• Outhentic & Clavexperience

  4 март 2021

  Етно-джазът на Outhentic влиза в онлайн пространството преди експерименталното трио Clavexperience на 4 март от 19:00 във Facebook, YouTube и в платформата на URBO.
 • Джаз в Синтезис

  3 март 2021

  Тромбонистът Вили Стоянов и компания отново се пъхат в графина на Бар Синтезис всяка сряда с добра доза джаз. Слушаме ги на 3 март от 19:30, а поради ситуацията се препоръчва предварителна резервация на 0888607288.
 • Караконджул

  2 март 2021

  Разказът на Хайтов за непреживяната докрай любов, за дълга и битката на човека със самия себе си сега се превръща в изповед, режисирана от Стоян Радев и изиграна като моноспектакъл от Валери Йорданов. Затворен в планинската си колиба, той споделя от първо лице историята на Рамадан Дервишов – човек, който губи любовта и изгаря от желание да отмъсти, но успява да намери път към самия себе си и да разбере по-добре смисъла на съществуването. Гледаме в Народен театър на 2 и 12 март от 19:30.
 • Виртуално пътешествие: Мароко

  1 март 2021

  Дарина и Даниел са двама пътешественици, които обожават да заснемат пъстротата на света, да колекционират преживяванията си и да ги споделят. На 1 март лично разказват за пътешествието си до Мароко тук безплатно от 19:00.
 • Лешникотрошачката

  28 февруари 2021

  Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи. Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман: мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача. Балет Арабеск се завърта на сцената на Музикалния театър на 28 февруари от 17:00, а в ролите влизат Виктория Петрова, Васил Дипчиков, Филип Миланов, Асен Наков, Константина Ханджиева и Ангелина Гаврилова. Те се движат по музиката на Чайковски с хореография от Боряна Сечанова. Влизаме срещу 12лв от epaygo.bg.
 • Отново най-доброто българско късо кино във Влайкова

  27 февруари 2021

  На 27 февруари от 18:00 Влайкова посреща късото кино, на което сме поканени и ние. Започва с Грозна приказка - рядък, ръчно бродиран анимационен филм. Всяко кадърче, всяка фаза, всички декори са ръно избродирана, като за изработването на целия 11 минутен филм са направени над 7800 ръчни бродерии. Непознати на режисьора Камелия Петрова пък е история за двама непознати, които решават съзнателно да не се влюбят. Байкал от режисьора на Ботев е идиот Деян Барарев, ни разказва за Филип, който получава обаждане от Стоян, негов стар приятел, с когото не са се виждали от доста време. Двамата решават да се видят, да пият бира и да гледат мача. Само че нощта неочаквано отива в друга посока, когато Стоян идва облечен като жена. Далеч от времето разказва за любовта на мъж и жена е накарала времето да спре. След дълго време на изолация, проблемите помежду им започват да излизат на повърхността. Един филм с впечатляващ и отличителен кинематографичен език.
 • Portraitno Trio Vol.3

  26 февруари 2021

  Третият концерт с авторска музика на джаз музиканта Васил Спасов влиза в културно пространство Portrait. В третото издание солист е Арнау Гаррофе (саксофон). Триото е с постоянен състав: Васил Спасов (пиано), Михаил Иванов - Мишо (контрабас) и Атанас Попов (барабани). Слушаме онлайн на 26 февруари от 19:30 тук.
 • Усещане за любов

  25 февруари 2021

  Спектакълът представлява обяснение в любов към музиката, танца, поезията и театърът на Европа. Включва избрани любовни поеми от най-големите европейски писатели, поети и мислители, символични за своята нация и епоха. Гледаме в Нов Театър - НДК на 25 февруари от 19:30.
 • Оставете ги да рисуват III

  24 февруари 2021

  Един човек се опитва да полети със самоделен махолет. Рисува полета на птиците, чертае индивидуални средства за летене с променлива геометрия. Тича по утопични слънчеви поляни, размахвайки криле от летвички и плат. Това е българският художник Борис Денев. Малко известното увлечение, рисунките и летателните проекти на Денев са вдъхновението на кураторите Веселина Сариева и Правдолюб Иванов за третата изложбата Оставете ги да рисуват III в галерия Sariev, Пловдив. Страст, експеримент, порив, уязвимост, предположение, експресия, таен език и следа – това са средствата за рисуване, които изложбата ни показва. В нея се включват Алек Финли, Галина Димитрова, Хортензия Ми Кафчин, Марияна Василева, Севда Семер и Влад Нанка. Там са до 31 март.

  снимка Борис Денев
 • Изложба живопис - Елица Барамó

  23 февруари 2021

  Галерията [a] cube contemporary събира в изложба два авторски проекта до 8 март. Отминаващи и Оставащи пейзажи (живопис) тематизира субективното възприятие на заобикалящия "пейзаж", избирателния характер на паметта, свободата на човешката воля да променя това и нейните граници. Оставащите пейзажи са фиксирани по-стабилно в паметта ни и се обективират като доказуема реалност. Отминаващите пейзажи са слабо конкретизирани и нямат препратки към събития и лични преживявания. Проект Паралелни реалности (Giclée Print on Art Parer) пък наслагва абстрактните живописни композиции в авторски фотографии от природата и следите от човека в нея, свързани с визуални символи и присъствието им в езиковата семантика. Посланието препраща към съзидателната енергия на словото, креативността на себепознанието, авторефлексията като път към другия и идентичността.
 • Империя на красотата – Мадам Рубинщайн

  22 февруари 2021

  Успешни бизнес дами, посветени на кариерата си, изпълнени с живот, красота и конкуренция, за да създадат Глобален бизнес, който днес определя външния вид на всяка уважаваща себе си жена. В пиесата си Джон Мисто съчетава възвишеност и комичност, разкрива конфликта на цяло поколение, изпаднало в пропастта между традициите на миналото и надеждите на новото поколение. Но тук оръжието е на лакираните нокти, червилото, кремовете, лосионите, маските за коса и лице… Гледаме на 23 февруари от 19:30 в Сатиричен театър Алеко Константинов.
 • Българските чехи в София - Виртуална обиколка

  21 февруари 2021

  В рамките на 60 минути от Бохемска София ни разказват за някои от най-забележителните личности от чешки произход, които полагат основите в развитието на младата българска столица. Научаваме за живота и делото на първия градски архитект Антонин Вацлав Колар, предприемачите братя Прошек и техните семейства, историка и политик Константин Иречек, както и първия директор на Рисувалното училище Ян Мърквичка. Влизаме от този линк на 21 февруари от 19:00 срещу 10лв.
 • Истерика & Be Duende Pop-Up Market

  20 февруари 2021

  Мултидисциплинарните платформи Истерика и Be Duende обединяват сили и ви канят на първото си събитие, посветено на дизайн, илюстрация, керамика, мода, бижута музика, книги, което ще се случи на символичните дати 20 и 21 февруари 2021 в пространството на КО-ОП (ул. Янко Сакъзов 17).
 • H2O – Танцът на капките

  19 февруари 2021

  Цветан Стоянов се вглежда в безкрайните богатства на водата и нейната красота в различните по форма капки. Това е нов етап от дългосрочен авторски замисъл, който реализира в поредица самостоятелни изложби през последните десет години. "Рисунките в настоящия проект са изпълнени в монохромна гама, която е оживена с геометрични цветни акценти. Тези ярки петна се противопоставят на малките и детайлно изрисувани форми, оформящи танца на капките. По този начин осмислям ценността на водата и нейното космическо значение" казва художникът. Изложбата е в галерия Depoo до 5 март.
 • Untraditional Duet Vol.4

  18 февруари 2021

  Христина Белева (гъдулка) и Димитър Горчаков (пиано) са двама търсачи на състояния. Тяхната музика е авторска в областта на джаза и в нея се преплитат фоклорни мотиви от народни песни и музика на момента. На 18 февруари от 19:30 ги слушаме онлайн тук, а записът ще бъде качен в YouTube.
 • Love is in the air: Анди Уорхол, Пикасо и Хубен Черкелов влизат в Оборище 5

  17 февруари 2021

  Това е изложба за любовта в изкуството и красивото в живота. Тя приютява творби на едни от любимите по цял свят модернисти като Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол, актуалните имена от Америка и Великобритания – Стивън Уилсън, Хънт Слонъм и The Conner Brothers, както и част от най-обичаните съвременни български творци – професор Греди Асса, Хубен Черкелов, Борче Ристовски. Последният използва стените във фоайето на галерията за направата на арт инсталация със световния символ на любовта – сърцето. Изложбата е в Оборище 5 до 6 март.
 • Недоразбраната цивилизация

  16 февруари 2021

  Използвани са текстове от Захарий Стоянов, Стоян Михайловски, Елин Пелин и Найден Шейтанов. Но не мислете, че действието се развива някъде много далеч във времето, или пък, че няма да откриете прилики с героите. Гледаме на 16 февруари от 19:00 в Малък градски театър Зад Канала.
 • Виртуално пътешествие: Антарктика - Да стигнеш до края на света

  15 февруари 2021

  Как се стига до най-студеното, ветровито и опасно място на планетата? Какви тайни крие Ледения континент? Как се живее в тези сурови условия? Има ли растения и вулкани в Антарктика? Разбираме на 15 февруари от 19:00 без вход през страницата на събитието във Facebook.
 • Творците - влюбени и вдъхновени - Виртуална обиколка

  14 февруари 2021

  В рамките на 60 минути на 14 февруари от 15:00 от Бохемска София разказват за четири семейства, които живеят и творят заедно. Герои на разказа са поетите Пенчо Славейков и Мара Белчева, фотографите Димитър и Райна Карастоянови, артистите Васил и Жана Гендови и писателите Чавдар и Фани Попова Мутафови. Билети взимаме от тук, а за подробности следм страницата на Бохемска София.
 • Излъчване на спектакъл "Звук и светлина"

  13 февруари 2021

  Ако на 13 февруари ви се пътува Велико Търново е идеалната дестинация, особено когато посреща своите гости с впечатляващо светлинно шоу. Най-добрата гледка се открива ор залата за наблюдение с панорамна тераса, намираща се зад Катедрален храм Рождество Богородично. Билетите са 15лв за възрастни и 7лв за деца под 7 години, като запазваме един след разговор на телефон +359 885 080865.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088