• Дом на колела

  2 април 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Познаваме еуфорията на първото пролетно каране – от нетърпение да се пуснеш по улицата, колелото дори не тежи, докато го сваляш по стълбите. Има обаче и един неприятен момент – след три минути усещаш, че цяла зима е стояло в коридора. Затова караме направо към Блаже Колев за профилактика.
 • .
 • Нещата от живота: Виктор Чучков

  26 март 2015

  текст Ирина Димова снимки Ралица Димитрова

  Често го наричат половината от Чучков Брадърс – продуцентската къща за кино и реклама, която движат с брат му Борислав. "Много хора си мислят, че продуцентът е един чичко, който дава пари, а ние всъщност сме едни чичковци, които измислят проектите, намират им финансиране, реализират ги и ги разпространяват", обяснява Виктор Чучков-син. Преди 4 години с Тилт ни показа и как се режисира хубав български филм, а сега се готви да снима 18% сиво по книгата на Захари Карабашлиев. Толкова по работа за днес. Срещаме се с Виктор, за да си говорим за нещата, които обича и живота в града, който е избрал пред Рим, Берлин и Ню Йорк.
 • Играта на играчите

  19 март 2015

  Настолните игри са ужасни крадци на време, но плюсовете им са повече от минусите – откъсват ни от екрана, социализират ни извън бара и ни забавляват, докато мозъкът не спира да работи. Въпросът тук е къде в София можем да си ги причиним.
 • Пълна писта

  19 март 2015

  Защо тичането в компания е по-добро и в колко часа да отидете в Южния парк в събота, за да намерите още няколко чифта маратонки, готови за старт.
 • Между Гевгелийски и Ирак

  12 март 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Обичаме уличната храна и трябва да признаем – тук нямаме най‑великите традиции в това отношение (колкото и да държим на баничките). Затова сме благодарни на всички тайни и знайни места, които ни водят до други кулинарни територии. Днес вълшебното килимче ни отнесе в Ирак.
 • 50 нюанса синьо

  12 март 2015

  текст Вера Гоцева

  Погледнете Майкъл Фелпс в пети коридор. Добре, може би никога няма да го стигнете, но плуването не е олимпиада, а страхотен спорт за всеки мускул в тялото и всяка клетка в мозъка. Хвърляме се в басейна с Вера Гоцева, защото е покорила достатъчно дължини, за да знае къде в София водата е най-синя.
 • Братя по брада

  26 февруари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Въобразяваме ли си, или има особен вид братство между мъжете с бради? Които стават все повече и повече, докато говорим. За да изследваме тенденцията, събрахме създателите на новия бранд масла за брада Bradabrat – Владимир и Кирил Балканови, с най-брадатия ни приятел, Павел Найденов, и ги оставихме да си разказват за брадата и начина й на живот. Като всяка добра история, и тази започва две поколения назад...
 • Тяло, душа & Co.

  19 февруари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Мисията за почивка и отпускане през уикенда се усложнява, ако нямаш кола и готовност за път. Поне така си мислехме преди да разберем, че в сърцето на София, на един натоварен булевард има място, където е толкова лесно да се отпуснем в блаженство. Позволихме си четири изживявания в Център Мандала, които разделихме в два дни за пълен детокс от града.
 • Духът на мастилото

  19 февруари 2015

  текст Ирина Димова снимки Севда Семер

  Преди време човек от екипа ни излезе в обедна почивка и се върна с татуировка. Така усетихме иглата на Момчил Генов. Един следобед отидохме в студиото му и докато на горния етаж нечия ръка се превръщаше в мечка, научихме за него няколко важни неща – че обича бокса, кирилицата, татуировките с дух и кучетата (да, последното значи, че никога не би посегнал с туш на питбулката си Мейдей Мейдей).
 • Manhood

  5 февруари 2015

  Разпознаваме ги веднага и без да сме видяли подписа на автора –
  суровите графични бижута на Нева Балникова, които отиват на смелите.
  Тези тук са мъжки и току-що са напуснали ателието на път към всеки, който обича да дописва себе си с кожа и метал.
 • Три стъпки над земята

  5 февруари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Ето къде се намираме, когато сме щастливи. Момичето пред вас знае още един пряк път до там – нагоре по пилона.
 • Герои на нашето време

  29 януари 2015

  текст Ирина Димова снимки Ралица Димитрова

  Те са от рядка кръвна група. Умеят да се борят не за себе си, а за другите. Наскоро влязоха в селекцията на Дарик 40 до 40 за млади лидери, които тичат към бъдещето и създават смислени проекти. Техният е TimeHeroes.org – платформата за доброволчество, която събира добрите каузи накуп и на един клик. Третият учредител на организацията – Алек Андреев, не беше в София, когато с Яна Бюрер Тавание и Павел Кунчев седнахме на голямата маса в +това, за да си говорим за Времето. И Героите. И, между другото, разбрахме как се правят най‑добрите бъркани яйца и каква е силата на туитър.
 • мяСТО за бири

  29 януари 2015

  текст Гергана Гугунска, снимки Ралица Димитрова

  Или как две момчета стартират 100beers.bg, за да има откъде да си купуват крафт пиво.
 • Тела в движение

  22 януари 2015

  Четири спорта с интрига, които си струва да влязат в режима ви на живот.
 • Въпрос на характер

  8 януари 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Познаваме дизайнера Мила Атева отдавна. Тя отдавна познава мъжа до себе си – Васил Полеганов. Марката Sassa Bjorg е още една нишка, която ги свързва – тогава, когато работата е старание, удоволствие и бъдеще. Общи.
 • На среща с WhATA

  8 януари 2015

  текст Евелина Иванова, снимки Ралица Димитрова

  Започнахме годината добре – с бутилка розе, зимни сладкиши и нови приятели, които разбират от хубави сгради.
 • Всички на масата

  18 декември 2014

  текст Евелина Иванова, снимки Владимир Томашевич

  Храната за едни е отрова за други, казва Чърчил. Бихме го поправили, че всичко зависи от това кой я приготвя. В един неделен предиобед ние се доверихме на The Secret Dinner.
 • Без фабрични дефекти

  11 декември 2014

  текст Евелина Иванова, снимки Ралица Димитрова

  Те изработват празници, доставят ги на адреса и ви оставят спомен, който заслужава да бъде разказан.
 • Хвани ги, ако можеш

  4 декември 2014

  текст Евелина Иванова, снимки Ралица Димитрова

  Преди близо две години те облякоха Паметника на Съветската армия в костюмите на супер герои от комиксите и вдигнаха полицията в бойна готовност. После се качиха във вишката на Кравай и я превърнаха в беседка за разговори на високо равнище. Събраха и изпочупените пейки пред Св. Седмочисленици и ги преправиха до неузнаваемост. Destructive Creation са арт колектив от няколко човека (бройката се сменя според акцията), които не спират с намесата си в градския външен вид. Преди няколко дни момчетата с неясна самоличност спечелиха първия етап от конкурса на Absolut Transform Today. По повода се разбрахме да се видим в работилницата им. На срещата дойдоха трима, но отговаряха като един – нещо нормално за банда с идеология.
 • Divino Veritas

  13 ноември 2014

  текст Ирина Димова, снимки Ралица Димитрова

  Събота вечер в Grape Central. Софийският винобар не отстъпва с нито една тухла на местата от този вид в Испания или Ню Йорк, а Ефросия Благоева – собственик заедно с Яна Петкова, е тук всеки ден, за да споделя часове и знания за виното с гостите си. Иначе изкуствовед, тя е професионален дегустатор, оценител, автор и част от екипа на платформата DiVino. Над чаша каберне совиньон си говорим за най-голямото изложение за българско вино DiVino Taste този уикенд, професията мечта и слабостта на италианците към просекото.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081