Карина Попова

Карина Попова
Жанр: инсталация, рисунки, обекти
Самостоятелната изложба на Карина Попова, наречена DREAMS, включва инсталация от порцеланови обекти и серия рисунки с туш. В инсталацията се виждат едни фантастични мигове, уловени чрез фотографията, която предава най-точно идеята за магическото и двойнственото, огледалните образи и тяхната роля в ежедневието и въображението на авторката.


"Това е една истинска и лична история, но инспирирана от сънищата. Поддържайки една сюрреалистична връзка между реалности фикция,чрез огледала и отражения, дублирането на реалността се пренася във визуалните ми търсения и открития. В сънищата ни се раждат идеи, случват се нереални неща и все пак те остават една неразгадана и дълбока загадка. Всяка идея в изкуството първо се ражда на определен език и неговата роля. В рисунките думите имат своето място в свободна и поетична форма, следвайки плавно извивките на мастилото, което често само води до създаването на работите."

Поради извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa ви съветваме да следите и сайтовете на организаторите на събитията, за които четете тук, за настъпили промени в програмата им.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.