Другата страна на театъра

7 октомври 2021 текст Анастасия Стоева снимки Диляна Флорентин
Едно от най-мащабните театрални събития се завръща на 20 ноември с деветото си издание. Тази година Европейска нощ на театъра е под надслова Другата страна на театъра, а сред посланиците ѝ са имена като Галин Стоев, Явор Гърдев, Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, Боряна Братоева, Марта Петкова, Максим Ешкенази и много други.


Лицата на европейската инициатива участват и във фотографския проект Нощни персонажи на фотографа Диляна Флорентин в колаборация с Цветан Игнатовски, Слав Анастасов и The Smarts. Разглеждаме колажите от черно-бели фотографии напълно безплатно от 15 ноември в UniCredit Studio на площад Света Неделя в София.

Тазгодишното издание на театралната иницатива събира стотици събития, както на живо в 15 града из цялата страна, така и в различни онлайн платформи. Изложбата Нощни персонажи пък ни представя вътрешен поглед зад кулисите. Портретните фотографии имат интроспективен характер и са придружени с QR код, който сканираме, за да научим несподелените досега истории на посланиците и техните разбирания за театъра.

Пълната програма на деветата Нощ на театрите разглеждаме тук и избираме между десетки разнообразни куклени, драматични, музикални и комедийни постановки. Предоставена ни е и възможност да се разходим по сцената на Софийска опера и балет, където научаваме тайните на грима, костюмите, и реквизита.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.