С музиката на Мак Милър

19 януари 2021
Той е от артистите, за които знаем, че имаха какво повече да кажат в думи и рими, но за съжаление неговият път спря през 2018 след инцидентно предозиране.


Все пак сме благодарни за всички мисли в ритъм, които остави след себе си, докато не спираме да въртим последния му диск Circles от почти година. Той със сигурност се нарежда в личния ни топ 3 най-добри албуми за 2020, затова тук подбираме няколко парчета, които за нас са все едно извадени от разговор със стар приятел – седнал до нас в колата на път, споделяйки за мъгливите мисли в главата му.

Circles

  

Важно е да отбележим, че целият албум е едно продължение на Swimming от 2018. Парчето Circles плува близо до съобщението в последния къс So It Goes от предното му LP и прави една обиколка около темата за добрите неща, които се случват на повърхността, докато тревожността разяжда всичките ти вътрешности. Милър знае, че трябва да направи нещо по въпроса и въпреки че и двата албума засягат чувството на депресия, тук вибрациите са идея по-положителни.

Good News

 

Ако животът имаше бутони за изтриване и рефреш, всичко би било различно. Хармониите му са необикновени, но в Good News китарата звучи като капки върху куха повърхност и вниманието ни веднага е там. Там, при признанието му, че всъщност иска да види какво е от другата страна. Дали е лято и кога ще му се случи. С тази песен почти чувстваме, че ни казва "довиждане".

Surf

  

Песента се фокусира върху проблемите със себе си, несигурностите, които водят преценката на хората за тях самите високо в опушените облаци. Самотата, която те дърпа към стая, пълна с хора, излята над добри китари, които силно отличават парчето.

That's On Me

 

Кръговете прoдължават да преначертават своята линия и тук. Текстът стъпва тежко над леки хармонии: That's on me, that's on me, I know/That's on me, that's on me, it's all my fault. Милър прегръща дългите дни в опит да ги задуши и ни предизвиква да направим същото, докато се озовем където искаме, дори все още да не сме съвсем сигурни кое е точното място за нас. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.