• GLOW: графитите влизат в Квадрат 500

  Името му е Николай Петров, но го знаете по-скоро като GLOW или ви светва чак щом видите фосфоресциращите му графити.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • .
 • Love is in the air

  Това е изложба за любовта в изкуството и красивото в живота.

  Oborishte 5 Gallery and Hall  
 • Българска археология 2020

  По традиция най-интересните и впечатляващи открития от изминалия активен археологически сезон са събрани във временна експозиция в Централната зала на НАИМ.

  Национален археологически музей  
 • Давид Бем и Иржи Франта

  Изложбата Никъде нищо, някъде нещо включва цикъл дигитални рисунки – Симулиран сън, видео ADHD и карантинни рисунки, които Давид Бем и Иржи Франта си предават по време на карантината и в началото функционират като закодирани съобщения, които обменят помежду си.

  Чешки културен център  
 • Любен Домозетски: BLOOM

  Познаваме Любен и неговите 6 момента от рубриката ни за артисти, а сега се задава с изложбата BLOOM в Little Bird Place, която следва същата онази жанрово-идейна линия от първата самостоятелна му самостоятелна изложба там - научни илюстрации и експерименти с научната илюстрация.

  Little Bird Place  
 • Никола Танев

  Отложената от декември експозиция с архивни документи, скици и живописни творби на Никола Танев вече е отворена за разглеждане с контролиран достъп в залите на Двореца.

  Национална галерия в Двореца  
 • Николай Константинов

  Роденият в София, но живеещ вече повече от 30 години в Брюксел Николай Константинов открива своята първа самостоятелна изложба в България.

  Структура  
 • Пенчо Георгиев

  СГХГ отбелязва 120-годишнината от рождението на Пенчо Георгиев с над 150 от неговите запазени творби. Дълбоко свързан с модернизма в българското изкуство, той започва да твори активно през 20-те години на миналия век заедно с Иван Милев, Илия Бешков и Васил Стоилов, но трагичен инцидент слага край на живота му през 1940, обричайки го на забвение сред младите поколения.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Само минутка: 60 снимки, в които времето е в главната роля

  Боряна Пандова стартира хронометъра на своята камера, за да отмери само минутка от Времето.

  Credo Bonum  
 • Сигурно е просто вятърът


  С: Минхьок Ан, Со Йеон Ким, Кристина Ловаас и Руди Нинов

  Свеж полъх от Германия и съвременната арт сцена носи месец март и пролетта на 2021 с изложбата Сигурно е просто вятърът с куратор Виктория Драганова.

  Гьоте-институт  
 • Срещи в Париж

  През лятото на 1939 в Париж си дават среща група български специализанти в областта на изкуството. Сред тях е и Васка Емануилова. Заедно с Ненко Балкански, Иван Фунев, Илия Бешков, Ангел Вълчанов, Кирил Кръстев, Асен Разцветников, Васил Гачев и много други тя посещава редица музеи, катедрали, архитектурни паметници в световния културен център и околностите му, а в неделите разглежда замъците по поречието на Лоара.

  Васка Емануилова  

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088