Европейска нощ на музеите и галериите

Европейска нощ на музеите и галериите


18 - 19 май 2018
Над 50 събития в рамките на 2 дни и над 60 локации обхваща третото издание на фестивала Нощ на музеите и галериите във Варна. Всички варненски музеи ще участват на 19 май (събота), с различно работно време и вход свободен за посещения.


С вход свободен в събота ще работят и по-отдалечените комплекси като Побити камъни, Аладжа манастир, Фанагория, Музеят на стъклото в Белослав, Етнографски център Роден край. Традиционно, с интересни програми се включват Музеят за Нова история на Варна, Военноморският музей и Музеят на Възраждането.
Любителите на изложби ще могат да избират между над 10 такива, които ще бъдат открити още в първия ден на фестивала в различни галерии и пространства. Сред акцентите са гостуването на артистичната група Дупини в комплекс Морско казино. Калоян Илиев-Кокимото ще открие своя концептуална изложба в галерийното пространство на Фотосинтезис. В Арт салона на Радио Варна ще бъде подредена фото изложба, отразяваща живота на големия български актьор Кирил Господинов. Творческа група XXL ще се вихри в арт пространството на галерия Тереза Зиковска, а Социалната чайна ще срещне писателя Радослав Гизгинджиев с почитатели. Фото изложбата От дебрите на Татрите ще гледаме във Франкофонски център-Варна. Също там ще има и безплатни прожекции на френски късометражни филми. Не е пропусната и музикалната програма, която тази година включва специални гости – група Tapi Project от Индия. Те ще ни пренесат в света на съвременната фолк и уърлд музика в залата на Градската галерия на 19 май от 20:00.

Европейската нощ на музеите е на 19 май
Пълната програма е на varnanight.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.