• Bohemiae Rosa

  Карта на чешките земи от времето на барока, очертаваща ясно различим силует на роза, дава наименованието на мащабната изложба на чешки съвременни художници, която ще остане в пространството на Квадрат 500 до средата на октомври.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • .
 • Алцек Мишев. Акуи - Милано - София

  Ретроспективната изложба следва път на картини, теми, проекти. Оставям на преценката на зрителя сам да осмисли идеите и професията на художника – същата като тази на прадядо ми Иван Зограф от Кочериново.

                                      Алцек Мишев

  Национална галерия в Двореца  
 • Борис Ненов

  В навечерието на 100-годишнината от рождението на Борис Ненов галерия Райко Алексиев ни дава възможност да разгледаме картини от неговото ателие, собственост на семейството му.

  Съюз на българските художници Райко Алексиев  
 • Въздигане. Първият випуск

  На 14 септември от 18:00 часа в Софийска градска художествена галерия предстои откриването на изложба по повод 125 години от създаването на Националната художествена академия. Празнуваме тържествения юбилей с творби на водещи артисти и академици, оставили своята следа през десетилетията.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Георги Георгиев- Jorrras


  Проект ERRORS. (от серията Color Interactions) на Георги Георгиев-Jorrras разгръща в нова посока програмата на артиста за деконструкция на образа, като ...

  Основна изразна форма вече е петното, към което артистът подхожда c техника, въвличаща в равноправна употреба маслени бои и маслен пастел, цветни моливи и химикалки, темпера и акварел плюс колаж. Новият визуален експеримент на Jorrras се движи от философски по рода си предпоставки, вдъхновен от стремежа за проучване на самите условия за възможността на образа и визуалното. В този контекст всяко от петната действа като проявление на цвета, откроено на белия фон, във форма-следа, уловила енергията на творческия импулс.

  +359  
 • Георги Донов

  До края на месеца в Изложбен център Шипка 6 гледаме скулптура и рисунки на Георги Донов – един от нестандартните съвременни български автори, за когото казват, че постига ефект на инсталация дори при малките си обекти.

  Съюз на българските художници Шипка 6  
 • Данаил Атанасов

  Почти през целия месец септември Изложбен център Шипка 6 показва живописни платна на известния със своя модернистичен подход и индивидуален авторски стил Данаил Атанасов.

  Съюз на българските художници Шипка 6  
 • Закари Логан

  До края на септември в Little Bird Place гостува съвременният канадски художник Закари Логан, чиито творби изследват връзката между човека и природата.

  Little Bird Place  
 • Калина Христова

  Калина Христова събира в самостоятелна изложба картини в типична за нея техника (акрил, комбиниран с графична рисунка с пастелен молив върху картон), завършени в последната година, и произведения с нова посока, чрез които търси лична творческа трансформация.

  DOZA  
 • Яйцедентът

  Ясно социално послание – това е една от най-характерните черти в работата на Алекси Иванов. Неговите ярки, цветни, дръзки персонажи ни гледат с  хумор и умерена ирония от всякакви обекти в различни градове по света и у нас.

  Национална галерия Квадрат 500  

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098