• Капана Фест

  29 май 2015 - 1 юни 2015
  Капана фест е тридневен фестивал с културен характер, в който ще се слеят разнородни форми на изкуството – от музика и танци, през кино и литература, до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност. Централния квартал ще се превърне в лабиринт на изкуствата и ще постави Пловдив до културни и екзотични центрове като Барселона, Лисабон и Истанбул.
 • Арт Позитив

  23 май 2015 - 14 юни 2015
  За дванадесети път ще се проведе фестивалът за съвременно изкуство Арт Позитив, който тази година е посветен на темата Отклонение.
 • Нощ на музеите 2015

  16 - 17 май 2015
  Една нощ в музея. Всъщност не в един, а в много из цяла България. Говорим за предстоящата Нощ на музеите, в която гледаме изложби, слушаме концерти и се съветваме с картата за следваща локация.
 • One Design Week

  19 - 28 юни 2015
  One Design Week е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Провежда се всяка година в края на месец юни. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика - изложби, работилници, дискусии, представяния, лекции, детска програма, филми, книги, партита.
 • Sofia Underground 2015

  25 - 26 април 2015
  Тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство Sofia Underground се върти около темата Машини, за да потърси въпросните полета и средства в зоната на разлома или сблъсъка между techne и psyche. Две позиции, чието взаимодействие определя реалността и състоянието ни като обекти и субекти, същества и проекции, отделни единици и части от цялото, творци и материал, живи и не, хора.
 • София Ъндърграунд

  25 април 2015 - 2 май 2015
  Международен фестивал за пърформанс и гранични форми на изкуство.
 • Tripoteca гостува на Пловдив

  11 - 12 април 2015
  След обиколка през 12 държави, Tripoteca – фестивалът за психаделични филми и изкуство пристига за първи път в Пловдив на 11 и 12 април, с 70 късометражни филми и анимации, аудио-визуален пърформанс и изложба на принтове и инсталации.
 • One Architecture Week

  10 - 19 октомври 2014
  Прясно провъзгласеният за Европейска столица на културата 2019 Пловдив ще подслони още един фестивал тази есен. Седмият One Architecture Week (10–19 октомври) се настанява уютно в уличките на колоритния квартал Капана, както си му е реда – с изложби, лекции, необичайни намеси в градската среда и креативни детски работилници. Всичко, пречупено през идеята, че архитектурата може (и трябва) да се възприема като част от културата.
 • One Design Week

  20 - 29 юни 2014
  Фестивалите на Едно се превърнаха в традиционни и чакани събития. Началото на лятото по право е посветено на всичко онова, което е пряко и косвено свързано с думата дизайн. Тазгодишното издание на One Design Week (20-29 юни) ще протече във великолепния Пловдив и отново предлага богата на събития програма и много чуждестранни гости.
 • Месец на фотографията [2014]

  1 юни 2014 - 20 юли 2014
  Над 60 фотоизложби в София и страната ни очакват през юни.
 • Великденски Handmade day

  12 април 2014
 • Сцена, палитра, слово

  20 - 28 февруари 2014
  Зимния фестивал на изкуствата е събитието, което пораздвижва културния живот на Пловдив в самия край на дългата зима. Затова очакванията към него винаги са големи и, трябва да признаем, тазгодишната програма отново не разочарова.
 • Sofia Architecture Week 2013

  22 ноември 2013 - 1 декември 2013
  Всичко хубаво на този свят започва като блед щрих, сетне достига контурите на мечта и започва да пулсира. Точно толкова силно, колкото пожелаем. Навярно така плах е бил стартът и на Sofia Architecture Week, вече традиционно и чакано културно явление, силно ангажирано с казусите на градската среда. Нещо повече, явлението смее да се променя и адаптира – шестото издание на SAW се установява в Пловдив между 22 ноември и 1 декември.
 • Международни дни на фотографията 2013: Разстояния

  11 - 31 октомври 2013
  С навлизането на новите дигитални технологии няма човек, който да не снима и да не обича да разглежда снимки. Фотографията вече е достъпна за всеки, но фестивалът Международни дни на фотографията представя най-добрите образци на фотографското изкуство.
 • Нощ на музеите и галериите

  20 - 21 септември 2013
  Изкуство, история, срещи и хиляди хора из улиците на Пловдив са запазените знаци на Нощта на музеите и галериите, която за втори път се провежда в рамките на два дни – първият, запазен за модула Музеи и галерии, а вторият – за модулите Култура и клуб и Град и публични пространства.
 • Национални есенни изложби

  1 - 30 септември 2013
  Възникнали като алтернативно място за представяне на млади, неконюнктурни пластически позиции извън централизирания модел на функциониране на изобразителното изкуство в края на 60-те години на 20 век, Националните есенни изложби в Старинен Пловдив постепенно се превърнаха в едно от най-представителните събития за съвременно изкуство в национален мащаб, представящо по правило класически медии и известни имена.
 • Фестивал Улица Отец Паисий

  7 - 9 юни 2013
  Фестивалът Улица Отец Паисий - едно от събитията, което пловдивчани (и не само) очакват с нестихващ интерес, навлиза в четвъртата си годишнина. Изложби, инсталации, фестивална къща, концерти, кино и пърформанси ще изместят ежедневните отношения на най-симпатичната пловдивска улица между 7 и 9 юли.
 • Европейска нощ на музеите и галериите

  18 май 2013
  Всички регионални музеи и 12 частни галерии ще вземат участие в първата за Пловдив Европейска нощ на музеите – културно събитие, което се случва ежегодно от 15 години насам в големите европейски столици.
 • Сцена, палитра, слово

  24 февруари 2013 - 3 март 2013

  Зимният фестивал на изкуствата Сцена, палитра, слово навлиза смело в своята девета годишнина. Фестивалът, който традиционно се провежда в последната седмица на февруари, е възможност да се запознаем с работата на писатели, поети, режисьори, актьори, художници, които досега не са показвали творбите си пред пловдивска публика.


 • Празници на Старият град

  23 - 29 септември 2013