• 5 групи, които да следите

  12 юни 2014

  текст Клодин Жендова

  BEN KHAN ”Тайната на моето вдъхновение винаги е била в това, че си остава тайна”, е казал някога Салвадор Дали. Мистериозното често е ...
 • Три за щастие

  2 април 2014

  текст Никола Шахпазов

  Три страхотни и абсолютно различни албума, които правят пролетта по-красива.
 • Прелестни създания

  6 март 2014

  текст Таня Трендафилова

  Случайно или не, точно покрай 8 март се замисляме за важните дами в музиката – онези с подчертана индивидуалност, силен глас и послания. Изброяваме любимите ни пет в кратък списък, отворен, както винаги, за още предложения.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • Фестивална треска

  12 февруари 2014

  Ясно е – музикалните фестивали не са започнали вчера, но пък през последните няколко години броят им започна да се увеличава значително. Тук не е мястото да изреждаме причините за това, нито пък да се опитваме да изредим всички големи европейски фестове – последното би било невъзможно. Можем, обаче, да ви представим нашата малка, но полезна селекция.
 • По името ще ги познаете

  5 февруари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Джеймс (или съкратената версия Джим) със сигурност не е най-популярното име в света, но пък толкова велики хора са извървели житейския си път с него, че ни се прииска да ви представим поне пет от личните ни фаворити.
 • 5 групи, които да следите

  29 януари 2014

  текст Клодин Жендова

  Febueder Един път в годината, малкият британски град Аскът привлича вниманието с кралски особи, пищни шапки, надбягващи се чистокръвни ...
 • 5 групи, които да следите

  29 януари 2014

  текст Клодин Жендова

  Blaenavon Кръстените на ирландска индустриална местност младежи са същински деца-чудо. Макар да са на възраст, в която все още легално не им ...
 • Нова реколта

  22 януари 2014

  текст Никола Шахпазов

  Уви, новите български албуми са явление, по-нередовно от пълните слънчеви затъмнения. Но пък в края на 2013 и началото на 2014 забелязахме цели четири чисто нови издания. При това – съвсем различни едно от друго. Още повече – доста добри. Ето кои са и защо имаме причина да ги хвалим.
 • Музика в бъдеще време

  3 януари 2014

  текст Никола Шахпазов

  Годината тъкмо е започнала, но ние вече прегледахме набъбващия списък с обявени концерти и партита, направихме някои обобщения, дори посмяхме да направим една-две краткосрочни прогнози.
 • Празнична музика

  18 декември 2013

  текст Никола Шахпазов

  Празнични камбани! Коледно настроение! Новогодишна страст! Рок! Хаус! Класика! Поп! Всичко това – само в нашата селекция музикални събития за празничните седмици около Коледа и Нова година.
 • Поздравителен концерт

  15 ноември 2013

  Приятелското споделяне на музика винаги е било забавно. Затова и ние, редакционният екип на Програмата, решихме да споделим онези парчета, които най-често навестяват слушалките на всеки един от нас. Приятно слушане и дано намерите нещо по свой вкус и подобие.
 • Лу Рийд в пет парчета

  6 ноември 2013

  текст Дани Николова

  След 71-годишно пребиваване в света, такъв какъвто го познаваме, идейният двигател на Velvet Underground и бащица на рок музиката, Лу Рийд си отиде. Отдаваме му почит в пет емблематични парчета.
 • 5 сайкъделик рок банди

  1 ноември 2013

  текст Клодин Жендова

  Психеделичната музика не е просто онази, която навремето са слушали вашите родители. Скъпи Джими Хендрикс, Джим Морисън, Led Zeppelin и Pink Floyd - ние никога не ще ви забравим! Новите технологии и новите нрави обаче отвеждат днешните психеделични звуци до ново халюциногенно ниво. Не без подкрепата на повечко дълбоки инструментали и малко истински талант, разбира се.
 • Алкохолен blues

  16 октомври 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-силните пиянски парчета, на които сме припявали
 • 5 групи, които да следите

  10 октомври 2013

  текст Клодин Жендова

  Поредните петима музиканти, които представяме на вашето внимание.
 • Чисто злато

  29 септември 2013

  текст Никола Шахпазов

  През 2013 Goldfrapp преосмислят правилата на музикалната индустрия и решават да ги игнорират тотално. Неслучайно в новия им албум Tales of Us няма нито едно парче, пригодно за класациите. Но пък има толкова много красота.
 • По-добър от оригинала

  27 август 2013

  текст Клодин Жендова

  Когато нищо не имитираш, нищо и не създаваш, е казал геният на сюрреализма Салвадор Дали. Събрахме няколко такива "имитации" - груб материал, превърнат в скъпоценност или скъпоценен материал, превърнат в безценност. Чиста алхимия.
 • Опасни умове

  20 август 2013

  текст Дани Николова

  Преди десетина дни Марина Абрамович и Jay-Z накараха ченетата на мнозина да увиснат. Авторката на пърформанси се включи в създаването на десетминутно филмче към парчето Picasso Baby от най-новия албум на Бионсевия съпруг, а критиците нарекоха резултата - "истинско произведение на изкуството". Увисването на ченета обаче не е особено резонно, защото много преди това да се случи десетки визуални артисти и и музиканти са обединявали сили.
 • Лудостта на величията

  14 август 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-безсмислените музикални новини, на които сме попадали