• Нещата от живота: Алиса Атанасова

  10 септември 2015

  Уловихме я за час между две репетиции, но времето ни стигна да разберем няколко неща. Алиса е трето поколение актриса, преподава театър в школата на Малин Кръстев и влиза в още много роли – скоро ще видим какви в Любовта на Анатол в Сфумато и 39-те стъпала в Зад канала, а през ноември я чакаме в Гео в Народния. Днес обаче играта е само една от важните стъпки по пътя й – слушаме за него на фона на суинг, който се оказа никак неслучаен.
 • .
 • Един дъх стига

  27 август 2015

  текст и снимки Вера Гоцева

  Някои погрешно смятат йога за терапия, която изтрива проблемите ти с гума. Други не припарват до нея заради приказките за гурута и богове. Трети са открили силата й за себе си, срещайки точния учител – като Вера Гоцева, която днес ни запознава с Мария Ковачева от студио Urban Yoga.
 • Кръвта вода става на 5

  27 август 2015

  текст Севда Семер

  Арт-колективът Blood Becomes Water точно изяде тортата за петия си рожден ден и извади нов зин. По тези точки го посещаваме в студиото му – където се влиза не през врата, а през екран – за да видим кой е забраненият въпрос, как е да живееш като рок звезда и какво изобщо означава всичко това.
 • Готови, старт!

  20 август 2015

  Тичането е най-популярният самотен спорт, нали така? Ако обаче обичате да бягате в компания – или с цялото семейство – ето за къде да вържете маратонките тези дни.
 • Да танцуваш с вятъра

  20 август 2015

  снимки Миглена Цонева

  Тя е фотограф, бохем и човек на екстремните спортове от всякакъв сорт. Преди 15 години Миглена Цонева се занимаваше с изкуство и управляваше галерия в София, а днес живее на плажа върху дъска, носена от крило (освен през зимата, когато се носи с кайт сноу на платото на Витоша). Откъде тръгва тази история и кога танцът с вятъра става завинаги, Меги започва да разказва сега.
 • Нещата от живота: Люба Христова

  6 август 2015

  текст Севда Семер снимка Полина Илиева

  Бръмчи от идеи тук и там, напоследък повече там. Люба Христова строи в главата си къщата SOHO като споделено работно място, преди да пусне вътре хора от двора до тавана й – за изложби, партита, четения, лекции или на по питие и приказка в бара. За тук новини винаги ще има, но сега се прехвърляме за малко на източния фронт – когато се чуваме с Люба, от другата страна връзката леко се губи от силния бриз на Синеморец. Цял вятър на промяната, бихме казали, който я праща на брега, за да работи по едно друго свое пространство без лесно определение. Но да оставим Люба сама да ни разведе из него.
 • Нещата от живота: Елена Телбис

  16 юли 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Един ден гледа Мариус Куркински и си казва, че иска и тя да може да развълнува някого така. Изглежда е на прав път – тази година получи Икар и участва в Каръци, който взе голямата награда на фестивала в Москва. Преди това Елена е завършила в класа на Ивайло Христов, вече е играла в най-доброто на сцената ни – от Хамлет през Каквато ти ме искаш до Жана, а на есен започва репетициите за Чайка на Явор Гърдев. Две реплики ни стигат да разберем, че още се буди с трескавото усещане за предстояща работа, че се пази от обобщения и че с нея срещи се правят на едно място – пред служебния вход на Народния театър. Как защо – това е вторият й дом. Да влезем.
 • Тиха нощ, свята нощ

  2 юли 2015

  снимка "Да караме заедно ролери!"

  Освен обиколка по баровете, вечер в София могат да се правят и други кръгови движения. Подаваме три идеи, за които ви трябват малко тренинг, достатъчно хъс да скочите в тъмното и нула лева разходи.
 • Нещата от живота: Глория Петкова - Гилти

  2 юли 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Модел, диджей, актриса, а вечер – просто някой, който иска да танцува на дарк уейв и индъстриал, но няма къде (отворете й един клуб, хора!). Това лято ще снима филм, който още не издава по име, а есента излиза Семейни реликви на Иван Черкелов с нейно участие. Това е за близките месеци, днес срещаме Глория над чаша гранде капучино, за да си говорим за нещата от живота. И много хубавите, и малко от лошите.
 • Нещата от живота: Стефан Икога

  25 юни 2015

  текст и снимки Севда Семер

  С две думи: градски хроникьор. В поезия и проза. За цяло изречение допълваме, че има какво да каже и го казва точно – от упор. Стефан Икога (псевдоним е, естествено, с ударение на "и") току-що спечели София Поетики – с текста си Лесни за мразене, който накара Силвия Чолева да скочи и да каже "опомнете се, бе!" в негова защита. Днес е лесен за обичане, бързо ни допуска в личната си хроника и държи единствено да не го снимаме усмихнат като чеширски котарак, както се запечата в историята на Поетиките. ОК, никога!
 • Нещата от живота: Бора Докле

  11 юни 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Има едни ей такива пронизващи очи, с които те печели още преди да чуеш как пее. Идва в България преди години, за да свири на цигулка, но днес я срещаме на покрива на бар Badu, който отваря с Оля Михайлова, и няколко дни преди лайв на Bora Dokle Project. На групата от петима, които свирят авторски аренби и соул, им предстоят албум и клип, а на бара – да заработи постоянно. Сега действа само за събития – моноспектакли, акустични концерти и игра на Монополи в неделя (програмата е най-долу). В тази въртележка хващаме Боряна Докле страшно спокойна и готова да говори за нещата от живота си – но само след като пет минути се извинява за закъснението си от три. Няма грижи, да видим какво друго е важно за нея освен точността.
 • Т-образно

  4 юни 2015

  Влиза Евгени Вацов в един бар... Е, не бар, а магазин, в който си търси тишърт – с нулев успех. Поуката от вица е, че ако не откриваш това, което искаш, не стига да смениш магазина – трябва да действаш сам. Така започва историята на FINGAH.
 • Строй се, преброй се!

  28 май 2015

  текст Диана Томова снимки Ралица Димитрова

  Защо художник график, който се занимава със светлинен дизайн, отваря магазин за авторски фигурки? Това е първият въпрос, с който влизаме в Commanda Camp, за да стиснем ръката на Стефан Гаджовски.
 • Нещата от живота: Темелко Темелков

  28 май 2015

  снимки Севда Семер, Темелко Темелков, текст Севда Семер

  Гледаме често през очите му – в модни сесии, клипове, реклами или между стените на галерии. Фотографът Темелко Темелков и сега готви изложба – NEWSight ни хваща буквално да обикаляме 3D портретите му, за да видим хората на тях не от една, а от четири страни. Срещнахме се с него, за да го погледнем по същия начин, и да ни разкаже за важните неща в живота си, които не могат да се сложат в рамка.
 • Нещата от живота: Иван и Николай

  7 май 2015

  текст и снимки Севда Семер

  Бармани и нощни герои. Близнаци, но не като две капки водка. Виждали сме ги и през дъното на чаша, но този път се срещнахме на светло, за да питаме какво ги вълнува напоследък. Оказа се, че разказват добри вицове, знаят подхода към всяко куче в парка и хич няма да им е самотно в космоса. А, и ще снимат филм. Някога. Може би.
 • Пътят към върха

  30 април 2015

  текст Севда Семер

  Идват още почивни дни. И ние обичаме да пътуваме, но какво правим, ако това не е вариант? Качваме се в планината, ето какво. Витоша ни е като вкъщи, затова избрахме три по-далечни маршрута, идеални за половин-един ден и достъпни и с кола, и без. Може да ги минете по тениски, не са толкова високо, че да има климатични изненади. Трябват ви само удобни обувки. И слънцезащитен крем – ок, само казваме, на нас нямаше кой да ни напомни и стана напечено.
 • Daydreamers

  23 април 2015

  текст Диана Томова снимки Ралица Димитрова

  "Любовта е измислена от хора като мен, за да продават чорапогащници", казва Дон Дрейпър от Mad Men, но 60-те отдавна си заминаха заедно с цинизма им. Сега героите на рекламата са други и водят други битки – да направят така, че вместо бучки сирене, излизащи от женско деколте, да виждаме готини послания "с душа". Днес сме с двама от тях. Георги Цеков-Цъки е криейтив директор и съдружник в новата рекламна агенция Garlic, а Петя Савова – арт директорът в екипа, който винаги се цели в десетката. Събира ги хъсът им за максимум в работата, и приятелството, калено по време на брейнсторминг. Засякохме ги в ежедневната им роля – да прескачат бариери.
 • София: 20 век

  16 април 2015

  снимка preposity.com

  Тази неделя в града ще има повече стил от всякога – Elegant Ride Style ни хвърля кожената ръкавица да покараме велосипеди из центъра, облечени според модните разбирания на английски джентълмен от миналия век. Дори да не сте винтидж икона, няколко часа ровене из стари гардероби и няколко черно-бели снимки за вдъхновение ще ви приведат в подходящия вид.
 • На всеки километър

  9 април 2015

  текст Севда Семер

  Колкото и бавно да тичате, пак сте по-бързи от хората на дивана. Вероятно ще чуете тази реплика, когато започнете да бягате. За да продължите, помнете най-важното – този спорт не се интересува от скоростта ви, а от това дали слагате сърцето си на пътя.
 • Нещата от живота: Георги Янакиев

  9 април 2015

  текст Никола Янев снимки Ралица Димитрова

  Георги Янакиев е рекламно лъвче.
  В екип с Александър Антонов току‑що се класира за финалите младша категория на рекламния фестивал Cannes Lions. Стигнаха до там с три кратки клипа на тема София – Творчески град на киното, които им спечелиха кан‑ското предизвикателство на местна почва. Освен тази точка, Георги е отбелязал още много като дигитален продуцент в рекламна агенция NEXT-DC, съосновател на сайта Under The Line и добро момче с вкус към новата музика, видео импровизациите и нощния живот в града. Обича бира, затова отворихме по една и разговорът потече.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081