• Wasteland

  В превод от английски wasteland означава неизползваема площ земя, която е станала безплодна или обрасла; мрачна и неизползвана или пренебрегвана градска или индустриална зона. В изложбата на Дафна Стоилкова и Борислав Янев тя е пустош, занемареност, постапокалипсис, антиутопия. Граница между старото и новото.

  UniArt Gallery  
 • .
 • Албанско съвременно изкуство

  В съвместната изложба А или без извинение, която тече успоредно в галериите Васка Емануилова и DOZA, участват единадесет автори, които олицетворяват младата, развиваща се художествена сцена в Албания.

  Васка Емануилова  
 • Андрей Даниел

  През 2019 Андрей Даниел е поканен да представи самостоятелна изложба в СГХГ, но в процеса на подготовка художникът неочаквано напуска този свят. Неговата загуба налага преосмисляне на целия проект с включване на биография и каталожна част, представяща живописта му в хронологичен ред.

  Софийска градска художествена галерия  
 • Даниела Костова

  Самостоятелната изложба на Даниела Костова реди три творби, които са създадени между февруари 2020 и февруари 2021. Времевият отрязък е важен, защото, както казва самата тя: "Имам чувството, че времето през тази година за мен едновременно спря, сви се и се разду неимоверно. И в този смисъл, изложбата в Структура представлява моята лична перспектива към един особен, странен, дори налудничав момент."

  Структура  
 • Дора Бонева

  Настоящата изложба живопис на Дора Бонева, която този месец навърши 85 години, в по-голямата си част е ретро-спективна, но представя и нови картини, рисувани в последните месеци.

  Съюз на българските художници Райко Алексиев  
 • Калина Христова

  Самостоятелната експозиция Преобразяване, която графикът и илюстратор Калина Христова излага в галерия Little Bird Place, е продължение на нейните разнородни търсения както в областта на графиката, така и в акрилната живописна техника.

  Little Bird Place  
 • Корнелиу Баба

  57 живописни и графични творби на румънския художник Корнелиу Баба излизат за малко от частна колекция, за да погостуват в Националната галерия.


  Национална галерия в Двореца  
 • Нора Ампова

  Самостоятелната изложба на младата художничка Нора Ампова включва 23 живописни платна, събрани под името Истории от облака. Картините са създадени през изминалата година в покрайнините на Женева, където Нора живее и работи. Пасторалните пейзажи, интимните моменти и необятните небеса крият в себе си препратка към нещо познато и любимо.

  Нюанс  
 • Радостин Седевчев

  Радостин Седевчев работи с миналото за изложбата си Този свят се ражда и умира, без да оставя гробници. Но тук няма да видим документи, които се съхраняват в архиви и библиотеки, а "намерени материали" – издирени и придобити по битаците снимки, писма, дневници, карти, ученически тетрадки, бележници и други, завинаги отделени от авторите си, станали ненужни и анонимни.

  Национална галерия Квадрат 500  
 • Севда Семер

  Лични емоции, субективни възприятия на реалността и търсене на идентичност под формата на дневници, рисунки и инсталации, в които присъства гласът на художничката Севда Семер, очертават едно интимно поле на комуникация с публиката.

  +359  
 • Театърът – това съм аз

  Замислена по повод Световния ден на театъра и създадена като дългосрочен проект на Международното триенале на сценичния плакат – София, обновената колекция Театърът – това съм аз вече съдържа близо 80 афиши и колажи.

  Театър Азарян  
 • Хербариум

  Проектът Хербариум изследва работната среда в съвременната култура, в която се раждат и обменят идеи. Фокусът на Хербариум е да се създаде колекция, запечатала в кутии (с размери 40х40х10 см или 20х40х10 см) енергията на различни поколения творци.

  Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство  

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098