Европейска нощ на музеите във Варна

Европейска нощ на музеите във Варна


19 - 20 май 2017
Повече от 50 събития в различни културни пространства във Варна, Белослав и село Тополи ще може да посети публиката с вход свободен на 19 и 20 май по време на Европейската нощ на музеите.


Почти всички музеи в града ще бъдат отворени за посещение на 20 май, а няколко музея предлагат и специални програми. Сдружение Чигот гостува с исторически възстановки в Парк-музей Владислав Варненчик. В Музея за история на медицината наред с други събития ще се открие изложбата Морска Варна - поглед в миналото и днес. Военноморският музей и Музеят за нова история на Варна също ще посрещат с много събития, сред които училище за моряци, концерт и прожекции на филми.
Художествена галерия Борис Георгиев също предлага няколко изложби, представяне на дебютна стихосбирка, лекции, демонстрации и концерт.
В инициативата тази година се включват Музеят на стъклото в Белослав и Етнографски център Роден край в село Тополи, където може да се разгледа постоянната експозиция кукли от текстил и дърво, народни носии и шевици.

Европейската нощ на музеите е на 20 май
Пълната програма е на varnanight.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.