• Nirvana Tribute

  27 октомври 2021

  Слушаме Lithium, Come As You Are и The Man Who Sold The World на 27 октомври от 21:00 в Строежа. Като вокали ще се изявят Missher и Мария Маринова, на китарата е Юри Божинов, а за баса ще отговаря Йордан Гешаков. Наслаждаваме се на виолончелото на Илияна Георгиева от Dead Man''s Hat и на барабаните на Георги Варамезов, а с билети се сдобиваме тук.

 • Премиера на фотокнига "От упор"

  26 октомври 2021

  Фотографът Гаро Кешишян ни приветства в галерия Синтезис с новата си фотокнига От упор, съдържаща над 100 кадри от емблематични серии като Старата леярна, Цигани, Арменци. Разлистваме и попиваме творчеството на Кешишян на 26 октомври от 18:00 часа.
 • Краят на градината

  25 октомври 2021

  Заплитаме се в неразказаната история от Антон Павлович Чехов за тайната, изстрадана и най-голяма любов в живота му. Парченцата от сложния ѝ пъзел са събрани благодарение на над 50 пиеси, разкази и писма, които ни въвличат в бурен любовен танц на привличане и отблъскване. Спектакълът се съставлява от елементи на текст, музика и хореография. Режисьор на пиесата е Георги Михалков, а на 25 октомври в 19:30 гледаме в главните роли Десислава Чутуркова и Милен Николов на сцената на City Mark Art Center.

 • Latin Boulevard

  22 октомври 2021

  На 22 октомври бар Синтезис ни пренася в слънчева Куба. Латино ритмите сами задвижват телата ни в танц, а страстните вокали на Мартин Ташев и топлият тембър на тромбона ни карат да забравим, че лятото вече си е отишло. Започваме разходката си по този музикален Латино булевард от 20:00, след като платим 10 лева вход.
 • SoDOGGY - шалче за чувалче

  23 октомври 2021

  Любов, грижа и отдаденост за четириногите ни приятели ни въвличат в инициативата на SOHO Sofia и Ador Barador на 23 октомври от 12:00 до 18:00 часа. Коуъркинг пространството на SOHO оживява с красиви шалчета за кучета и хора. Сдобием ли се със стилна бандана, подаряваме чувалче със 17 килограма кучешка храна за опашатите обитатели на приют Фермата. В кампанията се включват и приятелите ни от Animal Rescue, които осигуряват сертификат срещу всяко дарение за каузата на четирикраките ни любимци. Домакините от SOHO пък приветстват всеки дарител с топла напитка и ведро настроение. Събитието съвпада със закриването на изложбата на Цвета Петрова – SoEXHIBITION Coping Mechanisms.
 • Amazon Dance

  28 октомври 2021

  снимки Андреас Лукаку

  Как биха изглеждали компютрите и алгоритмите на Amazon, пресъздадени чрез танц? Гьоте Институт - България и DA Fest ни канят на танцов пърформанс в търсене на връзка между работника и автоматизираните процеси. Спектакълът ще бъде последван от премиера на тематично видео, както и от дискусия с режисьора Нико Ангиули и хореографката Катерина Ел Рахеб. Повече информация за събитието, което се провежда едновременно онлайн и в залата на Гьоте Институт на 28 октомври от 18:00, откриваме тук. Инициативата съпътства регионалния проект EthicAI=LABS в изследване на етичните казуси, навлезли заедно с изкуствения интелект в различни сфери от живота ни.
 • Церемония по награждаването на победителите в CineLibri

  21 октомври 2021

  Дойде и най-чаканият момент от кино-литературния фестивал CineLibri – официалната церемония по награждаването. На 21 октомври от 19:30 в Зала 1 на НДК журито обявява победителите от международния конкурс за най-добър пълнометражен игрален филм, както и Голямата награда за най-добра литературна адаптация за годината. За да е пълно вълнението, след това гледаме режисьорския дебют на Шон Пен Денят на флага. Билети за тържеството намираме тук.
 • James Bond 007 Quiz

  18 октомври 2021

  Смъртта може да почака, но въпросите за любимата ни филмова поредица - не! Ако сте сред заклетите фенове на филмите за Джеймс Бонд, куизът на 18 октомври от 20:00 в Teos Bar е отлична възможност да се забавлявате с приятели, да се съревновавате с противници и да спечелите специална награда.
 • Ателие за драматургично писане

  20 октомври 2021

  Тазгодишното издание на фестивал-лаборатория за документален театър и съвременна драматургия NEDRAma ни поднася възможността на 20 октомври да се включим в ателие за драматургично писане под ръководството на Георги Тенев. От 19:00 в Национален студентски дом слушаме на живо напълно безплатно текстовете, създадени от младите драматурзи в рамките на лабораторията.

  Подробната програма на фестивала разглеждаме тук.

 • Ференц Лист – „Земно и неземно“

  19 октомври 2021

  На 19 октомври празнуваме 210 години от рождението на Ференц Лист с концерт, посветен на творчеството му. Майсторските ръце на Янко Маринов и Станислав Станчев и ангелските гласове на Вокален състав Импресия вдъхват живот на две произведения от унгарския виртуоз, едното от които не е изпълнявано в България досега.

  Наслаждаваме се на това музикално вълшебство от 19:00 в камерна зала България, а билети купуваме на касата или онлайн тук.

 • Сънят на Пилат

  16 октомври 2021

  За първи път от десетилетия български композитор представя голямо балетно заглавие, вдъхновено от Майстора и Маргарита на Михаил Булгаков. Танцовата мистерия по музиката на Стефан Димитров се осъществява от балета на Старозагорската опера, а композиторът предлага ефирен и съвременен превод на духовната визия на Булгаков и интерпретацията му за добро и зло, светлина и мрак, и корените на тези сили. В проекта участва и прочутият балетен танцьор и хореограф Василий Медведев, а билетите за спектакъла са налични тук. Гледаме го на 16 октомври от 19:00 в зала 1 на НДК.
 • Жлъч, Григовор, Гена

  15 октомври 2021

  Излитаме от Терминал 1 с римите на Жлъч, Григовор и Гена, за да се приземим в уикенда с любимия си чил стил. Партито ни приласкава да се раздадем подобаващо на 15 октомври от 21:00.
 • Парижките години на Кристо и Жан Клод

  14 октомври 2021

  Парижката епопея на Кристо и Жан-Клод започва в далечната 1958 година, ала не свършва дори с края на земния им път. Опаковането на Триумфалната арка бе последният (засега) посмъртно реализиран проект на двамата артисти, чийто съвместен живот и творчество изследваме със Софи Дюпле – главен уредник в Националния музей за съвременно изкуство и куратор на изложбата Кристо и Жан-Клод. Париж! Дюпле ни приветства на 14 октомври от 18:30 часа в Софийска градска художествена галерия.

 • Кино-литературен куиз

  13 октомври 2021

  Потапяме се в необятната материя на киното и литературата и търсим отговори на серия въпроси за филми и книги на ЛГБТИ тематика. Организаторите от CineLibri ни приветстват в The Steps на 13 октомври от 20:00 часа.
 • Не, мерси!

  12 октомври 2021

  Вече веднъж ви запознахме с Георги Кючуков, а сега наостряме сетивата си за ударна доза смях с неговия stand-up comedy спешъл Не, мерси! Учтиво благодарим и приемаме поканата за шеги и смешки на 12 октомври от 20:00 в Sofia Live Club.
 • Базар за грамофонни плочи

  10 октомври 2021

  Неделният 10 октомври завърта купища грамофонни плочи, към които протягаме жадно ръце в безистена срещу Съдебната палата от 11:00 насетне.
 • Световен ден на мигриращите птици

  9 октомври 2021

  На 9 и 10 октомври софийското метро полита на крилете на египетския лешояд, червеногушата гъска и малкия креслив орел. В Световния ден на мигриращите птици екраните в подземната железница излъчват видео, посветено на феноменалния птичи полет чак до Субсахарска Африка, до нос Добра надежда или от Арктична Русия до нашите земи. Научаваме повече и за жестоките опасности, които грозят птиците в хода на миграцията им. Отровите, куршумите, електрическите стълбове и разрушените птичи местообитания са човешкото дело, което можем и трябва да ограничим. Събитието се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).
 • Италианска киновечер: "Книжарница в Париж"

  8 октомври 2021

  CineLibri и Италианският културен институт ни канят на фамозна комедия от Апенините. Серджо Кастелито е режисьор, сценарист и актьор в лентата Книжарница в Париж, която гледаме на 8 октомври от 19:00 в кино Люмиер.

 • Ексклузивна видео среща с Оливър Стоун и прожекция на The Doors

  29 октомври 2021

  Фестивалът CineLibri кулминира с ексклузивна видео среща, в която Оливър Стоун ще отговаря на въпросите на българската публика. Разговорът с легендарния режисьор предшества представянето на българското издание на мемоарната му книга В преследване на светлината и прожекцията на документалния филм The Doors. Очакваме ви в кино Люмиер на 29 октомври от 19:00 часа.
 • Trombobby x C-MO и Единствените им Приятели

  6 октомври 2021

  Тази сряда сме в Петък, където слушаме Trombobby x C-MO и Единствените им Приятели. Прекосяваме Софийското море и акостираме в бара, а фънк ритъма и меденият тембър на С-МО се грижат за доброто ни настроение.

  Датата е 6 октомври, а часът е 21:00. Тъй като билетите на цена 10 лева са налични само на място, сме там час по-рано.