• Made in Лещен Vol.1


  Александра Георгиева, Гергана Иванова, Жана Миткова, Ива Маркова, Младен Йорданов, Гергана Балабанова

  Докато това лято едни са си почивали, други са опъвали границите на комфортната си зона с помощта на резидентската програма на галерия Little Bird Place и платформата Art and Culture Today.

  Little Bird Place  
 • .
 • Вера Недкова & Деница Боева

  След като е завещан на Националната галерия преди 25 години, от 2004 домът на Вера Недкова на ул. 11-ти август 2 е отворен за нас, както тя е искала преди смъртта си. На това интимно място днес опознаваме работите ѝ в нова компания – в апартамента гостуват по-съвременни автори със сходни на нейните интереси и вълнения.

  Къща-музей Вера Недкова  
 • Гергана Табакова

  "Новата мерна единица за изминалото време", казва Гергана за боклука, около който е завъртяна цялата є изложба. На езика на живописта тя очертава проблема с всички онези предмети и вещи, които минават през живота ни набързо, за да ни поддържат живи и щастливи, а после също толкова бързо отиват в кофата. И така до безкрай.

  DOZA  
 • Изложба на Джоел Майеровиц

  Роден през 1938, Майеровиц има над половин век опит с камерата, за което време успява да се докаже като забележителен уличен фотограф, да издаде над 30 книги и да подреди над 350 изложби. Някога отказът да се примири, че само черно-белите кадри са изкуство пък го нарежда и сред пионерите на цветната фотография.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Изложбата PURE /future/ като индивидуално преживяване

  Ако следите културния календар, трябва да сте чували за Християн Бакалов – българо-френският артист няколко пъти е гостувал в София с потапящо-пърформативни визуални инсталации. 

  Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство  
 • Музейни турове в Квадрат 500

  Постоянната експозиция на Националната галерия включва най-значимите образци на българското изкуство, работи на европейски майстори, както и на автори от Азия, Африка и Латинска Америка. В поредица от 50-минутни музейни турове ще научите историята на част от над 1 600 творби, разположени в 28 зали на Квадрат 500.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Фестивал на съвременната българска керамика 2020

  Ежегодната изложба на секция Керамика към СБХ ни показва истински оригинални и сравнително нови керамични работи на 30‑ина български автори (а тази година и на няколко румънци) в многообразие от стилове и техники. Всеки път има и почетни участници – сега това са Коста Данев и починалият през 2010 Здравко Манолов.

  Съюз на българските художници Райко Алексиев