Юлия Павловска и нейният дизайн

12 януари 2012 текст Клодин Жендова
Запомнете това име. Юлия живее и работи в Париж вече 17 години. Бихте я срещнали някъде из малките улички на френската столица, в кафенетата на Montorgeuil, пред витрините на магазинчетата за декор в квартал О Маре, както и на опашката за сладолед Bethillon от Il St. Louis. Веднага бихте я познали по дебелия тефтер, с който не се разделя. Записва в него всякакви хрумки, вдъхновения, идеи за дизайн, материи, пейзажи и форми.


Една популярна френска писателка веднъж ни разказа как отнесла солидна глоба от френски полицай заради задръстено движение. Дамата получила вдъхновение за нови персонажи в предстоящия си роман, докато шофирала насред оживено парижко кръстовище. Наложило є се да спре и да се заеме със записки. За да не я споходи същата участ, Юлия Павловска е допълнително въоръжена с фото­апарат. Ако тефтерът е извън действие, винаги може да заснеме обекта на вдъхновението. А такива за нея има много.
Завършила е училище за приложни изкуства в Париж, както и Академията Beaux-Arts със специалност мултимедия. Има безброй стажове зад гърба си, а за да ви убедим в таланта є, ще споменем някои от модните къщи, за които работи. В Peclers и Nelly Rody Юлия прави селекция на предмети, аксесоари и материи за създаване на нови тенденции. За Kenzo, Dior, Carlin, Monoprix, Max Mara пък работи върху декори, десени и бродерии за платове.
И понеже всичко това не є стига, сега се увлича по интериорен дизайн. Работи за водещи френски и международни интериорни списания като Maison Francaise, Bravacasa и родния Наш дом.
Мечтата є е да открие свой собствен магазин за интериор и мебели и ние є стискаме палци. А дотогава може да разгледате първата є самостоятелна колекция от аксесоари за дома Graphitine – в шоурума на Gamma Design (ул. Парчевич 49А)

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081