World of Co + Prom Night + Барутен буквар


26 февруари 2020
4 добри събития на 26 февруари:

WORLD OF CO
Сигурно сте чували за тази резиденция за чуждестранни артисти, която им дава терен в София, води ги из интересни места, а им организира и изложба, за да видим и ние какво са вършили наоколо. На 26 февруари в Espace PORT A между 18:00 и 22:00 ни чакат експерименталните филми на Сидхарт Патак от Индия, текстилите със собствени мнения на Софи Шинглес от Австралия и смешните рисунки на Оскар Митчел от Шотландия.

ЛИГА НА РАЗКАЗВАЧИТЕ
Едно е да си се чувствал малко прецакан, друго – да умееш така да го разкажеш, че останалите да те слушат, без да си гледат часовника под масата. Това е темата на 26 февруари от 19:30 в клуб Maze, когато, както обичайно в над 15-годишната история на разказваческите събития, ще има и приз за най-добрия. Е, ако само слушате, пак няма да сте прецакани.

PROM NIGHT
За пети път дансингът в EXE се движи по носталгията – ще пускат Backstreet Boys, Offspring, Бритни, Кристина и въобще. Тоест темата е краят на училищните ви дни, ако сте завършили около 2000-та. Още от началото на събитията дрескодът им е "бал", но дали ще направите косата си на иглички си е ваша работа. Входът е 10лв, започват след 22:30 на 26 февруари.

БАРУТЕН БУКВАР
Годината на Радичков продължава: поредна негова книга се преиздава, а премиерата (26 февруари, 19:00, Одеон, вход свободен) е по-специална, отколкото може би очаквате. Режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов ни въвеждат в историите от Барутен буквар за края на Втората световна, партизаните и хората от селата, а гледаме и късия филм Хляб по един от разказите – единствената режисьорска работа на Наум Шопов.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.