Спешно за билети

17 януари 2019
Следващите три концерта не са тази седмица, нито даже този месец, но се разпродават с такава скорост, че е задължително веднага да купите билет, ако не искате да слушате само историите за тях.


DAS EFX
City Stage, 16 февруари, 20:00, 30/50/300лв от eventim.bg и epaygo.bg, 35лв на входа

 

Американското хип-хоп дуо не се е навъртало насам от 2012, а историята му започва преди някои от вас да са били родени. Drayz и Skoob избухват истински през 1992 със заплетени рими, смислени послания и стил, който се залепва като емблема върху името им. Бързото им темпо обаче веднага става любимо за копиране и още след първия си платинен албум Dead Serious те решават да го забавят, както и да елиминират типичния завършек на много от думите си на "–iggedy". Третият им запис е последван от тригодишно мълчание, което през 2003 разбиват с албума How We Do, последен и до момента (ако не броим сборника им с хитове от 2005). Е, това може да очаквате от тях, след като наша агитка (Roof Rhymez, 5 o'clock, SplitKid и Homelesz) им затопли сцената.

IC3PEAK
Mixtape 5; 21 февруари, 20:00, 20лв от bilet.bg, 25лв на входа"Ние сме редки цветя, които се опитват да оцелеят в панелен лунапарк." След това изречение от Настя и Ник се чудим откъде да започнем – от музиката или от провокативните им клипове? Руснаците копаят в дълбокия ъндърграунд от 2014, но смело се приближават и към мейнстрийма с 15-те милиона гледания на Смерти Больше Нет в YouTube. Музиката на електронното дуо е като студена зима в сблъсък с безмилостни и пропадащи инструментали, а някои от песните им са открито критични към управленческия модел в Русия. Потапяме се в басa им, способен да проникне чак до костите, докато бунтът им зарежда дробовете с чист въздух.

Ричи Рамоун
Строежа, 4 април, 22:00, 18лв от eventim.bg, 25лв на входа

 

Сяда зад барабаните на Ramones през 1983 и става оттам след близо 500 концерта и опашка от хитове, писани от него за групата. Въпреки че е известен като един от най-бързите зад инструмента, това не му стига и взима назаем микрофона на Джоуи Рамоун, за да изпълни (You) Can’t Say Anything Nice. След като записва името си върху пънк рока от 80-те и доказва, че и барабанистите могат да пеят, идва ред на соловата му кариера, а доста по-късно се раждат и двата му албума Cellophane и Entitled. По линията на турнето си Hot as Hell сега Ричи демонстрира и под носа ни виртуозните си умения, като не ни лишава и от песни на Ramones, подкрепен от китарите на Глен Гилбърт и Клеър Мистейк.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.