• Halloween Party @ T.R.A.P. 2020

  31 октомври 2020

  От Тротоара ни примамват с безплатни напитки и барбекю, а ние само трябва да си сложим маска. На ул. Братя Миладинови 26 вече се готвят за игри, a музиката е от групата Wayler. Освен всичко, ще има отворена сцена за танци в работилницата, така че се чакаме в 17:00.
 • Международни срещи на фотографията

  30 октомври 2020

  Галерия Капана, Coffee&Gallery Cu29 и Градската художествена галерия са част от адресите на новото издание на този пловдивски фестивал на съвременната арт фотография. Откриването му тъкмо мина, но имаме време да бръмнем дотам до 31 октомври, за да видим колко различни измерения може да има темата Пейзаж, когато по нея работят фотографи от България, Австрия, Белгия, Великобритания, Полша и Турция.
 • 6Fest

  29 октомври 2020

  Ето я и втората причина да хванете пътя към Пловдив – фестивалът 6Fest, който от 2017 насам ни завърта главите с демонстрации на улични изкуства. Изданието сега е тематично – гости ще са му трупи от цяла България със своите огнени спектакли, много от които са премиерни. Програмата тече от 28 до 31 октомври, а подробностите следим във фейсбук събитието 6Fest Plovdiv 2020.
 • Electro-Gothic-Industrial Night

  28 октомври 2020

  Vladi Mer пуска парчета на Die Krupps, Hocico и още в електро индърстриъл стила на 28 октомври в клуб Строежа от 21:00.
 • Ratio Online: Комети

  26 октомври 2020

  Безплатно или с дарителски билет от ratio.bg на 27 октомври от 20:00 се включваме в последното онлайн събитие от Месеца на Космоса на Ratio (линк за което ще се появи на ratio.bg непосредствено преди това). Главна тема ще са кометите, като ще разберем откъде идват, от какво са направени, как можем да ги заснемем и те ли са донесли водата и живота на Земята. Покрай всичко това ще обсъдим и планетата Пи и защо още няма летящи коли.
 • Творби от колекцията на Международно биенале на стъклото

  26 октомври 2020

  Първото му издание беше през 2017 и смятате правилно, ако се чудите защо има такова и през 2020. Изложбата сега всъщност е междинно събитие в подкрепа на идеята на Биеналето – да се популяризира художественото стъкло у нас и повече артисти да го избират за своя специалност. Ето защо НБУ (който подкрепя Биеналето със стипендии за обучение) показва в галерията си избрани работи на свои студенти плюс такива, останали като дарение от участниците в издание 2019. 23 имена от цял свят ни показват различните лица на стъклото до 27 ноември в UniArt Gallery.
 • Micro битак

  25 октомври 2020

  Освен място за музика (този ден тя ще е по усмотрение на Algorithm и Frykk), на 25 октомври Micro става и място за пазаруване на всякакви неща втора ръка. Ако сте гладни за нови джунджурии и попълнения за гардероба или за винилната си колекция, адресът е ул. Кърниградска 19. Минете след 14:00.
 • Etat Pur: Чисто състояние

  24 октомври 2020

  Сещате ли се за мисълта на Екзюпери, че съвършенството не е да няма какво да добавиш, а да няма какво да махнеш? Вдъхновена от нея, френската марка Etat Pur (в България отскоро) създава козметика, която дава на кожата само каквото трябва – нито повече, нито по-малко. Златимир Араклиев пресъздава това във фотографии, които гледаме от 23 до 25 октомври в Nova Art Space. Там ще можем и да се допитаме до експерти за собствената си кожа и да си изготвим (и купим) лична Etat Pur програма за грижа.
 • Пук! #13 How to forget your past fast

  23 октомври 2020

  По покана на Никола Михов над 30 други артисти се упражниха в преработването на фотокнигата му Forget Your Past. Сред тях е АТАНАСОВ, чиито колажи от снимки на поп-фолк звезди, политици, мафиоти и комунистически паметници (или коментар за безкрайния преход) разглеждаме в КО-ОП от 23 до 25 октомври. В графика на изложбата има и уъркшоп, и дискусия с интересни участници вижте кое кога във фейсбук.
 • Партитурите на Бетовен

  22 октомври 2020

  Амбициозна композиторка със скромни средства търси вдъхновение и напредък в кариерата си в световната музикална столица Виена. Среща се с Бетовен в кино Влайкова като част от фестивала Cinelibri на 22 октомври от 20:00 за 10лв от epaygo.bg.
 • Homelesz, Splitkid, Keranov & Jay

  21 октомври 2020

  Рапърите влизат в клуб Строежа и се редуват с римите си на сцената с подгрявка от диджей Feel от 22:00 на 21 октомври срещу 10лв.
 • Танцът на пингвините

  20 октомври 2020

  Ученият Христо Пимпирев, ръководил 28 експедиции до Антарктида, един ден звъни на Теодосий Спасов с неочаквана оферта: да пътува до Ледения континент, където да запише албум с китариста Християн Цвятков в тихата компания на пингвините. 12-те пиеси за кавал и китара вече са готови, а цялото приключение около пътуването и престоя гледаме в премиерния филм на режисьорката Ема Константинова на 20 октомври в 20:00 в кино Влайкова.
 • Симфония Фауст

  19 октомври 2020

  В концерта премиерно за България ще прозвучи версията за две пиана (S.647) на Симфония Фауст (S. 108) от Ференц Лист. Изпълняват Янко Маринов, Станислав Станчев и певци от НФХ Светослав Обретенов със солист Ивайло Донков (тенор) в зала България на 19 октомври от 19:00 за 12лв от eventim.bg.
 • Бакхус Fish Fest

  18 октомври 2020

  "Отново ще извадим най-доброто от водата, за да ви го поднесем в сготвен, пресен, суров, течен, ароматен и "изяж ме" вид", обещават организаторите на третия Fish Fest. Ако не сте готови още да пуснете лятото да си ходи, потърсете закъснелия му полъх на пазар Ситняково, където кулинарният фест настанява над 30 изложители за цял уикенд – от 10:00 до 22:00 на 17 и 18 октомври.
 • Мрежи от независими пространства: Токио

  17 октомври 2020

  Между токийските пътища и небостъргачи са скрити независими общи пространства за всичко от детска игра до земеделие. Изложбата, част от Дните на японската култура, се вглежда в архитектурата, управлението и ползването им, за да сравним практиките там с тези тук – от кризата през 2008 насам и у нас не спират да никнат споделени кухни, библиотеки, алтернативни кина и още подобни. Откриването е в 16:00 на 17 октомври в парка Заимов.
 • The 2000s Party

  16 октомври 2020

  Бритни Спиърс, Pink, Джъстин Тимбърлейк, Rihanna и Destiny's Child са само малка част от богатия плейлист с яки парчета от зората на милениума. Влизат в Culture Beat Club на 16 октомври от 23:00.
 • After Work Social Club vol. 14

  14 октомври 2020

  Така и така след работа много от нас разпускат с питие и приятели. Защо да не го направим официално и тематично? Такава е идеята на After Work парти поредицата, която на 14 октомври гостува в Adi’s Cook & Book (ул. Будапеща 31). От 18:30 нататък там става зона за приключения, която ще събуди детското у всеки възрастен с помощта на балони с хелии и различни активности, а музиката е от Gabriella Vergilov.
 • Sofia Restaurant Week

  15 октомври 2020

  За осми път Restaurant Week ни кани в ресторантите, минали през цедката му не само с добрата си храна, но и с отличното обслужване, помисления интериор и всичко останало, което прави вечерята там цяло преживяване. Общо 20 такива заведения в София готвят специални менюта за Седмицата, но побързайте – всеки от тях ще се включи само за по един дълъг уикенд между 15 октомври и 8 ноември. Резервирайте на restaurantweek.bg.
 • Ratio Presents: Space Debris & Хореографски концерт на Жана Пенчева

  13 октомври 2020

  Ratio Presents: Space Debris
  В космоса има 5500+ сателита, над половината от които вече не оперират. На това му казват космически боклук – пенсионирана техника и отломки, които летят в орбита около Земята и всеки миг може да се врежат в някой важен апарат като сателитите за навигация, комуникация или метеороло- гични прогнози. Какво може да се направи по въпроса, слушаме (на английски) на безплатната онлайн лекция на Ratio на 13 октомври от 20:00.

  Хореографски концерт на Жана Пенчева
  Платформа 9 3/4 е пилотен проект, насочен към млади екипи, в началото на своята кариера. Six Love Songs е хореографски концерт на Жана Пенчева в копродукция със Сдружение Гараж Колектив - сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов. По време на този концерт човека обгръща идеята за интимност, лични психологии и чувства. Качва се в Дерида на 13 октомври от 19:30 за 12/15лв от epaygo.bg
 • It's Not Funny

  11 октомври 2020

  Ако следите младото изкуство у нас, няма шанс да не знаете Мирослав Живков (dzhingibi) и Александра Георгиева (sa6ettu). Тя рисува предимно "абсурдни неща и смешни лица" върху лист или нечия кожа. Той пък експериментира с различни медии и графични техники и движи арт резиденция край Габрово. Там се ражда идеята да споят наглед несъвместимите си стилове в изложбата It’s not FUNNY, завъртяна най-вече около общия им зин. В КО-ОП е до 18 октомври.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081