Люба Златкова и нейните торти

27 октомври 2011 текст Дани Николова
Люба, по-известна сред блогърските среди като Буболинката, е майка на три страшни сладурчета – Денис, Девин и Давид, а на рождения й ден винаги има заря. Зарята не е лично за нея, а за националния празник и не малчуганите са причината, поради която решихме да ви я представим. Избрахме Буболинката да краси нашите страници този път, защото тя твори чудеса.


Всичко започва съвсем на шега от телевизионно шоу, в което гостуват именити сладкари декоратори. Те показват как се правят разни неща от захарно тесто, а Люба намира това за страхотна забава. Още на следващия ден книжарниците в квартала й осъмват с разпродаден пластилин и тренировките на сухо започват.
Оказва се, че правенето на красоти от захар е в кръвта й, поръчките започват да валят и тя никога не се връща към основното си занимание.
Има над 200 торти зад гърба си и нарича всяка от тях своя “рожбичка”. Обича си ги истински и ги изпипва до последния приказен детайл. Важното е всяка торта да има уникален дизайн, да е Твоята торта, излязла от ръцете на Буболинката, специална, неповторима и единствена на този свят. А за това се искат тонове вдъхновение и въображение, с които Люба очевидно се е запасила. Казва, че няма торта, с която да не се гордее, защото влага във всяка една много старание, сърце и душа, а когато нещо е сътворено с такава любов, то стопроцентово успява да докосне другите, да ги разчувства и развълнува.
Колкото до това, що за човек е Люба Златкова, отговорът е – най-обикновен. Дори се оплаква, че често чува по свой адрес “Ти не си човек!”. Съгласни сме. Буболинката е същинска захарна фея, чиито творения може да намерите на bubolinkata.blogspot.com. За нея невъзможни неща няма. Е, може би ако си поръчате торта с главата надолу, това доста ще я затрудни, но сме сигурни, че поне ще се опита.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081