• Бурята The Tempest


  от Шекспир · Режисьор: Стоян Радев · Асистент-режисьор: Веселина Михалкова · Сценография: Стоян Радев, Славяна Иванова · ...

  Възпитаниците на школата на Стоян Радев Ге. К. Студио Театър ще представят новата си постановка по Бурята от Уилям Шекспир. С нея младите творци отбелязват 450 години от рождението и 400 години от смъртта на английския ренесансов поет и драматург и един от най-големите автори в световната литература.

  Драматичен театър Стоян Бъчваров [Варна]  
 • В защита на пещерния човек


  от Роб Бекер · Режисьор: Стоян Алексиев · Моноспектакъл на Димитър Бакалов

  Забавен и проницателен спектакъл за отношенията между мъжете и жените, предизвикващ бурен смях и у двата пола. По време на представлението зрителите честичко се побутват с лакет, разпознавайки себе си в историите, разказвани на сцената.

  Фестивален и конгресен център  
 • Вик за любов


  от Жозиан Баласко · Реж.: Асен Блатечки · С: Койна Русева, Асен Блатечки, Стефан Иванов,  Александър Александров

  Разказ за живота в театъра - любов, омраза, изневери, непостигнати мечти, наивност и чаровност на актьорските души. Героите са изпаднали от театралната каруца, а сега отново трябва да се възкачат на нея, изминавайки пътя към актьорската голгота.

  Театър Българан  
 • Вуйчо Ваньо Дядя Ваня


  от А.П. Чехов · Режисьор: Пламен Марков · Сценография и костюми: Мира Каланова · Музика: Калин Николов · Със: Стоян Радев, ...

  В произведенията на руския класик Чехов се наблюдава една особена изящна тъга, която характеризира цялото му творчество. Тя се усеща и в пиесата Вуйчо Ваньо, в която героите повече или по-малко се разминават с представата за себе си и мястото, което заемат в света.

  Драматичен театър Стоян Бъчваров [Варна]  
 • Горско училище


  С: Боян Стоянов, Евгения Василева, Гергана Господинова, Таня Велянова, Стоян Стоянов · Музика: Христо Намлиев

  Горско училище е забавен образователен спектакъл, изпълнен с уроци, игри и закачки. Денят в Горското училище минава неусетно. Всеки ученик знае, че в училище е забавно и весело.

  Държавен куклен театър Варна  
 • Двамата невронци


  от Рашко Младенов · С: Орлин Горанов, Рашко Младенов и Константин Цеков (ФСБ)

  Актьорът Рашко Младенов и музикантът Константин Цеков (ФСБ) пресъздават чрез музиката живота на двама пенсионери, живеещи в старчески дом. Останали сами, единственото нещо, което ги радва, са музикалните инструменти, които са запазили.

  Фестивален и конгресен център  
 • За Господ - забранено!


  от Мартин Макдона · Режисьор: Асен Блатечки · Сценография и костюми: Антония Попова · С: Асен Блатечки, Асен Лозанов, Ива ...

  Двама братя - непредвидими, неморални, диви, смешни и напълно достоверни. За тях едно отцеубийство е по-малко престъпление от убийството на куче. Световноизвестният ирландски драматург Мартин Макдона е нестандартен и скандален не само в живото, но и в пиесите си.

  Фестивален и конгресен център  
 • Когато котката я няма When the cat's away


  от Джони Мортимър и Брайън Кук · Постановка: Асен Блатечки · Сценография и костюми: Антония Попова · Музика: Христо Намлиев ...

  Действието се развива в най-цветните и луди години на миналия век. Историята надниква в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва! В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото - преувеличени.

  Фестивален и конгресен център  
 • Кучето, което се научило да лае


  по Джани Родари · Режисьор: Венелин Кьосев · Сценография: Свила Величкова · Музика: Хайгашод Агасян

  Възрастните бързат ние малките да станем като тях. Учат ни на какво ли не, но никой не ни казва за трудностите и опасностите в живота. А какви са те - ще разберете, когато гледате този спектакъл.

  Grand Mall [Варна]  
 • Оскар


  от Жан Ален · Режисьор: Борислав Чакринов · Сценография: Тодор Игнатов · С: Валентин Митев, Антонио Угрински, Даниела ...

  Френската ситуационна комедия, позната на българския зрител от едноименния филм на Едуар Молинаро, сценарий Жан Ален (1967), е класика в забавния жанр, в който заплетените обстоятелства предизвикват объркване и водят до смях. В главната роля е богатия индустриалец Бертран Барние, комуто наведнъж се струпват неочаквани беди, разделящи го от досегашните му строги житейски възгледи.

  Драматичен театър Стоян Бъчваров [Варна]  
 • Паметта на водата


  от Шийла Стивънсън · Режисьор: Стоян Радев Ге.К. · Сценография и костюми: Мира Каланова · С: Теодора Михайлова, Веселина ...

  Научната хипотеза, че водата притежава памет, е основна метафора в тази черна комедия на една от най-ярките представителки на съвременната британска драма.

  Драматичен театър Стоян Бъчваров [Варна]  
 • Пепеляшка


  по Шарл Перо · Режисьор: Джанан Каба · Сценография: Свила Величкова · Музика: Светла Василева · С: Стоянка Велянова, Таня ...

  Приказка като приказка и не съвсем! Както в приказките, добрите чувства рано или късно тържествуват. Временните усилия и мощността на злото бързо секват, защото истината е непобедима.

  Държавен куклен театър Варна  
 • Помощ, жена ми е луда


  от Жил Барбелен · Режисьор: Орлин Дяков · С: Христо Гърбов, Борислав Веженов, Антония Чепарова, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, ...

  Помощ, жена ми е луда е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жил Барбелен, представена в за първи път в парижкия театър Театр дьо Нувоте.

  Фестивален и конгресен център  
 • Ричард III


  от Шекспир · Режисьор: Пламен Марков · Със: Стоян Радев Ге.К., Даниела Викторова, Михаил Мутафов, Пламен Димитров, Валентин Митев, ...

  Режисьорът Пламен Марков предлага една многостранна концепция на историческата драма на Шекспир. Поглед към сложната личност на Ричард, който от една страна е жесток владетел и манипулатор, а от друга - интелигентен, гъвкав и решителен.

  Драматичен театър Стоян Бъчваров [Варна]