• Българска музика за плейлиста ни

  19 ноември 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Михаил Мишев

  В последните месеци тя не спира да извира със своите добри хармонии през китари, бийтове и топ вокали. Преслушваме и удряме сърца за следващите три имена, които ни взеха вниманието.
 • С музиката на Хари Стайлс

  17 ноември 2020

  През 2010 влиза в X Factor Великобритания и става част от момчешката група One Direction. Едва ли си е представял, че 10 години по-късно ще се намира на светлинни години като звучене, ще облече рокля за фотосесия на Vogue, а Лиам Галахар ще влезе в студиото му, докато записва Fine Line и след последната нота ще каже "това е брутално".
 • Концерти отдалеч

  6 ноември 2020

  текст Кристина Йорданова

  Концертите винаги са били важна част от нашето съществуване, защото точно там, където прожекторите светват към сцената, ние имаме една мисия – да слушаме. Ограниченията ни карат да се обърнем към малко по-далечни преживелици от този тип и въпреки че не е същото, тези обещават да са велики.
 • В слушалките

  6 ноември 2020

  текст Дани Николова

  От слушалките, та право в емоциите. Така действа музиката, особено ако е нова, зряла и независимо дали "хлипа китара", "барабаните се гонят" или компютърът върши по-голямата част от работата, текстът има какво да ни каже. От Париж през Лондон до Торонто, подбрали сме няколко нови албума, EP-та или сингли, които да прозвучат и във вашите слушалки.
 • Електронни ъндърграунд патрони

  2 ноември 2020

  SoundCloud е необятна вселена, пълна със звуци, до които трудно стигаме в другите платформи, въпреки че живеят и там.
 • Halloween Night

  23 октомври 2020

  4 Хелоуин партита, за които капацитетът е ограничен, но силните усещания не.
 • Есенни вибрации по ноти

  16 октомври 2020

  Есента е тук и докато сезонът се лъкатуши между сърдито и щастливо време, се спускаме по настроенията му с плейлист, който балансира спокойствието във въздуха. По-долу наблягаме на някои акценти, но цялата му красота влиза в нас през Spotify и Youtube.
 • Габриела Вергилов = EMPRESSA BULGAR

  8 октомври 2020

  снимка Елиза Георгиева

  Габриела Вергилов е истинска вихрушка зад пулта и характерните ѝ техно линии се вият по партита и фестивали от Амстердам през Берлин до Антверп, Щатите, та дори и Азия.
 • Нова стока

  25 септември 2020

  текст Дани Николова

  Всички сме виждали меметата, превърнали се почти в клише, които гръмко оповестяват, че "хората, които ти показват нова музика са важни". Без да претендираме за важност, вадим няколко предстоящи албума в различна тоналност и от различни точки на планетата.
 • 4 парчета на... Бен Каплан ОТЛОЖЕН

  11 март 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Nick Barber

  В рижата си брада може да скрие цял кораб, пък и толкова би му отивало да е на такъв. Канадецът акостира и тук с блус истории за загубата, любовта, секса и Бог - темите на последната му музикална запалка Old Stock.
 • На телефона е Стругаре

  5 март 2020

  текст Севда Семер заглавна снимка Жоро Панчев снимки от Зяпам си страховете Николай Неделчев

  Разбрали сме се да се чуем, за да разкаже за дебютния си албум и концерта на 21 октомври. Когато вдига, около него звучи музика и някой казва нещо за фон, което ме разколебава – два пъти го питам дали може да говори. Да – просто Стругаре не спира да работи.
 • 25 песни за един агент

  20 февруари 2020

  Филмите за Джеймс Бонд имат специална връзка с музиката към тях – възелът се стяга още с първия през 1962. Покрай новия епизод през ноември и песента му си припомняме звуковия фон, на който агент 007 е пускал сухи шеги и бързи патрони през годините.
 • 4 парчета на... Fink

  13 февруари 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Grazvydas Kaskelis

  Фин Грийнол е способен да говори с еднакъв огън за метъл, техно и всичко между тях и може би това е причината първо да се завърти с електро пулс, а после да купи няколко китари за инди фолк парчетата си. Британецът започва полета си с денс албума Fresh Produce от 2000, който става хит по къмпинги със сочните си семпли.
 • 4 парчета на... New Candys

  8 януари 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Jancy Buffington

  33.3% рок, 33.3% рол и 33.4% психеделия. Не знаем защо изтриха това описание от фейсбука си, математиката им не е зле, но ние сме тук за друго.
 • 20:20

  18 декември 2019

  Следващите седем локации ви съблазняват да пропуснете речта на президента и да посрещнете новото десетилетие във вълнуващ парти кръг.
 • 25 декември: Коледа на бар

  18 декември 2019

  снимка elrowofficial

  Знаем, че след преяждане на човек не му е точно до купон, но все пак следващите пет места са идеални за горене на калории.
 • Плейлистът на 2010-2020

  18 декември 2019

  текст Кристина Йорданова

  От 2010 насам платформите за музика ни запратиха в толкова различни жанрови посоки, че вече никой не казва "аз слушам само това".
 • 4 парчета на... Джеймс Лег

  21 ноември 2019

  текст Кристина Йорданова снимка Stefan Daub

  Преди да пусне коса и да се кръсти Джеймс Лег, той е Джон Майърс – син на проповедник, израснал между пясъците на Тенеси и Тексас с госпел музика за фон.
 • Какво не знаехме за... Хилдур Гюднадьотир

  30 октомври 2019

  текст Кристина Йорданова

  Сигурни сме, че тази исландска композиторка се смее на добрите шеги и обича живота, но когато трябва да създаде музика без усмихнато лице, дълбае в по-тъмните ъгли на съзнанието си. Така се раждат зловещият хаос в датския филм Kapringen, мракът в Сикарио 2: Солдадо и ужасът в сериала Чернобил, а последно виолончелото ѝ партнира на Артър Флек в Жокера. Тези нейни поредни шедьоври ни карат дa я намерим в Spotify и да я пъхнем веднага в пейлиста си (до добре подбрани шопенски ноктюрни и руски рап), а за да влезе и във вашия, разказваме още малко за Хилдур.
 • Halloween Hot Spots

  24 октомври 2019

  5 партита, на които може да сте каквото си поискате, а ако 31 октомври не ви е съвсем удобен, последните 2 са точно за вас.