• My Little Pony: Филмът My Little Pony: The Movie

  САЩ/Канада, 2017, 99'
  Режисьор: Джейсън Тисен

  Когато тъмна сила заплашва града на понитата Понивил, шестимата главни герои предприемат пътуване до края на своя свят Екуестрия, за да спасят любимия си дом.

  Фестивален и конгресен център  
 • Pro любов. Само за възрастни Про любовь. Только для взрослых

  Русия, 2017, 109'
  Режисьори: Алексей Чупов, Резо Гигинеишвили, Анна Меликян, Наталия Меркулова, Павел Руминов, Нигина Сайфулаева, Евгений Шелякин · С: ...

  "Защо е толкова трудно да съхраним връзката си в модерния свят?", пита Джон Малкович като любовен гуру в този руски, но по холивудски небрежен омнибус, навързал няколко романтични истории от различни режисьори.

  Arena Mall Varna  
  Фестивален и конгресен център  
 • Без последна спирка The Commuter

  Франция/Великобритания, 2018, 104'
  Режисьор: Жауме Колет-Сера · С: Лиъм Нийсън, Вера Фармига, Патрик Уилсън, Сам Нийл

  След като се справи със зли германци (Без име), силна турболенция (Директен полет) и жестоки албанци (Среднощно преследване), Лиъм Нийсън влиза в четвъртата си гонка на живот и смърт, режисирана от испанеца Жауме Колет-Сера.

  Arena Grand Mall Varna IMAX  
  Arena Mall Varna  
 • Бикът Фердинанд Ferdinand

  САЩ, 2017, 106'
  Режисьори: Карлос Салдана

  "Има места, където не ви измъчват, защото сте себе си", припомня добродушният бик, докато търси обратния път към своя дом в рисуваната премиера. Посрещаме го с две номинации за Златен глобус на рогата, а създателите на Рио и Ледена епоха отново спояват картинките с тънка ирония, за да не скучаем до хлапето в салона.

  Arena Grand Mall Varna  
  Arena Mall Varna  
 • Борг/Макенроу Borg McEnroe

  Швеция/Дания/Финландия, 2017, 108'
  Режисьор: Янус Мец · Със: Сверир Гуднасон, Шая Лебьоф, Стелан Скарсгаард, Тува Новотни, Йън Блакман, Лео Борг

  С датчанина Янус Мец на режисьорската скамейка тук можем да сме спокойни – първият му филм Армадило документира войната в Афганистан като за 10 фестивални награди.

  Фестивален и конгресен център  
 • Бърлога на крадци Den of Thieves

  САЩ, 2018, 140'
  Режисьор: Крисчън Джудгаст · С: Джерард Бътлър, Пабло Шрайбър, О'Шей Джексън-младши, Джордан Бридес, Евън Джоунс, 50 Cent, Купър Андерсън

  Ако имате добър спомен от Код: Лондон, Крисчън Джудгаст е един от сценаристите му, който близо десет години събира кураж за първия си филм сега.

  Arena Grand Mall Varna  
 • Викинг Viking

  Русия, 2016, 133'
  Режисьор: Андрей Кравчук · Сценарий: Андрей Кравчук, Йохан Мелик · С: Антон Адасинский, Андрей Смоляков, Игор Петренко, Максим ...

  Андрей Кравчук (с две награди от Берлинале за Италианецът) използва реални документи, както и викингските Саги за кралете за сюжета на тази историческа драма с елементи на епично фентъзи, която ни връща в Киевска Рус през 10 век.

  Фестивален и конгресен център  
 • Гранд Централ Grand Central

  Франция/Австрия, 2013, 93'
  Режисьор: Ребека Злотовски · С: Тахар Рахим, Лея Сейду, Оливие Гурме, Дени Меноше, Жоан Либеро

  Хари е ловък и умен младеж, който винаги постига със собствени сили мечтите си. Прехранва се от различни временни ангажименти, но ето че съвсем случайно получава работа в атомна електро-централа.

  Фестивален и конгресен център  
 • Да изгубиш от поглед брега Losing Sight of Shore

  САЩ/Австралия/Самоа/Великобритания, 2017, 92'
  Режисьор: Сара Мошман

  Те са четири смели жени. Скачат в една лодка и започват да гребат като заявяват на света: "Никога не можеш да прекосиш океана, ако не ти стиска да изгубиш от поглед брега" и преплават Тихия океан от Америка до Австралия в подкрепа на една кауза.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Джуманджи: Добре дошли в джунглата Jumanji: Welcome to the Jungle

  САЩ, 2017, 119'
  Режисьор: Джейк Касдан · С: Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Джак Блек, Карън Джилиан, Ник Джонас, Морган Търнър, Мадисън Айсмен, Алекс Улф

  В тази кръстоска между Шантав петък и Аватар четирима играчи се омешват по правилото "избираш си герой и играеш ролята му". Тук Джуманджи е видео игра от 90‑те, която поглъща Скалата и компанията му в джунгла без шорткът за оцеляване, а дебелашките майтапи вървят в комбо с Джак Блек и големи пуканки.

  Arena Grand Mall Varna  
  Arena Mall Varna  
 • Дъвка за балончета

  България, 2017, 100'
  Режисьор: Станислав Тодоров-Роги · Сценарий: Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова, Тео Чепилов · Музика: Калин Николов ...

  След като откъсна Златна роза за най-добър сценарий, Дъвка за балончета се пука и на нефестивален екран с обещанието "честна пионерска" за романтична комедия.

  Arena Mall Varna  
 • Дъжд от пот Pluie de sueur

  Mароко, 2017, 126'
  Режисьор: Хаким Белабес · С: Хамид Белабес, Фатима Захра Бенасер, Амине Енаджи

  Мбарек обработва наследствено парче земя в мароканско селце и това е всичко, което има: имуществото и прехраната му.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Елмазеният меч Kazakh Khanate

  Kaзахстан, 2017, 133'
  Режисьор: Рустем Абдрашев · С: Кайрат Кемалов, Еркебулан Дайров, Доскан Жолжаксинов

  Епични битки и драматични събития се разразяват през 15-и век в безкрайната степ. Мечовете на бойците са по-тежки от стомана и по-здрави от елмаз.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Земя Terra

  Франция, 2015, 97'
  Режисьори: Ян Артюс-Бертран, Мишел Питийо

  Едно пътешествие от птичи поглед: в дивото и в мегаполиса, в сибирски мраз и пустинна жега, в глада и изобилието, в окото на вулкана и в сърцето на водопада, от Арктическия кръг, през африканската савана и Амазонската джунгла до австралийските бадемови плантации.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Италия, Италия Italia, Italia

  Иран, 2017, 100'
  Режисьор: Кавех Сабагзаде · Със: Сара Бахрами, Хомаюн Ершади, Хамед Комейли

  Из мислите на един влюбен в съпругата си мъж: "Знам, че се усмихва на сън и стиска юмруче. Знам, че обича котките. Самата тя се мисли за котка. "
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Камино де Сантяго Camino de Santiago

  Швейцария, 2015, 82'
  Режисьори: Йонас Фрай, Мануел Швайцер

  Един път и хиляди човешки съдби. Хора от цял свят се стичат, за да извървят своя поклоннически маршрут. Някои тръгват в търсене на новия си житейски път, други, за да видят докъде ще стигнат физическите им възможности, а трети – просто да се забавляват и да срещнат нови приятели. Целта на всички е да достигнат до мощите на Свети Яков в Сантяго де Компостела.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Кръговрат Javdanegi

  Иран, 2016,145'
  Режисьор: Мехди Фард Гадери · Със: Судабех Беизаи, Али Ебдали, Марал Фарджад, Анахита Немати

  Шест семейства пътуват в различни купета на нощния влак. Шест различни истории се преплитат, за да се окаже накрая, че всеки има нещо общо с хората от съседното купе и съдбата му е повлияна от случващото се във влака.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Лили рибката

  България, 2017, 107'
  Режисьор и сценарист: Ясен Григоров · Музика: Виктор Стоянов · С: Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев, ...

  Приказка за метаморфозите на едно дете. Щом някой го погледне в очите, то предизвиква магическа вихрушка, променяща го от момче в момиче и обратното. Родителите на детето се местят на село и срещат семейство цигани магьосници. Дъщеря им Лили е връстничка на Необикновеното дете. Тя прави изключителна саможертва в името на любовта.

  Фестивален и конгресен център  
 • Малък голям живот Downsizing

  САЩ/Норвегия, 2017, 135'
  Режисьор: Александър Пейн · С: Мат Деймън, Кристоф Валц, Кристен Уиг, Нийл Патрик Харис, Джейсън Съдейкис, Хонг Чау

  "Хубавите неща идват в малки опаковки" е мотото, с което Александър Пейн (Потомците, Небраска) прожектира в главите ни тази миниатюрна драма с великански идеи.

  Arena Grand Mall Varna  
 • Матилда Matilda

  Русия, 2017, 109'
  Режисьор: Алексей Учител · С: Ларс Айдингер, Михалина Олшанска, Данила Козловски, Луизе Волфрам, Ингеборта Дапкунайте, Сергей Гармаш, ...

  Николай е наследник на руския трон, а Матилда – световноизвестна балерина. Двамата имат краткотрайна афера, която се превръща в страстна любов, посрещната от двора на владетеля с пълно неодобрение.

  Фестивален и конгресен център  
 • Междузвездни войни: Последните джедаи 3D Star Wars: The Last Jedi

  САЩ, 2017, 152'
  Режисьор: Райън Джонсън · Сценаристи: Райън Джонсън, Джордж Лукас · С: Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Марк Хамил, Домнал Глийсън, Кари ...

  В Галактиката, където Първият Орден и Съпротивата яростно се сражават едни с други в една безконечна война, Рей (Дейзи Ридли) пробужда Силата в себе си.

  Arena Grand Mall Varna  
  Arena Grand Mall Varna IMAX  
  Arena Mall Varna  
 • Най-великият шоумен The Greatest Showman on Earth

  САЩ, 2017, 105'
  Режисьор: Майкъл Грейси · С: Хю Джакман, Зак Ефрон, Ребека Фъргюсън, Мишел Уилямс

  Хю Джакман става Финиъс Барнъм – американски импресарио, който извървява целия път от нулата до върха, създавайки мега шоу с банда ексцентрици. Режисьорският дебют на Майкъл Грейси е тук, за да ни покаже колко е трудно да бъдеш забавен и да напомни, че "никой не променя света, ако е като всички останали".

  Arena Grand Mall Varna  
 • Нокаут или всичко, което тя написа All She Wrote

  България, 2016
  Режисьор и сценарист: Ники Илиев · С: Гари Дурдан, Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Джеймс Таминия, Диана Любенова, Александър ...

  Третият режисьорски дубъл на Ники Илиев удря в пресечната точка между бокса и музиката. Арън е бивш шампион, но психичес­ка травма го сваля от ринга, за да го качи на сцената с китара и терапевтична цел. Брат и сестра български емигранти обаче го връщат към стария занаят - гледаме сблъсъка с Гари Дурдан, Саня Борисова и Орлин Павлов.

  Arena Grand Mall Varna  
  Arena Mall Varna  
 • Падингтън 2 Paddington 2

  САЩ/Великобритания/Франция, 2017, 103'
  Режисьор: Пол Кинг · С: Хю Грант, Брендън Глийсън, Джули Уолтърс, Джим Броудбен, Бен Ухишау, Хю Боневил · Озвучен на български с ...

  Мечето от Перу се завръща неустоимо като количката с десерти, която разкарва, и сладко като мармалада, полепнал по козината му през повечето време.

  Arena Grand Mall Varna  
  Arena Mall Varna  
  Фестивален и конгресен център  
 • Партито The party

  Великобритания, 2017, 71'
  Режисьор: Сали Потър · С: Кристин Скот Томас, Тимъти Спол, Патриша Кларксън

  В мрачната комедия Партито, Джанет (Кристин Скот Томас) е домакиня на празник, в който близки приятели се събират в нейния лондонски дом, за да отпразнуват растежа й в политическата кариера.

  Регионална библиотека Пенчо Славейков [Сливница]  
 • Пич, къде е баща ти? Father Figures

  САЩ, 2017, 113'
  Режисьор: Лоурънс Шер · С: Оуен Уилсън, Ед Хелмс, Глен Клоуз, Кристофър Уокън, Джей Кей Симънс, Винг Реймс, Тери Брадшоу, Кейти Ейсълтън

  Оуен Уилсън и Ед Хелмс са братя близнаци, които подлагат на тест за бащинство партньорите на майка си (Глен Клоуз), за да открият другата част от ДНК-то си. "70-те бяха шантави години, моногамията не беше приоритет" обаче затруднява мисията кой-е-татко, затова пичовете тръгват на обиколка из цяла Америка, за да научат дори повече, отколкото им се е искало.

  Arena Mall Varna  
 • По действителен случай D’après une histoire vraie

  Франция/Белгия/Полша, 2017, 110'
  По книгата По действителен случай на Делфин дьо Виган · Режисьор: Роман Полански · Сценаристи: Оливие Асайас, Роман Полански ...

  Писателка изживява труден период, след като излиза последната ѝ книга. Причината? Една маниакална нейна почитателка…

  Фестивален и конгресен център  
 • Посоки

  България/Германия/Македония, 2017, 103'
  Режисьор: Стефан Командарев · Сценарий: Симеон Венциславов, Стефан Командарев · С: Анна Командарева, Васил Василев-Зуек, Иван ...

  След като през 1988 Време на насилие на Людмил Стайков (съкратен вариант на Време разделно) е сред заглавията на Особен поглед в Кан, първият ни филм в тази селекция след 30 години отново пита как да запазим вярата си, но най-вече в пътя напред.

  Фестивален и конгресен център  
 • Прах Toz

  Турция/Афганистан, 2016, 120'
  Режисьор и сценарист: Гьозде Курал · С: Йойкю Карайел, Саед Масуд Ахмади, Еркан Акбулут

  Корените на Азра са в Афганистан, но животът ѝ минава в Истанбул. Изпитва угризения, че отдавна се е отчуждила от семейството, но смъртта на майка ѝ я кара да вземе решение.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • С кану по Амазонка Dug Out

  Великобритания, 2017, 53'
  Режисьори: Бенджамин Сад, Джеймс Тръндъл

  Бенджамин и Джеймс имат мечта: да плават по Амазонка така, както са го правели древните индианци – с дървено кану.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • С червило под бурката Lipstick Waale Sapne

  Индия, 2016, 117'
  Режисьор: Аланкрита Шривастава · С: Ахана Кумра, Ратна Патак Шах, Конкона Сен Шарма, Плабита Бортакур

  Риана се крие под бурка, но си мечтае за скъсани дънки, лоши момчета и Майли Сайръс. Лийла е на прага на брака, но използва секса, за да изживява фантазиите си и да разиграва мъжете.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Тайната на Коко Coco

  САЩ, 2017, 109'
  Режисьори: Лий Анкрич, Ейдриън Молина

  Отбихме се до вкусния Париж (Рататуи), запознахме се с чувствителни роботи (УОЛ.И), надникнахме в човешкия ум (Отвътре навън), а сега от Pixar ни изпращат и в Мексико.

  Arena Grand Mall Varna  
 • Фадма Fadma

  Мароко, 2017, 88'
  Режисьор: Ахмед Ел Маануни · С: Бернар Фарси, Фидила Бунмуса, Луси Фан

  "Жена и половина" така я познават всички на площад Джемаа ал-Фна, където работи като екскурзовод. Животът на Фадма е разкъсван между Маракеш и Франция.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център  
 • Формата на водата The Shape of Water

  САЩ, 2017, 120'
  Режисьор: Гийермо дел Торо · Със: Сали Хоукинс, Майкъл Шанън, Ричард Дженкинс, Октавия Спенсър, Дъг Джоунс, Майкъл Щулбарг

  Този умел хибрид между научна фантастика и готически романс обра четири награди във Венеция, сред които и Златен лъв, а сега Гийермо дел Торо вкарва и нас в тайната американска лаборатория през Студената война.

  Dolby Theatre [Варна]  
 • Чудо Wonder

  САЩ, 2017, 113'
  Режисьор: Стивън Чбоски · С: Джулия Робъртс, Джейкъб Трембли, Оуен Уилсън, Изабела Видович

  Стивън Чбоски, който стои зад книгата и камерата на Предимствата да бъдеш аутсайдер, отново филмира необикновена история – тази на 11-годишния Оги Пулман, роден с деформирано лице. След 27 операции родителите му (Джулия Робъртс и Оуен Уилсън) го изпращат в обикновено училище, но как ще го приемат другите хлапета?

  Arena Mall Varna  
  Фестивален и конгресен център  
 • Чужденец в родината

  Казахстан, 2017, 95'
  Режисьор: Сабит Курманбеков · С: Дулига Акмолда, Есим Сегизбаев, Баян Кажнабиева, Динара Даирова

  Родният Казахстан за стария Безарбай е земният рай от спомените на едно дете. Животът му минава в Афганистан, но днес семейството му получава статут да се завърне в родината.
  · Sofia MENAR Film Festival
  Фестивален и конгресен център