Международен панаир на занаятите и изкуствата

Международен панаир на занаятите и изкуствата


1 - 21 август 2016
В продължение на двадесет дни (1-21 август) варненци ще могат да се насладят на таланта на автори работещи в областта на дърворезбата, иконописта, художествения текстил, керамиката, кожената пластика, рисуваното стъкло и коприна, майстори на чанове, носии, уникални кукли.


Посетителите ще наблюдават на живо и създаването на уникални творби по време на двадесетото издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата. Юбилейното издание ще се открие с концерт на Деси Добрева и Фолклорен ансамбъл Варна, а водещи на събитието ще бъдат Иван и Андрей.
В специално изградената галерия Къщата на майсторите ще бъдат изложени картините на утвърдени художници от различни държави. Проектът Красотата на камъка: Италия-България ще представи български и италиански скулптори, които на живо, пред хилядна публика, ще представят уменията на български и италиански каменоделци. Сред останалите събития в програмата са Международен пленер на изящните изкуства и конкурс Сувенири. Панаирът ще бъде закрит на 21 август с официална церемония, на която ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурсите. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.