• Нещата от живота: Тенко Николов

  30 юни 2016

  текст Нaталия Иванова

  Ако всеки ден виждате него зад бюрото на шефа, значи сте в правилния офис и сте омесени от същото тесто – с балансирано съдържание на работохолизъм, широки интереси и инат. Тенко Николов е изпълнителният директор на уеб хостинг компанията SiteGround – същата, която спечели приза за IT работодател през 2015 и която разбира тимбилдинга като концерт в планината или премиера на Междузвездни войни.
 • .
 • Чай от сутрин до вечер: Кайл Уитингтън

  24 юни 2016

  текст Наталия Иванова

  На тeзи страници съставките са две, но не говорим просто за вряла вода и няколко сушени листа. В каната тук от години са пуснати страстта и любопитството на Кайл Уитингтън, който не само е влюбен в чая, а му е посветил живота си и го познава в енциклопедични грамажи.
 • Под дърво и камък

  23 юни 2016

  текст Виолета Иванова

  Да кажем, че и родителите ни са зарибени, не звучи като реклама, но реално дори е най-добрата. Говорим за Geocaching – игра без граници по възраст (или каквото и да било), която с три думи е лов на съкровища, а с повече – ето това:
 • Адам фон Хафнер: Дизайнът ще спаси света

  16 юни 2016

  В родината на Малката русалка има една приказна организация, която иска да подобри всичко по суша и вода и привлича съмишленици с дизайнерска Нобелова награда. Името й е INDEX: Award, а целта – да примамва добрите играчи в отбора на дизайна, който решава проблеми.
 • The Spirit of London

  16 юни 2016

  Пардон за английския, но как иначе да кажем с една дума, че духът и питието на Лондон се изсипват по улиците на София с много бучки лед? Само за седмица, от 27 юни до 3 юли, но точно на време – на ръба на лятото всичко, което искаме, е глътка джин в интересна компания.
 • Sofia Pride Art Week

  16 юни 2016

  Прайдът отново вдига знаме за равните права, а вниманието ни е приковано към цветовете му още преди шествието на 18 юни (тръгва в 17:00 от Съветската армия) – в дните преди него тук наблюдаваме темата през чужди фотообективи.
 • Лиза, Валентин & Белият заек

  16 юни 2016

  текст Емануела Иванова снимки Ралица Димитрова

  Хралупата им е в един безистен на Пиротска от близо половин година, а вътре е пълно с игли, мастила и рисунки, с които не искаш да се разделиш. Ако вече си мислите за страната на чудесата, недейте – името White Rabbit Tattoos идва от песен на Jefferson Airplanе... в която пак се пее за Алиса и белия заек, но не е същото.
 • По живо, по здраво

  16 юни 2016

  снимки Ралица Димитрова

  Ледената ръка на хладилника стиска ред причини за наздраве, но тази тук е главна – баварска, мътна и така пивка, че забързва стрелките на часовника към края на бавния работен ден. След първата глътка бутилирана жива бира Jägerhof, дошла за дегустация от Пловдив, ще кажем едно – никога не е излишно да имаш на бюрото си и отварачка.
 • Един тон за обяд

  2 юни 2016

  Този тон не е в грамажа, а излиза от консерва. Просто да дръпнеш капака обаче не стига – за да сготвиш риба тон почти не ти трябва кухня, но се иска въображение с какво да я събереш. Следват две рецепти без нито едно листо маруля.

 • Властелинът на нощта

  2 юни 2016

  текст Виолета Иванова

  "В Амстердам работи, дайте да го приложим и тук" – не може да не сте чували тези думи и преди. Сега обаче не говорим за легализиране на забранени растения и професии, а приближаваме лупата към нощния живот на ниската земя, който си има и кмет.
 • Масова чистка

  26 май 2016

  Винаги е по-лесно да кажем "защо да чистим след някого, не може ли той да не цапа?!". Естествено, всички знаем, че не става така. Затова следващата неделя, 4 юни, нахлузваме ръкавиците и слагаме боклуците там, където им е мястото.
 • Нарисувай ми буква

  19 май 2016

  текст Наталия Иванова

  Хващаме я час преди да тръгне към Fontsmith – лондонски бутик за шрифтове, където нашата Криста Радоева работи като създател на "най-силния и най-семплия начин да комуникираш".
 • Междузвездни войни: Епизод MMXIV

  12 май 2016

  Заглавието ни е сай-фай, но всичко надолу е чиста наука. Е, плюс малко изкуство с цветно мастило, както показва късият ръкав на космическия герой пред вас – д-р Мат Тейлър, астрофизик.
 • Николай Пачев: Модата за пет напред

  5 май 2016

  Изречение, което тръгва от икономическите зависимости в модата, минава през кимоното на Мадона в Nothing Really Matters и стига до клъч от пукащ опаковачен найлон? Нищо необичайно. Намираме се в All U Re, а на пода отсреща седи Николай Пачев – селекционер за бутика от 7 години и човек с две дипломи по моден дизайн, който познава еднакво добре триковете на Еди Слиман и формите на Заха Хадид.
 • Запечатано в бутилка

  5 май 2016

  Тананикаме си тази вариация на Стинг, докато се готвим да завъртим средата на месеца около Spring Wine Tasting. Името на певеца тук не е случайно – част от личната му изба идва в България, за да се сбогува с тапите си в името на нашата пълна чаша.
 • Ела, излъжи ни

  28 април 2016

  текст Евелина Иванова, снимки Ивана Стоичкова

  Когато асфалтът се пропуква под краката ти, Лего човечетата стават на войници, а Пришелецът си взима стоп, вероятно по същата улица преди малко е минал Леон Кеер – един холандец с триизмерна четка.
 • Базарни стойности

  21 април 2016

  Силата на базарите не е (само) в шопинга, а в скъсяването на дистанцията – откакто ги има, срещнахме, пипнахме и опитахме три листа български марки, които знаят какво правят и как да го правят. На зеления SoBazaar този уикенд ще дойдат поне 50, но тук пускаме едни топ 8, които досега не сме похвалили на глас.
 • Little London

  21 април 2016

  Ако някога кажем "чао“ на България, ще ни липсват хиляда неща и поне половината живеят в хладилника. Същото важи за британците, сменили Лондон със София, затова, no surprise – от месец на Кракра плащаме с лев за продукти, оценени в паунд.
 • Пет във въздуха

  21 април 2016

  Миг преди да им дадем пет за това, че откриват нов закрит скейт парк в София и да ги извиним за малко баналното име, забелязваме инверсията. "Five High, защото сме на петия етаж и защото е високо", обяснява ни Румен Герасимов, докато търсим малко по-тихо място сред творческия метеж по всичките етажи на Culture Lab.
 • Страх и крафт в София

  7 април 2016

  Или как с един куршум удряме едновременно бутилка студен Flying Dog и изкуство за колекцията – единственият въпрос е как да отлюспим илюстрацията на Ралф Стедман, без да й нанесем щети?

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081