• Шшш, заспивай

  5 октомври 2017

  текст Севда Семер

  Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.
 • .
 • Слушайте сега

  21 септември 2017

  текст и снимки Севда Семер

  Някои умни технологии са просто хитри. Други честно правят живота по‑добър.
 • Една добра схема

  31 август 2017

  текст Наталия Иванова снимки Стоян Стоянов

  "Извинете, знаете ли какво мога да хвана от тази спирка, за да стигна до центъра?" Все някога и вие сте задавали този въпрос и дори сте успявали да се загубите например в Горубляне. Е, сега е друго – имаме GPS, търсачки и дигитални карти на екрана в джоба си. Но винаги и всички ли се движим в града, хванати за мобилния интернет? И дали една ясна, обобщена и лесна за разчитане карта на градския транспорт не би помогнала? Ако сте "да", имаме добра новина – отскоро тя съществува.
 • Ангел, приятно ми е.

  24 август 2017

  Ако понякога децата ви се държат като дяволчета, не се плашете – и те крият ореол в ръкава, но често имат нужда от помощ в откриването му.
 • Къде отидоха всички?

  10 август 2017

  Вместо да пазите опустяла София, хващайте и вие пътя към фестивалния август – следват три добри посоки, които зареждат дните и нощите му с арт, йога, езотерика и музика.
 • Леко с фикуса

  3 август 2017

  текст Емануела Иванова снимка urbanjunglebloggers.com

  Всяко цвете е бъдеща смърт в саксия – ако това са думи на опита ви в отглеждането на стайни растения, запушете му устата. Никой не намира перфектния съквартирант от първия път и това важи и за наемателите в саксии.
 • Новите дрехи на Пирин

  27 юли 2017

  снимки Васил Германов

  Ако 65% от дърветата в Пирин законно станат на дървесина, поне ще има достатъчно мебели за сядане сред новото строителство, което тогава ще се ширне на 12,5 пъти по-голяма площ от сега. Ако и вие сте WTF?!?, значи новата кампания на WWF говори и на вас – днес заедно с нея размахваме пръст срещу оголването на планината.
 • По картите ще ги познаете

  29 юни 2017

  Лоши сънища и страхове, високи бариери в общуването и ниско самочувствие – и малките имат големи проблеми. За разлика от "едно време" обаче, днес има Арттерапия за деца – 22 карти с техники за лечение и забавление с изкуство, описани от спеца в областта Елица Великова и допълнени с рисунките на Андреа Попйорданова.
 • Летен лагер

  29 юни 2017

  текст Никола Шахпазов снимки Анелия Тодорова

  В началото не знаехме как се казва, но бързо му измислихме прякор – Любезния. Защото наистина е такъв. Всички, които шарят в района на парка Заимов, го познават покрай малкия му магазин, където, освен велики люти сосове и шоколадови бисквити, има и жестока селекция чешко пиво и немски вайсове.
 • Фестивален град

  15 юни 2017

  Към края на юни София изглежда сякаш забавя ход, ако не знаем къде застъпва бодрата смяна. Ето я тук – сочим ви към пет фестивала, които, вместо с бриз, раздвижват въздуха с поезия, цирк, кино, дигитални изкуства и пърформанс.
 • Dolna Malina Open Fest

  8 юни 2017

  Спираме да мечтаем за Батман, само защото можем да приличаме на него с помощта на спецове по грим, прически и костюми от киностудиото в Долна Малина.
 • On!Fest 2017

  8 юни 2017

  Включването в преродения фест е с лека мъка: как да изберем маршрут в петте му задъхани зони?
 • Без делници: юни 2017

  8 юни 2017

  През май почти забравихме какво е петдневна работна седмица, но през юни, напротив, празниците са кът. Нищо – задраскваме сами шест квадрата в календара, за които не трябва голяма организация, а само едно "Шефе, тръгвам по-рано този петък, нали?".
 • Sofia Pride Арт Седмица

  5 юни 2017

  Водата е чистата от предразсъдъци среда, в която динамичните тела пред обектива на малтийския артист Крис Микалеф се реят в израз на ...
 • Говори ми в цифри

  1 юни 2017

  текст Виолета Иванова

  2 дни, над 60 лектори и повече от 50 инвеститори. Такава е аритметиката на DigitalK – технологична конференция, свикана, за да ни доближи до новото и вълнуващото в дигиталния свят през срещи с хората, които го въртят на малкия си пръст.
 • Всеки е шампион, але-але-але!

  11 май 2017

  текст Емануела Иванова снимки Анелия Тодорова

  Не трябва да бориш съотборници, съперници или хронометър, за да знаеш какво е успех – той е след всеки нов опит, с който ставаш по-добър от себе си.
 • Науч(е)но знание

  4 май 2017

  тескт Емануела Иванова снимка R. Hurt/Caltech-JPL @ nasa.gov

  "Обща култура" в областта на науките е академичната степен, която не се защитава лесно – трябват доживотни сесии и ненаситно любопитство.
 • Лято в саваната

  20 април 2017

  Кажете – колко често водите хлапето си в зоологическата градина? Веднъж годишно? Една приветлива постройка с диви обитатели ви чака да промените нещата за това лято.
 • Вечният боклук

  13 април 2017

  тескт Емануела Иванова

  Навсякъде е – що е то? Пластмаса, това и рибите го знаят. До 2050 неразградимият материал в океана ще надхвърли по тонаж законните му обитатели и, дори да не сме губили фризби в морето, всички сме виновни за това.
 • В главата на сериала

  6 април 2017

  текст Емануела Иванова

  90 секунди са безкрайност, когато трябва да ги изтърпим в началото на новия епизод, който сме чакали цяла седмица. Затова е велико, че все по-рядко ни се налага и все по-често сваляме шапка на откриващите "шапки" на сериалите.