидими нишки, изградени не от космически частици, а от истории. Изживяното, измечтаното и изказаното – тези връзки изплитат деликатна мрежа, в която като същински ловци на истории улавяме смисъла и го превръщаме в свой.
 • Помогни за опазването на природата – рециклирай старите си дрехи в The Мall

  10 май 2022

  Да си отговорен към природата, да оставяш все по-малък въглероден отпечатък – това отдавна не е тенденция, а цяла философия, призоваваща за сплотеност и отговорност. Планетата Земя е нашият голям дом и всеки от нас може да допринесе за нейното по-добро и зелено бъдеще.
 • Дивите животни са заложени на карта

  18 април 2022

  текст Михаела Самарджиева

  Червения списък на IUCN определя критично застрашените от изчезване животински видове, а от 1964 година този списък постоянно расте. Цели 26% от изчезващите видове са бозайници, от които са останали единични семейства. Да, това са животните, които подаряваме на децата си под формата на плюшени играчки и които са главни герои на анимационните филми. Ще останат ли само там след няколко години? Зависи от всички нас.
 • Обяд с полъх от Средиземно море

  14 април 2022

  текст и снимки Ивайло Александров

  „Знаеш ли някой нов ресторант с хубава средиземноморска кухня?“, ме попита моя близка приятелка преди няколко дни. Не ми отне много мислене, за да се сетя, че Pastoccino вече е с нов адрес, а аз още не съм ходил там. Е, това е достатъчен повод да посетим Osteria Pastoccino в красивата стара сграда с облицовани с плоски камъни стени на ул. Шейново.
 • Среща с храбрия екип на "ПЕС ПАТРУЛ"

  24 февруари 2022

  Неслучайно казваме, че кучето е най-добрият приятел на човека. Това е първото животно, което предците ни са опитомили, и то чак преди около 30 000 години. Днес не е останало почти нищо от вълчата природа на дивите му предшественици. Дори напротив: самоотвержеността на четириногите ни любимци е пословична, а обичта им – безрезервна.
 • Наградите не са това, което бяха

  2 февруари 2022

  Церемониите по награждаване винаги са били специални събития – задължително вплитат поне по мъничко блясък, триумф, разочарование, заслуги и усърдно старание, за да стигнем изобщо до тях. Тазгодишният февруари обаче се отличава с предстоящото седмо поредно издание на наградите на Go Guide за най-добрите барове и ресторанти. Победителите избираме всички ние.
 • Бутилка, която ти се иска да облечеш

  7 октомври 2021

  текст Анастасия Стоева

  Свикнали сме да считаме видовете дизайн за отделни сфери: уеб дизайнът си остава на екраните, а графичният – върху плакатите и брошурите. Напоследък обаче все по-често се случва различните подгрупи да се припокриват и тогава ставаме свидетели на революционни резултати. Модата слиза от подиумите и се повява в домовете ни с една бутилка, която ни се иска да можехме да облечем.
 • Действия, които променят света

  21 септември 2021

  текст Димитър Димитров

  Познаваме такива и от двата вида – деяния, които вдъхват така бленуваната положителна промяна, и актове, които рушат безвъзвратно. Често общото помежду им е, че ни достигат и засягат дори без да съзнаваме ясно ефекта им.
 • В PokerStars залагат на социалната отговорност

  20 септември 2021

  текст Дани Николова

  PokerStars окуражава служители на компанията да вземат доброволно участие във вътрешни комитети на компанията, които се самоуправляват. Комитетите са различни, всеки има своята мисия и цел, а участието в тях е доброволно, забавно, но в същото време е и съвсем сериозна работа. Служителите на компанията, които вземат участие в съответните комитети, се срещат веднъж седмично, за да обсъдят активностите, които биха искали да организират, за да реализират целите си. Усилията са насочени към подобряване на средата предимно вътре в компанията, но знаем, че всяка доброволческа инициатива дава своето отражение и върху средата, в която живеем. Като допълнителен плюс на удовлетворението от работата и смеха с колегите идва възможността за управленческа роля в комитета, независимо от позицията и мястото на доброволеца в компанията. Така участниците могат да развиват умения, да създават по-близки отношения с колеги, с които да обменят опит и знания. Комитетите са креативни, интересни и дават възможност на служителите да излязат от рутината на ежедневните задачи.
 • Тест зона: Samsung Galaxy Z Fold3 5G

  17 септември 2021

  текст Виолета Иванова

  Не само за учениците септември е равен на „чао, ваканция“. И останалите вече прибрахме банските и се настройваме на други честоти – тези на забързаната градска есен. Моментът е идеален да подложим на тест някои от най-новите устройства на Samsung, тъкмо излезли от завода, за да видим внасят ли наистина повече ред и удобство в ежедневието.
 • Истории отвисоко

  15 септември 2021

  текст Димитър Димитров

  Казват, че най-истинските и разтърсващи истории откриваме там, където дробовете се борят за глътка разреден въздух, докато тялото бавно пъпли по скалист, снежен склон. Божествено красиви, ала и дяволски жестоки, планинските висоти снемат от човека стреса, суетата и баналността на ежедневието. Вместо тях ни даряват спиращи дъха гледки, неповторимо удовлетворение и безценни спомени за хора и истории, останали завинаги в сърцата и умовете ни.
 • Куиз под небето

  19 юли 2021

  Третият пореден куиз под шапката на InGlobo, печатната и дигитална медия за по-интелигентен свят и HiComm, технологичната лайфстайл медия №1 в България, отново въвлече най-любознателните фенове на факти и награди.
 • Куиз със сюрприз

  1 юли 2021

  Мозъчните колелца на най-големите куиз маняци зачаткват в такта на InGlobo & HiComm Speed Quiz Vol. 3.
 • Целувки от слънцето с предпазни средства

  23 юни 2021

  Всички му се наслаждават и чакат да ги огрее, а то ги изгаря и последно се смее.
 • Лятна програма и отворен прием в училище Дени Дидрò

  4 юни 2021

  Скътано в полите на Люлин планина и екологично чистия район на Банкя, училище Дени Дидрò предлага съвременна среда и условия за развитие на устойчиво мислещи, отговорни и уверени личности от най-ранна детска възраст. Мястото е подбрано, за да растат децата на чист въздух, да учат на открито и да изследват природата.
 • София, мой малък Лондон

  28 май 2021

  текст Дани Николова

  Пътували сме до различни точки по света (понякога по работа, но по-често за развлечение) и винаги сме си отбелязвали наум колко удобно нещо може да е транспортът. Добре организиран и леснодостъпен. Е, имаме новина. От началото на май, благодарение на чисто новия уеб портал на Центъра за градска мобилност (webportal.sofiatraffic.bg), транспортът в София е още една стъпка напред към пълното удобство. Вече можем да купуваме и зареждаме картите си онлайн. И още по-хубаво: да плащаме пътуването си директно с банкова карта. Точно така, както сме се възхищавали, че можем да го правим... например в Лондон.
 • Яж (балансирано), движи се и обичай

  2 март 2021

  текст Дани Николова

  "Царски път до 10" е фраза, която се чува толкова рядко, че скоро ще загуби напълно значението си.
 • Всяка история е важна

  15 февруари 2021

  Все още живеем в свят, който се намира достатъчно далеч от постигането на истинско равенство между половете.
 • Фински дизайн и глътка магия

  20 октомври 2020

  Изчистените и семпли линии винаги привличат окото със своята елегантност, а във Финландия хората са на малко име с дизайна. Тази година водка Finlandia забожда 50 свещички върху своята торта и е време да напишем няколко факта, свързани с ледената ѝ бутилка, както и още малко за страната, от която напитката се излива в милиони домове, докато внимава с разхищението на своите ресурси.
 • Чаша със слънце

  20 октомври 2020

  Любимите моменти от деня ни засичат на спокойствие, когато знаем, че задълженията остават назад в интериора на съзнанието ни и имаме минимум 12 часа да се отцедим от стрес и притеснения, като си казваме "хей, и утре е ден".