• Фестивална жега

  9 август 2018

  Най-накрая действително е лято, затова бързо вадим седем августовски фест оферти, ако вече сте заредили резервоара, но още се чудите накъде.
 • И август е музика

  26 юли 2018

  Но не е само музиката –най‑хубавото на следващите фестивали е, че има и за по 1-2-3 дни, които може да откраднете от работното време, вместо да си харчите отпуската.
 • Извънградски спирки

  19 юли 2018

  Не че ви гоним от София, но и следващия уикенд фестивалното лято тегли надалече от тук – към села, плажове, хижи и върхове, където да си натрупате топли спомени за зимата.
 • Музикални бягства: юли 2018

  5 юли 2018

  Ние сме си тук, но музиката вече се оттегля от София, така че не ни остава друго, освен да я преследваме из балкани, скали и съседни градове. Първата извадка с фестивали на една кола разстояние съдържа всичко от класика през техно до разговори с природата, които евентуално да водите през отвора на палатка.
 • Отворени към операта

  21 юни 2018

  текст Виолета Иванова

  12 музикални спектакъла влизат в Античния театър (все от 21:00), за да ни дадат още дузина причини да бръмчим до Пловдив и през следващия месец. Опера, балет, мюзикъл, пиано дуел, кино саундтраци, премиери, гости от света и сцена без покрив са ключовите думи в програмата на Opera Open, от която сега подчертаваме половината – останалото чака на Програмата Пловдив, но вие не чакайте до последно да вземете билети.
 • Какво не знаехме за... Ho99o9

  14 юни 2018

  текст Наталия Иванова

  Чете се "хорър", а деветките са три шестици с главата надолу. Ако ги питаме каква е музиката им, ще кажат "фрустрация и гняв, които освобождаваме на сцената". Фактите водят към метъла, но това не е звукът на американското дуо theOGM и Eaddy. Преди хоръркор хип-хопът им с дяволски лирики и жанрови експерименти с трап и габа да ни атакува на 27 юни в Терминал 1, кацаме насред тяхната (също толкова интересна) биография.
 • Отвъд стената

  26 април 2018

  текст Емануела Иванова

  След като обиколи земята с над 200 концерта и мега шоуто си The Wall, Роджър Уотърс се готви да прескочи себе си с турнето Us + Them.
 • Какво не знаехме за... Delilah

  5 април 2018

  текст Наталия Иванова

  По лична карта е Палома Стоукър, името Дилайла заема от баба си, а родословното ѝ дърво е с корени от Англия чак до Нигерия, Куба и Ямайка. Преди гласът ѝ да ни погълне в Sofia Live Club на 28 април, разказваме още от историята ѝ лист по лист.
 • Какво знаем за... Kraftwerk

  15 февруари 2018

  текст Никола Шахпазов

  Не им подхожда да ги наричаме ветерани. Kraftwerk никога не са били млади или стари, а по-скоро съществуват едновременно в експерименталната атмосфера на 70-те, електро ритъма на 80-те, неясното роботизирано настояще и още по-несигурното бъдеще. Ако се сещате за по-добра причина да ги видите през 3D очила на 28 февруари, добавете я.
 • От Алжир до София

  1 февруари 2018

  текст Емануела Иванова

  Микс от соул, рок, пост-пънк, електро и техно с госпъл вокали и текстове по Чумата на Камю – това е музиката на американците Algiers, така че ако им търсите място във фонотеката, най-добре ги настанете на самостоятелен рафт.
 • В City Stage през февруари

  25 януари 2018

 • В клуб Терминал 1 през февруари

  25 януари 2018

 • Какво не знаехме за... Sevdaliza

  18 януари 2018

  Говори пет езика, oбича "домашни животни" в саксия и един от детските ѝ герои е Notorious B.I.G. Днес самата тя е идол за хиляди с електронния трип‑хоп поп, който се излъчва от албума ѝ, наречен на кометата ISON. Преди да го попием на живо в ДНК на 10 февруари задминаваме плитките факти за Sevdaliza, за да чуем дълбоките ѝ истории. А те звучат в синхрон с музиката ѝ – сурово и винаги лично.
 • 31 декември: Готови? Бум.

  20 декември 2017

  Шест варианта за старт на 2018, които ще помним до финала ѝ.
 • 25 декември: Dance Christmas

  20 декември 2017

  Четири адреса с парти плейлист, с който си почиваме от Jingle Bells:
 • Какво им има на So Called Crew?

  14 декември 2017

  текст Константин Мравов

  Точно преди Коледа So Called Crew поставят поредния маркер за нивото на третата българска рап вълна. И ако насред доста празните лайвове и еднообразния им звук около 2005-06 е имало въпрос дали до нова вълна изобщо ще се стигне, то сега той вече е докъде ще се разпростре капацитетът ѝ.
 • Жива топография

  7 декември 2017

  текст Виолета Иванова

  Представете си изложба с гигантски платна абстрактна живопис, които се рисуват на момента. После си представете концерт с атмосферична музика, който се преживява най-добре седнал и притихнал в мислите си. Сега съберете двата образа пред очите си и почти ще видите онова, което идва в Дом на киното на 14 декември.
 • Hellcome!

  26 октомври 2017

  Четири локации, на които на 31 октомври ще ви посрещнат Вси светии
 • Летящите германци

  12 октомври 2017

  Брейк по музика на Бах щеше да ни счупи от смях, ако не бяхме виждали това с очите си в YouTube канала на Flying Steps – немска брейкденс банда, която вкарва уличния танц в десетки оперни зали по света, а дори и в Бундестага, с шоуто Red Bull Flying Bach.
 • Love CHange Music Festival

  31 август 2017

  "Градът на люляците" мирише на танци в първия уикенд на септември, защото новият фест в Ловеч превръща в дансинг парка на бившата казарма.