Конкурс Дуенде, безпокойство, кеф

1 октомври 2015
В рамките на Софийския международен литературен фестивал организаторите обявяват конкурс за млади автори (до 35-годишна възраст) за проза, поезия, есе, илюстрация и фотография. Темата тази година е Дуенде, безпокойство, кеф.


Темата на конкурса е вдъхновена изцяло от тазгодишното издание на Литературния фестивал. Резултатите от конкурса ще дадат и своеобразното начало на събитието - на победителите и техните произведения ще бъде посветена първата вечер от фестивала – 25 ноември 2015, в новото сценично пространство на Националния дворец на културата - ДНК.
Конкурсът дава начало на създаването на произведения специално за Софийския международен литературен фестивал.

Цялата селекция на журито ще бъде публикувана в първото електронно издание за 2015-та година, непосредствено преди самия старт на фестивала.

Условията на конкурса Дуенде, безпокойство, кеф:

Срок: 24.09 - 24.10.2015

Могат да участват - автори до 35 г.

Селекцията на произведенията се определя от жури в състав: Марин Бодаков, Силвия Чолева, Камелия Спасова и Кирил Златков.

Категории за участие:
> Поезия - до три стихотворения;
> Кратък разказ или есе - до 3 000 знака;
> Илюстрации - до 3 броя;
> Фотографии - до 3 броя;

Адрес за изпращане на произведенията: office@literaryfest.org

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени непосредствено преди старта на Литературния фестивал, като всички селектирани от журито произведения ще бъдат включени в първото електронно издание на Софийския международен литературен фестивал, 2015.
Част от авторите и техните произведения ще бъдат представени и в програмата на откриващото фестивално събитие на 25 ноември.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.