Семейство Господинови

30 юли 2015 снимка Вера Траянова
Това не е новата книга на Георги Господинов. Това е новата книга на Георги Господинов, писана и рисувана наравно с дъщеря му Рая, когато тя е само на 6. Затова върху страниците на Сватби на животни и неща бракът между влак и стоножка и шкаф и костенурка е напълно в реда на нещата.


Всичко започва в един обикновен есенен ден, когато Рая споделя с баща си, че чува как предметите в стаята си говорят. От дума на дума двамата започват да свързват точките и да създават брачни двойки между домашния инвентар и щъкащите наоколо животни. Както и при хората, приликата в един добър съюз е важна (погледнете дивана и крокодила през ключалката на детската фантазия и ще я видите ясно). А за да се превърне в книга, на тази игра и трябват само няколко подострени молива.

Сватби на животни и неща е къса, но това не е проблем, когато е пълна – с малки истории, написани с различен почерк, за да издават автора си, и шарени рисунки, създадени от двата чифта ръце Господинови. Впрочем Рая и Георги са работили тайно един от друг, за да има магия, а по страниците ще намерите и няколко чернови от творческия процес. Книгата вече е в книжарниците, а тук за вас я отгръщаме на разговора между чайника и камилата.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.